Scandalul țeparului care dădea bufuri cu bucătării ia o nouă turnură

27 Ian. 2023, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2023, 17:08 // Actual //  Lupu Eduard

Aurel Grosu, avocatul lui Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen, a declarat că clientul său, care este reținut pentru 20 de zile, fiind acuzat de escrocherie, că nu are intenția să mintă pe nimeni și că acesta nu a avut să fugă din țară după ce la sfârșitul săptămânii trecute polițiștii l-au reținut pe Șaran pe Aeroportul Chișinău.

„Mihail Șaran își recunoaște parțial vina, dar nu este de acord că a vrut să fugă din țară fără să își onoreze obligațiile contractuale față de clienții săi. Este vorba de mobilierul de bucătărie pe care  urmează să îl livreze”, a explicat Grosu.

Avocatul susține că arestarea lui Șaran are fi fost pusă la cale de către concurenți, însă a  refuzat să spună despre cine anume este vorba.

Avocatul susține că Sunt niște relații contractuale, s-a luat obligația să presteze anumite servicii, dar nu s-a primit. Se întâmplă, uneori, dar asta nu înseamnă ca el e cel mai mare escroc. El dorește să muncească și să întoarcă oamenilor ceea ce s-a obligat să o facă. Însă în prezent nu o poate face din cauza că este reținut și toate sediile companiei sunt închise.

Șaran a pus în aplicare o schemă prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia. Potrivit datelor din dosarul penal, escrocheria pusă la cale de către fondator a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari. Anchetatorii au stabilit că suma prejudiciului se ridică la 8 milioane de lei.

BANI.MD a scris cum a pus pe roate și o schemă de înșelăciune în România la Cluj și Iași unde clienții au achitat în avans mobila și au rămas fără comandă.

Mihail Saran, directorial firmei care produce mobilier pentru bucătării, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, după ce a fost reținut pe Aeroportul Chișinău. Asta după ce mai multe persoane din Republica Moldova și România s-au plâns la poliție că nu și-au primit mobilierul pentru care au plătit în avans mii de euro. Fondatorul companiei este suspectat de escrocherie, infracțiune care, potrivit Codului Penal, se pedepsește cu 15 ani de pușcărie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 14:28 // Actual //  Lupu Eduard

Superiahtul Alfa Nero, aparținând miliardarului rus Andrei Guriev (locul 17 în clasamentul miliardarilor ruși din 2024 realizat de Forbes, cu o avere de 9,3 miliarde de dolari), a fost vândut pentru 40 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, citându-l pe ambasadorul Antigua și Barbuda în SUA, Ronald Sanders. Numele noului proprietar al navei nu a fost dezvăluit, invocându-se un acord de confidențialitate.

Reprezentantul cumpărătorului anonim, brokerul Northrop & Johnson, Richard Higgins, a declarat că valoarea reală a iahtului este mult mai mare decât prețul de vânzare de 40 de milioane de dolari. „Autoritățile din Antigua și Barbuda trebuiau să vândă iahtul,” a explicat brokerul. El a mai menționat că noul proprietar al Alfa Nero este un european care, cel mai probabil, va pune iahtul pe piața de charter.

Pentru întreținerea iahtului, din bugetul Antigua și Barbuda se alocau lunar peste 100 de mii de dolari, sau 28 de mii de dolari pe săptămână (în comparație, PIB-ul pe cap de locuitor în această țară este de 21,5 mii de dolari). Potrivit Wall Street Journal, această sumă includea salariul căpitanului italian, precum și cheltuieli de 2 mii de dolari pe zi pentru combustibilul diesel necesar funcționării aerului condiționat, deoarece, fără acesta, în două zile iahtul s-ar putea acoperi cu mucegai, afectând atât nava, cât și obiectele de artă de la bord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău