„În scurt timp, urmează să fiu numit într-o funcție de mare responsabilitate”. Vadim Curmei pleacă de la AIPA!

01 Sept. 2021, 18:51
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
01 Sept. 2021, 18:51 // Actual //  MD Bani

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei a demisionat din funcție. Despre aceasta a anunțat chiar el pe pagina sa de Facebook.

„Toamna este perioada unică din an care oferă un tablou perfect de culori, care i-a inspirat chiar și pe marii scriitori. Pentru lucrătorii din agricultură, tot toamna este anotimpul când poți face o totalizare. Cu mici detalii intervin și eu…. Astăzi, a fost ultima mea zi de lucru în calitate de Director al AIPA. A venit momentul să fac un nou pas în carieră și, chiar dacă mă retrag din echipa, vă anunț că oricum vom continua să facem un lucru comun”, a scris Curmei.

Conform declarațiilor de pe Facebook, acesta urmează să facă „un nou pas în carieră” și că va avea o funcție „de mare responsabilitate”. Deocamdată acesta nu a anunțat încă noua sa funcție.

„În scurt timp, urmează să fiu numit într-o funcție de mare responsabilitate, care presupune mai multe tangențe cu activitatea desfășurată până în prezent. Acest lucru mă bucură enorm, or anii dedicați domeniului dat au devenit o parte importantă a vieții mele. Vreau să mulțumesc echipei AIPA pentru dedicația de care ați dat dovadă în toți acești ani cât am lucrat împreună. Fără implicarea și dăruirea comuncă nu am fi reușit să obținem rezultatele frumoase cu care ne mândrim acum. Rămâneți la fel de devotați muncii pe care o depuneți, pentru că numai așa veți reuși și în continuare să faceți lucruri bune pentru agricultori, pentru țară”, a conchis funcționarul.

Curmei a fost numit în funcţia de director al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură în data de 8 mai 2019, prin Ordinul Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Unde a mai activat Curmei:

  • Aprilie 2012 – februarie 2016: Specialist principal secţia dirijării procesului tehnologic, Î.S. Gările şi Staţiile Auto;
  • Noiembrie 2007 – aprilie 2012: Specialist principal secţia control intern, Î.S. Gările şi Staţiile Auto;
  • Februarie 2007 – noiembrie 2007: Specialist principal secţia control şi combatere a transportului ilicit, Î.S. Gările şi Staţiile Auto;
  • August 2006 – februarie 2007: Specialist coordonator secţia control şi combatere a transportului ilicit, Î.S. Gările şi Staţiile Auto.
  • Aprilie 2006 –august 2006: Jurist SRL Nadia Compro;
  • Septembrie 2005 – martie 2006: Manager Şef Interimar – adjunct, Î.S. Inspectoratul Transportului de Mărfuri şi Călători;
  • August 2005 – septembrie 2005: Şeful secţiei Expertiza procesului tehnologic, Î.S. Inspectoratul Transportului de Mărfuri şi Călători;
  • Martie 2005 – iunie 2005: Specialist al secţiei Certificare, Î.S. Centrul de Reglementări şi Testări;
  • Martie 2002 – noiembrie 2004: Inspector al Poliţiei  Criminale, Comisariatul de Poliţie al Sectorului Botanica, mun. Chişinău.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău