Ce te așteaptă la „Fabricat în Moldova”? Reduceri și promoții de la companiile de TOP din țară

27 Ian. 2023, 17:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2023, 17:47 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Expoziția „Fabricat în Moldova” revine cu o nouă ediție. În acest an, peste 300 de companii vor participa la evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM). Companiile prezente în perioada 1-5 februarie la Centrul Expozițional „Moldexpo” vin din diverse domenii: agricultură, industrie textilă, financiar, juridic etc. Multe dintre ele au pregătit diverse promoții pentru vizitatori.

Companiile de top din țară au pregătit multe surprize, inclusiv reduceri și diverse promoții.

JustConsult

Una dintre companiile care au pregătit promoții pentru vizitatori este JustConsult – Cetățenie Română. Dacă ajungi la „Moldexpo”, nu rata șansa să treci pe la ei, dacă ai nevoie de consultație în domeniul perfectării actelor românești. Doi experți JustConsult vor fi acolo pentru a-ți oferi consultație gratuită. De asemenea, ai posibilitatea să obții un voucher de 300 de lei pe care îl vei putea folosi pentru mai multe servicii:

  • Cetățenie română
  • Jurământ de credință
  • Pașaport românesc
  • Buletin de identitate
  • Permis de conducere
  • Alocație pentru copii
  • Transport spre România
  • Livrarea actelor din România
  • Transcrierea actelor de stare civilă
  • Atestate profesionale pentru șoferi.

Participând la „Fabricat în Moldova”, prinzi mai mulți iepuri odată. Cunoști producătorii autohtoni, umpli frigiderul cu produse de calitate, cunoști oameni noi, găsești într-o singură locație mai multe tipuri de produse. Plus la asta, mai rezolvi și problemele legate de actele românești. Sună bine, nu-i așa?

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Granoleya

Granoleya este un producător de granola de casă. În cadrul expoziției „Fabricat în Moldova”, producătorul va oferi 10% reducere la toate produsele. Nu ratați o astfel de ocazie. Odată ce veți gusta, veți îndrăgi acest produs fabricat în Moldova.

Franzeluța

Și combinatul de panificație Franzeluța îi așteaptă pe vizitatori cu mai  multe noutăți și surprize. Tradițional, standul oferă vizitatorilor posibilitatea de degustare. Nu rata șansă să savurezi produsele făcute acasă, în Republica Moldova.

Fagura

Știați că Fagura este prima platformă P2P lending din Republica Moldova, care conectează investitorii și împrumutații? Vino la „Moldexpo” la expoziția „Fabricat în Moldova” și cunoaște mai bine compania. Iar dacă ești IMM, îți spunem că Fagura are singurul program de creditare cu dobândă ZERO din țară.

Suntem siguri că multe alte companii din cele prezente au pregătit oferte speciale pentru vizitatori.

Printre alte companii care vor participa la eveniment se numără: Maalex, Ilinca Style, Stupina din Codrii Moldovei, Correct, etc.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău