Revoluția din telefonie le-a picat bine moldovenilor! Fug de la un operator la altul

27 Ian. 2023, 17:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
27 Ian. 2023, 17:06 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În anul 2022 cifra numerelor de telefonie mobilă și fixă portate în alte rețele a crescut, comparativ cu anul 2021, cu 4662 numere, totalizând 91075 numere, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Din totalul numerelor portate, 90422 au fost numere de telefonie mobilă, iar 653 – numere de telefonie fixă. Numărul mediu de portări realizate lunar anul trecut a crescut cu 388  și a constituit 7589 numere.

Din cele 90422 numere de telefonie mobilă portate în anul precedent, cele mai multe numere – 33616 numere (37,2%) a primit în reţeaua proprie S.A. „Moldtelecom”. În reţeaua S.A. „Moldcell” au fost portate 32850 numere (36,3%), iar în reţeaua S.A. „Orange Moldova – 23956 numere (26,5%). Totodată, din cele 653 numere de telefonie fixă portate, cele mai multe numere a primit în rețeaua sa compania „StarNet Soluții” – 233 numere (35,7%), S.A. „Moldtelecom” – 126 numere (19,3%),  S.A. „Moldcell” – 101 numere (15,5%), S.A.„Orange Moldova”– 78 numere (11,9%), iar în rețelele altor furnizori – 115 numere (17,6%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

De la lansarea serviciului de portabilitate în Republica Moldova, care a avut loc  în iulie 2013, au fost portate între rețele 519266 numere. Din ele, 495924 au fost numere de telefonie mobilă  și 23342 – numere de telefonie fixă.

Accesând site-ul www.portare.md utilizatorii pot obține informații despre procedura de portare a numerelor de telefon. Pagina include și un motor de căutare prin intermediul căruia se poate afla furnizorul în rețeaua căruia este activ un număr de telefon, dar și dacă numărul respectiv este portat sau nu.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău