Spirite încinse la Guvern. Vlah sare la beregata premierului Gavrilița: Suntem în stare de urgență de un an

01 Feb. 2023, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Feb. 2023, 15:48 // Actual //  Lupu Eduard

Bașcanul Irina Vlah s-a arătat deranjată de propunerea ministrul de Interne, Ana Revenco de prelungire a stării de urgență pentru încă 60 de zile. „Suntem în stare de urgență de un an, deși avem instituțiile statului perfect funcționale”.

„Se creează impresia că ceva ascundeți. Paramentul cu același succes poate aproba proiecte e legi”, i-a reproșat Vlah premierului Gavrilița.

În replică, Gavrilița i-a spus Irinei Vlah că deciziile aprobate în cadrul Comisiei Situații Excepționale sunt au un impact pozitiv pentru populație și sunt luate mai repede decât dacă ar trece toate etapele instituțiile statului. „De exemplu deciziile CSE ne permit să procurăm energie în regim de urgență, în condițiile în care nu există predictibilitate. Iar în cadrul ședințelor CSE reprezentantul dumneavoastră niciodată nu a reproșat nimic”.

Ministra de Interne, Ana Revenco, a declarat în cadrul ședinței Guvernului că: „mai există pericol ca în Moldova să cadă rachete: ”Persistă în continuare riscuri majore ca spațiul aerian al Republicii Moldova să fie survolat de rachete sau ca acestea, fiind doborâte de sisteme de apărare, să cadă pe teritoriul țării noastre”.

Miniștrii au aprobat astăzi prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile. Or, premierul Natalia Gavrilița urmează să meargă în Parlament să ceară votul deputaților.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:41 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Primul care a folosit numele de Rotschild a fost Izaak Elchanan, născut în 1577, care și-a dorit să fie cunoscut sub denumire de ”scut rosu” așa cum se traduce numele. Dar cel care a pus întemeiat dinastia a fost Amschel Mayer Rotchild, care a făcut și blazonul familiei și a pus bazele cele mai mari averi din lume.

Fondatorul dinastiei, Amschel Mayer Rotschild, s-a născut într-un ghetou evreiesc din Germania, unde se ocupa cu schimbatul de bani. El a fost cel care a început să strângă bani și a făcut 5 copii pe care i-a trimis în cele mai importante puncte comerciale din Europa. Austria, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie au fost țările în care au ajuns.

În secolul XVIII, familia ar fi avut cea mai mare avere privată din lume. De aceea și testamentul lui Amschel Mayer a fost unul plin de reguli. Potrivit informațiilor din spațiul public, posturile importante în companii trebuiau să fie ocupate de membrii familiei.

Numai bărbații din familie aveau voie să facă afaceri. De altfel, familia era o afacere, fiul cel mare trebuia să preia mereu conducerea la moartea tatălui.

Niciodată averea familiei Rotschild nu putea fi făcută publică

Iar membrii familiei erau încurajați să se căsătorească între ei. Mai exact verișorii primarii și secundari nu aveau nicio opreliște în acest sens. Exista totuși ceva ce niciun membru al familiei nu trebuia să facă. “Niciodată să nu fie făcut un inventariu public, de către tribunale sau oricine altcineva, a averii mele.

Interzic publicarea oricărei evaluări a moştenirii mele”. Și nici până în ziua de astăzi nu se știe cu exactitate averea familiei, doar că are afaceri în toată lumea. Cert este că fii lui Amschel au devenit nobili în Austria și în Marea Britanie, fără să fi avut legături cu familiile regale din aceste state.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău