Scandal în Marea Britanie: Un prinț acuzat că îi ajută pe oligarhii ruși să evite sancțiunile

04 Oct. 2022, 08:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Oct. 2022, 08:59 // Actual //  Lupu Eduard

De la începutul invaziei lui Vladimir Putin din Ucraina, din 24 februarie 2022, Statele Unite și aliații săi din Europa au pus sancțiuni care să îi vizeze pe miliardarii ruși, care își ascund averile.

Acum, în Marea Britanie, prințul din Emiratele Arabe Unite, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, viceprim-ministru al țării, ar putea fi investigat de Ministerul de Externe de la Londra sub acuzația de a-l fi ajutat pe fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea, rusul Roman Abramovici și pe alți oligarhi ruși să evite sancțiunile occidentale.

Miliardarul Mansour bin Zayed Al Nahyan, care deține și Manchester City, se confruntă cu perspectiva unei anchete pentru acuzațiile că i-ar fi ajutat pe bogătașii ruși să scape de măsurile restrictive ale Vestului, potrivit Middle East Eye.

La cererea unui activist ucrainean, avocații Rhys Davies și Ben Keith i-au prezentat ministrului de Externe britanic James Cleverly informații legate de faptul că șeicul Mansour este ”centrul” fluxului de bani al oligarhilor sancționați către Emiratele Arabe Unite.

Ancheta guvernului britanic, dacă va continua, va aprofunda probabil controlul asupra rolului Emiratelor Arabe Unite în a oferi un refugiu cetățenilor uneia dintre cele mai sancționate țări din lume, Rusia.

Avocații britanic au spus că Emiratele Arabe Unite ”sunt acum percepute pe scară largă ca fiind destinația preferată pentru susținătorii lui Vladimir Putin, sancționați” de Occident.
Potrivit rapoartelor prezentate de avocați, peste 38 de oameni de afaceri sau oficiali legați de președintele rus dețin proprietăți evaluate la peste 314 milioane de dolari. Avocații au cerut guvernului britanic să analizeze dacă șeicul Mansour însuși ar trebui sancționat din cauza acuzațiilor.

Printre bunurile ascunse în Emiratele Arabe Unite se află avionul Boeing 787 Freamliner al lui Roman Abramovici, în valoare de 350 de milioane de dolari, unul dintre aeronavele private aparținând altor oligarhi ruși aduse în EAU.

În plus, un iaht în valoare de 156 de milioane de dolari aparținând lui Andrei Skoch, un miliardar rus a fost andocat la Dubai. Ca și iahtul magnatului rus Andrei Melnichenko, în valoare de 300 de milioane de dolari.
Se estimează că active și numerar rusești în valoare de miliarde de dolari și-au găsit drumul spre Dubai, susținând economia locală. Dubai s-a considerat de mult timp un refugiu pentru oricine din lume în vremuri de instabilitate geopolitică, iar 90% din populația orașului este formată din cetățeni străini.

Astăzi, în Dubai sunt peste 100.000 de vorbitori de limba rusă, dintre care 40.000 sunt cetățeni ruși, iar 15.000 sunt ucraineni, dintr-o populație de 3,49 milioane de locuitori.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău