Știrea zilei! Mastercard va introduce opţiunea de tranzacţionare cripto în instituţiile bancare

18 Oct. 2022, 12:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Oct. 2022, 12:26 // Actual //  Lupu Eduard

Mastercard va introduce Crypto SourceTM, un nou program global care le permite instituţiilor financiare să le ofere clienţilor opţiuni şi servicii sigure de tranzacţionare cripto, conform unui comunicat al companiei.

„În parteneriat cu furnizori reglementaţi şi licenţiaţi de criptomonede, instituţiile financiare partenere Mastercard vor avea acces la o suită extinsă de servicii de cumpărare, stocare şi vânzare pentru anumite active cripto, completate de servicii de confirmare a identităţii, de securitate cibernetică şi de consultanţă. Oferta Crypto Source este completată de Mastercard Crypto SecureTM, care consolidează securitatea ecosistemului cripto şi sprijină emitenţii de carduri să se conformeze reglementărilor complexe din acest domeniu”, se menţionează în comunicatul.

Conform Raportului New Payment Index 2022, 29% dintre respondenţii la nivel global investesc în criptomonede, iar alţi 65% preferă ca serviciile de criptomonede să fie furnizate de actuala lor instituţie financiară în care au încredere.

În prezent, suita de oferte Mastercard pentru bănci şi fintech-uri, în materie de criptomonede, include: technologii şi suport pentru cumpărarea, stocarea şi vânzarea anumitor active cripto; soluţii de securitate, inclusiv soluţiile Mastercard pentru confirmarea identităţii, analiza criptomonedelor, monitorizarea tranzacţiilor, combaterea spălării banilor, ” Know Your Business” şi suport pe parcursul etapelor ciclului de viaţă a unei afaceri, securitate cibernetică şi biometrie; opţiunile de plată şi de încasare a criptomonedelor oferite printr-o gamă largă de produse, inclusiv carduri cripto, servicii de open banking şi servicii de plăţi transfrontaliere (instituţiile financiare vor putea, de asemenea, să ofere funcţionalităţi suplimentare utilizând tehnologia Mastercard, precum chitanţe digitale şi programe de loialitate), gestionarea programelor cripto, inclusiv design de program, dezvoltarea de produse şi implementarea soluţiilor de tehnologie, precum şi servicii de optimizare şi consultanţă de marketing, asigurând astfel suport complet pentru bănci, fintech-uri şi emitenţi pentru a oferi programe cripto la scară largă.

„Pentru Mastercard, încrederea este un principiu fundamental. Anunţul de astăzi este o abordare conectată a serviciilor care vor contribui la incluziunea, în siguranţă, a următorului miliard de utilizatori în ecosistemul cripto. Investiţiile noastre recente în acest domeniu, precum achiziţia CipherTrace şi Ekata, ne oferă un set unic de opţiuni care ne ajută să le furnizăm clienţilor şi consumatorilor noştri cele mai avansate soluţii tehnice disponibile pe piaţă”, a spus Ajay Bhalla, preşedinte Cyber & Intelligence, Mastercard.

Pentru a susţine acest program, Mastercard îşi extinde parteneriatul şi aria colaborării cu Paxos Trust Company, o platformă de top de infrastructură blockchain reglementată. Parteneriatul urmăreşte ca Paxos să furnizeze servicii de tranzacţionare şi custodie a cripto-activelor în numele băncilor, în timp ce Mastercard îşi va utiliza tehnologia pentru a integra aceste opţiuni în interfeţele băncilor, ceea ce va duce la o experienţă fără sincope pentru consumator.

În ultimii ani, Mastercard a lucrat alături de clienţii şi partenerii săi pentru a dezvolta noi servicii şi opţiuni care ajută la creşterea accesibilităţii, siguranţei şi securităţii criptomonedelor. Aceste eforturi au fost completate cu adăugarea de noi tehnologii prin Finicity, Ekata, RiskRecon şi CipherTrace. Această combinaţie unică de servicii oferă instituţiilor financiare eligibile posibilitatea de a gestiona direct investiţiile în cripto-active pentru consumatori. Mastercard continuă, de asemenea, să sprijine băncile, guvernele şi nu numai, prin Practica de Consultanţă în Cripto şi Monede Digitale.

Mastercard Crypto Source este, în prezent, în curs de pregătire pentru programe pilot, iar detalii suplimentare privind disponibilitatea vor fi anunţate ulterior, precizează sursa citată.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 19:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 19:42 // Actual //  Lupu Eduard

La 347 de zile de când Rusia a invadat Ucraina, situația de pe front este din ce în ce mai grea pentru trupele Kievului, care încearcă să reziste în Bahmut, orașul pentru care Moscova aruncă totul în luptă. Între timp, sabotorii susțin că lovesc Kremlinul chiar cu ajutorul poporului rus, deși oficial ei nu există.

Batalionului Bratstvo, un grup de voluntari ai forțelor speciale ucrainene, au dus lupta dincolo de linia frontului din Ucraina adânc în inima Rusiei, scrie The Guardian, care a stat de vorbă cu Taras (23 de ani), Vladislav (21 de ani) și comandatul lor, Olexii (39 de ani) la Kiev, la revenirea dintr-o misiune pe care guvernul ucrainean ar nega-o.

Membrii batalionului Frăția, așa cum s-ar traduce în limba română, ar fi implicați în răpirea unor înalți oficiali ai Kremlinului, distrugerea infrastructurii militare cheie și doborârea unor avioane inamice pe teritoriul rusesc.

Voluntarii din Bratstvo au un statut aparte, fiind tehnic independenți de armata ucraineană, dar acționează cot la cot cu forțele oficiale.

Comandatul Olexii spune că batalionul recrutează în principal civili sau îi culege pe cei care se remarcă din alte batalioane de voluntari. El spune că înțelege de ce misiunile lor trebuie să fie separate de cele oficiale ale armatei și serviciile secrete ucrainene.

De ce nu vorbește Kievul despre oamenii invizibili

Totul se reduce la nervozitatea Occidentului la gândul că Ucraina are capacitatea de a lovi în adâncul Rusiei, așa cum a fost evidențiat de dezbaterea îndelungată cu privire la furnizarea de tancuri Leopard 2 de către Germania și de refuzul SUA și al altora de a furniza avioane de luptă F16.

O mare parte din această anxietate din Occident este probabil legată de amenințarea Kremlinului de a folosi arme nucleare dacă „însăși existența statului este pusă în pericol”.
Cu toate acestea, voluntarii Bratstvo nu se lasă descurajați și insistă ca Putin să se simtă în bătaia puștii pe propriul teritoriu.

„Este foarte ușor pentru noi să trecem granița rusă”, spune zâmbind Vladislav, cel mai tânăr dintre cei trei.

Taras povestește că s-a întors în urmă cu două săptămâni de la ceea ce el a descris ca fiind o operațiune simplă.

„Grupul nostru trebuia să aducă o anumită cantitate de explozibili pe teritoriul Rusiei și să îi lase într-un anumit loc”, spune el. „Nu știu pentru ce și cui era destinat acest explozibil. Dar știu cu siguranță că unii oameni din Rusia sunt gata să-i ajute pe ucraineni”.

Dar în urmă cu șase săptămâni, ar fi finalizat cea mai reușită misiune de până acum.

Ținta, un elicopter cu oficiali ruși

„Am avut sarcina de a distruge un elicopter rusesc care transporta oficiali de rang înalt ai Ministerului rus de Interne”, spune Taras.
„La prima încercare, vremea nefavorabilă a împiedicat vizorul laser să țintească cu precizie ținta. În plus, am avut probleme interne în cadrul grupului, discuții în contradictoriu, așa că am intrat pe teritoriul rusesc, dar ne-am întors, am ținut cont de greșelile noastre… și peste o săptămână am făcut o a doua încercare”.

Grupul operativ format din cinci oameni a pornit la 7 dimineața, străbătând cu ușurință pădurile și câmpurile, pentru a trece în Rusia.
„Apoi am petrecut noaptea în locația respectivă, iar la ora 9 dimineața am auzit un elicopter. Aveam cu mine o mică dronă de recunoaștere și am avut confirmarea că era același elicopter”.

„Am tras cu un sistem portabil de rachete antiaeriene asupra elicopterului de la o distanță de 4 km. Din nefericire, nu am văzut lovitura, deoarece eram atât de departe, dar am auzit explozia. Apoi am fugit rapid de pe pozițiile noastre”, a povestit Taras.

Indiferent dacă oficialii Kremlinului din elicopter au fost uciși sau nu, pentru Taras a fost o misiune de succes, deoarece batalionul și-a atins scopul: războiul era acasă la Putin.
„Am arătat că putem intra pe teritoriul Rusiei și le-am arătat rușilor că ucrainenii pot acționa”, spune tânărul de 23 de ani.

Membrii batalionului au explicat că este foarte demoralizant pentru ruși să știe că sabotori ucraineni pot trage în comandanți lor, iar misiunile lor îi forțează să mobilizeze trupe pentru a-i găsi.

Cum trec sabotorii ucraineni granița

Ultima operațiune din Rusia la care a participat mezinul echipei,Vladislav, a avut loc în urmă cu o lună, în apropiere de orașul rus Belgorod, unde mai multe depozite de muniție au explodat recent.

Micile grupuri operative, adesea formate doar din patru sau cinci oameni, află care sunt rutele sigure către Rusia, analizând urmele lăsate de animale sau cu ajutorul sfaturile celor care făceau contrabandă înainte de război.

Vladislav și camarazii săi de luptă au primit sarcina de a „captura sau ucide unul dintre ofițerii de rang înalt ai FSB”, serviciile de securitate rusești.

„Acesta lucra aproape de granița cu Ucraina, dar pe teritoriul Rusiei”, spune Vladislav. „Aveam traseul mașinii acestui ofițer rus și am decis să pregătim o ambuscadă”.

Dar ofițiterul FSB nu a mai apărut și au fost nevoiți să se întoarcă în Ucraina, însă în timp ce încercau să părăsească teritoriul rusesc au fost suprinși de forțele trimise de Putin la graniță.

Au reușit să ucidă trei polițiști de frontieră ruși și să îl rănească ușor pe altul, pe care l-au luat prizonier în Ucraina, în timp ce un membru al grupului de sabotori a fost împușcat în braț.

Prima zi de Crăciun însângerată

Dar nu întotdeauna totul merge conform planului. În ziua de Crăciun, patru dintre colegii lor, cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani, au fost uciși la 12,5 km în regiunea rusă Briansk, la nord-est de Ucraina.

Olexii a aflat vestea tragică despre „cei mai buni luptători” ai batalionului Frăția în momentul în care a văzut fotografiile camarazilor morți, care zăceau în zăpadă, pe canalele rusești Telegram pe 26 decembrie.
Agenția de presă RIA Novosti, controlată de Kremlin, a relatat că bărbații aveau asupra lor „pistoale mitralieră SIG Sauer, dispozitive de comunicare și navigație și patru bombe cu o capacitate totală de aproximativ 40 kg”.
Potrivit FSB, aceștia erau hotărâți să comită „acte de sabotaj și terorism”.

Modul în care au murit rămâne neclar, iar trupurile lor nu au fost recuperate.

„Nu cunoaștem detaliile, dar presupunem că au intrat din greșeală în linia a doua de apărare a Rusiei. Iar în fața lor, rușii au pus mine în pământ”, a povestit Olexii
Din cauza statutului lor neoficial, poveștile lor nu au putut fi verificate în mod independent, dar sunt convingătoare și credibile, menționează The Guardian.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău