Susținere pentru fermierii eco. MOVCA anunță lansarea unui nou proiect. Detalii

06 Sept. 2021, 09:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
06 Sept. 2021, 09:48 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Un proiect de consolidare a sectorului de produse ecologice din ţările Parteneriatului Estic, finanţat prin iniţiativa EU4Business a Uniunii Europene, va fi implementat în ţara noastră de Asociaţia MOVCA în parteneriat cu organizaţii  similare din Georgia, Lituania şi Italia.

Proiectul va fi realizat în perioada septembrie 2021-ianuarie 2022, iar scopul lui este de a contribui la sporirea calităţii produselor agricole ecologice prin intensificarea cooperării dintre fermieri şi procesatori şi creşterea vizibilităţii acestora din urmă.

Obiectivul general al acţiunilor ce vor fi implementate este stimularea relaţiilor comerciale şi crearea unor oportunităţi de afaceri între ţările Parteneriatului Estic şi cele ale Uniunii Europene.

În acest scop, producătorilor şi procesatorilor de produse ecologice le vor fi oferite informaţii cu privire la accesarea sau extinderea prezenţei pe piața UE, beneficiile comerciale, dar și stimularea legăturilor de afaceri.

Acţiunile preconizate în cadrul proiectului ţin de organizarea unor întruniri de tipul Business-to-Business (B2B), participarea la târguri şi expoziţii, crearea de reţele, asistenţă individuală de mentorat și activități de susţinere a inovării.

Concomitent, vor fi stimulate relaţiile de afaceri dintre întreprinderile mici şi mijlocii din Republica Moldova şi Georgia ce vor fi selectate pe tot parcursul implementării proiectului.

Aceste parteneriate vor contribui la consolidarea lanțului valoric al alimentelor ecologice prin asigurarea interacţiunii dintre producătorii și procesatorii din cele două ţări pentru crearea unui produs final destinat pieței UE şi împărtășirea celor mai bune practici.

La etapa de selectare, întreprinderile mici şi mijlocii vor completa un formular de înregistrare, pentru oferi a informaţii despre experienţa şi necesităţile acestora şi pentru a fi stabilite cele mai eficiente modalităţi de facilitare a parteneriatelor, precum şi pachete individuale de asistenţă.

Pentru detalii:

Victoria CEBAN, directorul executiv al Asociației MOVCA
Tel.: 078 315 587
projects@movca.org
www.movca.md

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 17:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 17:57 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, polonezi s-au arătat interesați să investească în Republica Moldova.

„Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în țara noastră, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministrul Gaibu, a menționat că Guvernul țării noastre se arată deschis de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Republicii Moldova, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Republica Polonă.

La întrevedere au participat Președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura.

În Republica Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 milioane lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău