„În scurt timp, urmează să fiu numit într-o funcție de mare responsabilitate”. Vadim Curmei pleacă de la AIPA!

01 Sept. 2021, 18:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 18:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei a demisionat din funcție. Despre aceasta a anunțat chiar el pe pagina sa de Facebook.

„Toamna este perioada unică din an care oferă un tablou perfect de culori, care i-a inspirat chiar și pe marii scriitori. Pentru lucrătorii din agricultură, tot toamna este anotimpul când poți face o totalizare. Cu mici detalii intervin și eu…. Astăzi, a fost ultima mea zi de lucru în calitate de Director al AIPA. A venit momentul să fac un nou pas în carieră și, chiar dacă mă retrag din echipa, vă anunț că oricum vom continua să facem un lucru comun”, a scris Curmei.

Conform declarațiilor de pe Facebook, acesta urmează să facă „un nou pas în carieră” și că va avea o funcție „de mare responsabilitate”. Deocamdată acesta nu a anunțat încă noua sa funcție.

„În scurt timp, urmează să fiu numit într-o funcție de mare responsabilitate, care presupune mai multe tangențe cu activitatea desfășurată până în prezent. Acest lucru mă bucură enorm, or anii dedicați domeniului dat au devenit o parte importantă a vieții mele. Vreau să mulțumesc echipei AIPA pentru dedicația de care ați dat dovadă în toți acești ani cât am lucrat împreună. Fără implicarea și dăruirea comuncă nu am fi reușit să obținem rezultatele frumoase cu care ne mândrim acum. Rămâneți la fel de devotați muncii pe care o depuneți, pentru că numai așa veți reuși și în continuare să faceți lucruri bune pentru agricultori, pentru țară”, a conchis funcționarul.

Curmei a fost numit în funcţia de director al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură în data de 8 mai 2019, prin Ordinul Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Unde a mai activat Curmei:

  • Aprilie 2012 – februarie 2016: Specialist principal secţia dirijării procesului tehnologic, Î.S. Gările şi Staţiile Auto;
  • Noiembrie 2007 – aprilie 2012: Specialist principal secţia control intern, Î.S. Gările şi Staţiile Auto;
  • Februarie 2007 – noiembrie 2007: Specialist principal secţia control şi combatere a transportului ilicit, Î.S. Gările şi Staţiile Auto;
  • August 2006 – februarie 2007: Specialist coordonator secţia control şi combatere a transportului ilicit, Î.S. Gările şi Staţiile Auto.
  • Aprilie 2006 –august 2006: Jurist SRL Nadia Compro;
  • Septembrie 2005 – martie 2006: Manager Şef Interimar – adjunct, Î.S. Inspectoratul Transportului de Mărfuri şi Călători;
  • August 2005 – septembrie 2005: Şeful secţiei Expertiza procesului tehnologic, Î.S. Inspectoratul Transportului de Mărfuri şi Călători;
  • Martie 2005 – iunie 2005: Specialist al secţiei Certificare, Î.S. Centrul de Reglementări şi Testări;
  • Martie 2002 – noiembrie 2004: Inspector al Poliţiei  Criminale, Comisariatul de Poliţie al Sectorului Botanica, mun. Chişinău.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău