MMZ asigură un control radiologic complex a materiei prime recepționate și a produselor finite eliberate din fabrică

04 Oct. 2022, 09:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2022, 09:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Asigurarea securității radiologice a procesului de producție este una dintre cele mai importante misiuni în procesul de activitate a Uzinei Metalurgice „MMZ”. Uzina efectuează monitorizarea radiațiilor în mai multe etape prin instrumente de măsurare, inclusiv sisteme staționare pentru detectarea materialelor radioactive, dozimetre portabile și spectrometre pentru monitorizarea produselor finite.

Evgenii Vasiliev, șeful Laboratorului de control radiologic al Uzinei Metalurgice „MMZ”:

„La uzină se efectuează un control radiologic în mai multe etape, rezultatele cărora pot fi monitorizate, în timp real, la locul de muncă al dozimetristului de gardă. La punctele de control, la trecere sunt instalate scanere staționare de monitorizare radiologică pentru transportul feroviar și rutier.

Următoarea etapă a controlului radiologic este controlul produselor finite, care sunt depozitate pe teritoriul fabricii. Un dozimetrist efectuează controlul de-a lungul unui anumit traseu la locațiile depozitării. Un control suplimentar este efectuat în procesul de topire directă a metalului în cuptor și la eliberarea produselor finite. Dacă undeva există un nivel mai înalt radiologic, potrivit planului de acțiuni elaborat la uzină se va declanșa o alarmă, inclusiv la locul de muncă al dozimetristului din laboratorului de control radiologic al uzinei”.

Indicatorii de securitate radiologică sunt incluși în acte care reglementează standardele de radioprotecție. În caz de depășire a acestora la controalele efectuate pe teritoriul centralei se declanșează o alarmă cu indicarea locației unde sunt depășite normativele. În același timp este chemat dozimetristul de serviciu care, cu ajutorul unui dozimetru portabil, efectuează controlul radiologic pentru a determina cauza alarmei.

Laboratorul de Control al Radiațiilor al Uzinei Metalurgice „MMZ” este monitorizat de Centrul Republican de Igienă și Epidemiologie din Tiraspol și este autorizat de Agenția Națională pentru Activități Nucleare și Radiologice a Republicii Moldova. Uzina Metalurgică „MMZ” a primit de la această organizație o autorizație pentru dreptul de a lucra într-o anumită zonă, iar toate instrumentele de măsurare sunt testate anual în „INM” (Institutul Național de Metrologie) din Chișinău.

P.

 

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 17:07
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 17:07 // Economie //  Trifan Stela

Compania Paynet, cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard, este încântată să anunțe lansarea campaniei „Revoluția Transferurilor.” Această inițiativă inovatoare are scopul de a revoluționa modul în care moldovenii trimit și primesc bani din Europa și nu numai. Cu Paynet, acest lucru devine mai simplu, mai rapid și mai accesibil ca niciodată!

Doar cu Paynet poți trimite și primi bani din Europa la rechizitele IBAN EU!

Cu Paynet, ai posibilitatea de a transfera bani în mod facil și sigur către rechizitele IBAN din Europa. Asta înseamnă că acum poți să îți trimiți și să primești bani de la prieteni, familie sau parteneri de afaceri din întreaga Europă cu ușurință și la costuri reduse. Banii ajung direct pe cardul Paynet Mastercard și poți să-i utilizezi imediat pentru plăți online sau offline sau să îi retragi de la orice bancomat din țară.

Tarife incredibil de avantajoase:

  • Primești bani din Europa cu doar 1 euro direct pe cardul paynet Mastercard!
  • Expediezi bani către Europa cu un comision de 10 euro!

Aceste tarife extrem de competitive fac din Paynet alegerea perfectă pentru toți moldovenii care au legături financiare în Europa.

SPOT DIGITAL  Link: (link-ul trebuie de încărcat pe platforma Paynet)

Serviciu unic în Moldova! Paynet. Cei mai buni!

Paynet este mândru să ofere moldovenilor un serviciu de transferuri și plăți electronice de încredere și accesibil. Cu Paynet, beneficiezi de următoarele avantaje:

Card fizic și virtual:

  • Ia-ți cardul Paynet 100% online, fără comisioane de eliberare și administrare.
  • Comandă din aplicație cardul fizic cu livrare GRATUITĂ în țară sau cardul virtual, oriunde în lume.
  • Conectează mai multe carduri la un singur cont.
  • Achită în siguranță oriunde în lume, inclusiv prin Google Pay și Apple Pay.
  • Retrage bani la orice bancomat și la partenerii noștri.
  • Alimentează cardul simplu și rapid.
  • Primește orice plăți sociale pe card.

Cont IBAN gratuit:

  • Deschide un cont IBAN gratuit pentru plăți în UE.

Și dacă încă nu ai un cont sau card Paynet, ÎNREGISTREAZĂ-TE ACUM.

„Cu această campanie, ne dorim să oferim moldovenilor posibilitatea de a face transferuri și plăți într-un mod mai eficient și mai convenabil ca niciodată. Vrem să facilităm viața oamenilor și să îi ajutăm să economisească bani atunci când trimit sau primesc bani din Europa. Cu Paynet, revoluționăm modul în care Moldova se conectează cu restul lumii”, a declarat Călin Greadcenco, director executiv Paynet.

 

Despre Paynet:

Paynet este o companie cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard.

Acțiunile Paynet sunt orientare spre a facilita tranzacțiile financiare pentru toți moldovenii, Paynet oferă soluții inovatoare și accesibile pentru a satisface nevoile clienților săi.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău