Țeparul cu bucătăriile, în cătușe! A fost prins pe Aeroportul Chișinău

23 Ian. 2023, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2023, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen a fost reținut pentru 72 de ore acum câteva zile în urmă pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să păsăsească țara, informația a fost confirmată de Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție pentru Realitatea.md.

Acum câteva zile pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să iasă din țară. Reținut pentru 72 de ore, ulterior eliberat mandat de arest pentru 20 de zile.
Până la moment au fost depuse 15 plângeri din partea cetățenilor.

Potrivit reprezentanților IGP, împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă. După ce săptămâna trecută reprezentanții companiei au încetat să mai răspundă la apelurile telefonice ale clienților, iar magazinul din Chișinău a fost închis, clienții au început să depună plângeri la poliție.

Șaran a țepuit și clienții din România, scrie bzi.ro. De exemplu, la Iași peste 100 de plângeri au ajuns la poliție în cazul dosarului de înșelăciune în care sunt implicați afaceriștii basarabeni de la Bismobil Kitchen. S-au încasat sume importante, mobila nu a fost livrată, nici sumele achitate. La nivel național, țeapa a căpătat o dimensiune mult mai mare.

Autoritățile din Iași au început să investigheze situația de la firma Bismobil Kitchen, cu sediul social în municipiu. Asta, după ce, la nivel național, sute de clienți au fost păcăliți de Andriana Brașoveanu și Mihail Șaran, afaceriști din Republica Moldova. Cei doi promiteau că livrează mobilă de bucătărie, care costa cel puțin 6.000 de euro, dar sute de clienți nu au mai primit comenzile, iar banii nu au mai fost returnați.

Majoritatea clienților au fost păcăliți să achite integral, în avans. Mulți dintre ei au încercat să contacteze reprezentanții firmelor, dar aceștia veneau cu promisiuni, invocând tot felul de motive. La Iași, până în prezent au fost depuse, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), nu mai puțin de 111 reclamații.

Pe rețelele de socializare a fost înființat grupul „Înșelați de Bismobil Kitchen”, unde s-au înscris nu mai puțin de 1.600 de persoane din toată țara, care au avut relații contractuale cu basarabenii și au fost escrocați. Avocatul clujean Bogdan Blaj a încheiat zeci de contracte pentru un proces colectiv ce va fi intentat afaceriștilor basarabeni. În acest moment, toate magazinele din țară au fost închise. Avocatul a precizat pentru BZI că va depune sesizare și la DIICOT, prejudiciul depășind nivelul sumei de 500.000 de euro. În realitate, prejudiciul este mult mai mare.

La Cluj, principalii responsabili de situația sutelor de păbubiți sunt Mihail Șaran, asociat unic al SC Bismobil Kitchen SRL și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care brandul Bismobil Kitchen încheia contracte în România.

La Cluj, firma pe care se făceau contracte – SC LSS Partner BK SRL- îi avea ca asociați pe Lorand Soares Szasz (50% până în ziua închiderii magazinului)-  și SC Bismobil Kitchen SRL (50%).

Lorand Soares Szasz este un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii despre creșterea accelerată a IMM-urilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Feb. 2023, 11:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta faţă de intrarea în Polonia a cerealelor ucrainene de „slabă calitate” şi care le provoacă pierderi, transmite agenţia EFE.

Aceste grupuri împiedică de joi la prânz tranzitul camioanelor dinspre Ucraina la cel puţin trei puncte de frontieră şi au oprit operaţiunile de descărcare a cerealelor ucrainene în unele locuri.

Potrivit preşedintelui Camerei Agricole din oraşul polonez Lublin, numai la punctul de trecere a frontierei de la Dorohusk peste 300 de persoane protestează „pentru a atrage atenţia faţă de slaba calitate a cerealelor ucrainene” şi faţă de „lipsa controalelor de calitate” în cazul acestora, situaţie permisă de faptul că „produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite” de cele poloneze, scrie Agerpres.

În declaraţii acordate presei, reprezentanţii agricultorilor polonezi se plâng că mărfurile venite din Ucraina „nu au densitatea şi nici calitatea” cerute producătorilor locali şi solicită efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.

După declanşarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale şi a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău