Tom Corley, bărbatul care a analizat, 5 ani, „obiceiurile celor bogați”: 10 lucruri pe care le au în comun milionarii

05 Iul. 2021, 18:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 18:10 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Tom Corley, autorul „Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals” a analizat obiceiurile oamenilor bogați timp de 5 ani la rând. Chiar dacă mulți dintre ei au avut medii și experiențe diferite, unii au moștenit averea iar alții s-au îmbogățit singuri, între ei există o mulțime de asemănări.

Una dintre cele mai întâlnite trăsături pe care le-au împărtășit cu toții a fost o perspectivă pozitivă asupra vieții. Majoritatea milionarilor din studiul meu se descriu ca fiind optimiști și au o convingere profundă că orice este posibil.

Iată cele mai importante asemnări descoperite de Tom Corley, pe care le poți adopta și tu:

1. Devin bogați în timp, nu peste noapte

Milionarii s-au împărțit în patru categorii diferite atunci când a venit vorba de abordarea banilor lor: investitori de economii, alpiniști de companii mari și antreprenori. Mai mult de trei sferturi, 80%, dintre participanții la studiu aveau 50 de ani sau mai mult și își acumulau averea în timp.

2. Milionarii adoră ceea ce fac

Majoritatea milionarilor, 86% dintre subiecți, au raportat că s-au bucurat de ceea ce au făcut pentru a trăi. Aproximativ 6 din 10 au urmărit ceea ce au descris ca fiind un vis sau o pasiune pentru munca lor.

Acei antreprenori care au canalizat această pasiune către o idee de afaceri de succes au avut o valoare netă medie de 7,4 milioane de dolari.

3. Milionarii învață mereu

În general, majoritatea milionarilor și-au exprimat obiectivul de a nu opri niciodată învățarea, creșterea și îmbunătățirea. Aproape 9 din 10, 88%, au împărtășit că citesc în fiecare zi pentru a-și spori cunoștințele despre slujba și industria lor. Peste trei sferturi, 85%, au raportat că citesc cel puțin două cărți pe lună, iar 63% au raportat că le-a plăcut să asculte cărți audio sau podcast-uri în timp ce fac naveta la serviciu, exerciții fizice sau lucrări casnice.

Această mentalitate provine dintr-o valoare de lungă durată a educației, chiar dacă nu au fost neapărat cei mai puternici studenți de la început. Peste trei sferturi, 77%, din milionari au spus că sunt studenți sau la școală, în timp ce 68% au mers la facultate și 25% au absolvit școala. Peste jumătate, 56%, și-au făcut drum prin școală.

4. Milionarii acordă prioritate sănătății

Mulți dintre milionari și-au exprimat dragostea față de activitățile atletice: mai mult de jumătate, 63%, au raportat că practicau sportul în liceu și continuă să joace sporturi de competiție ca adulți. Peste trei sferturi, 76%, au împărtășit că au făcut exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi, patru zile pe săptămână. Jogging-ul, alergarea și ciclismul au fost populare printre toți participanții la studiu.

De asemenea, 93% au spus că au dormit cel puțin șapte ore pe noapte.

5. Milionarii investesc în comunitățile lor și îi îndrumă pe ceilalți

Filantropia a fost un mare accent pentru milionari: Aproape trei sferturi, 72%, au raportat că s-au oferit voluntari cinci ore sau mai mult pe lună la organizații non-profit locale. Și 27% dintre ei se aflau în consiliul de administrație al unor organizații de caritate locale, bazate pe comunitate, ajutându-i să își conducă organizațiile.

Majoritatea milionarilor care și-au obținut averea singuri erau pasionați de a-i îndruma și pe alții.

6. Milionarii sunt modești

O mare parte a construirii bogăției se concentrează pe modestie. În acest scop, 64% dintre milionari au descris casele pe care le dețin ca fiind „modeste”. Peste jumătate, 55%, cumpără mașini second-hand.

Și această mentalitate frugală se extinde și la timpul liber. Aproape toți, 96%, au spus că au cheltuit mai puțin de 6.000 de dolari pe an în vacanțe, iar 41% au cheltuit mai puțin de 3.000 de dolari pe an. Și 84% au spus că nu pariază niciodată.

7. Milionarilor le place să planifice în avans

Participanții la studiu au împărtășit cu toții o dedicațiela munca lor. Aproximativ trei sferturi, 73%, din milionari au raportat că lucrează în medie 58 de ore pe săptămână. Și 44% au raportat că se trezesc cu cel puțin trei ore înainte de începerea zilei lor de lucru.

Odată cu începerea acelei zile, se organizează adesea: peste trei sferturi, 81%, au împărtășit că păstrează o listă de sarcini. Aproximativ un sfert, 24%, din milionarii care au obținut avea singuri au păstrat și o listă de sarcini pe care nu trebuie să le facă, pentru a-i ajuta să evite pierderile de timp și să se concentreze asupra lucrurilor care contează cel mai mult pentru ei.

8. Milionarii construiesc echipe puternice

Majoritatea milionarilor din studiu au spus că crearea unei comunități de oameni pozitivi și orientați spre obiective a fost o mare parte a succesului lor. Peste 8 din 10 au spus că au angajat o echipă de persoane inteligente și dedicate pe care s-au bazat pentru a-și atinge viziunile, inclusiv avocați, CPA-uri, profesioniști în marketing și consilieri financiari.

9. Milionarii au mai mult decât o sursă de venit

Majoritatea milionarilor au mai mult de o sursă de venit: aproape două treimi, 65%, au trei fluxuri de venituri, 45% au patru fluxuri, iar 29% au cinci fluxuri.

10. Milionarii îmbrățișează eșecul

Aproape două treimi, 63%, din milionarii din studiu au spus că și-au asumat riscuri calculate pe măsură ce își construiau averea. Și 27% au spus că au eșuat cel puțin o dată în afaceri.

Nu s-au lăsat descurajați: mai mult de trei sferturi, 80%, au raportat că lucrează în mod activ către un obiectiv major la un moment dat și că au o viziune clară asupra viitorul lor, mai ales când vremurile sunt grele.

Tom Corley este CPA și planificator financiar certificat, care deține un master în impozitare. El este autorul cel mai bine vândut și premiat al cărții „Copii bogați: cum să ne creștem copiii pentru a fi fericiți și de succes în viață” și „Obiceiurile oamenilor bogați: obiceiurile zilnice de succes ale persoanelor bogate”.

 

 

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:26 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Chiar dacă este un activ extrem de volatil, criptomonedele pot ajuta investitorii să-și construiască avere, mai ales dacă investesc în monede digitale pe termen lung.

Aproximativ 13% dintre americani au cumpărat sau au tranzacționat criptomonede în ultimul an, potrivit unui sondaj recent realizat de NORC, un grup de cercetare de la Universitatea din Chicago. În aceeași perioadă de timp, 24% au tranzacționat acțiuni, a constatat studiul.

Bitcoin a bătut în ultimul timp, prezentând natura volatilă a multor monede digitale. Vineri, activul a scăzut la aproximativ 32.000 de dolari pe monedă, dar a revenit la aproximativ 40.000 de dolari luni, cel mai mare preț pe care l-a lovit din iunie. Marți, criptomoneda a scăzut din nou, tranzacționându-se în scădere cu 5% în jur de 37.000 de dolari.

Aceasta este o scădere semnificativă față de maximul istoric înregistrat la aproximativ 63.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie. Cu toate acestea, bitcoinul este în creștere cu aproximativ 30% până în prezent.

„Are un loc, în special pentru cei mai tineri”, a spus Tyrone Ross, CEO al Onramp Invest, un furnizor de tehnologie de gestionare a „cripto-activelor” pentru consilierii financiari.

Pentru a fi sigure, investițiile în criptomonede ar trebui să fie pe locul doi, doar după un plan financiar solid care să includă economii de urgență și planificare solidă a pensiilor, potrivit lui Ross.

„Mai întâi aveți un plan financiar și aflați unde se încadrează cripto în acest lucru”, a spus Ross. „Dacă nu ai un plan, ce faci?”

Cu toate acestea, odată ce este în vigoare, poate avea sens ca investitorii să considere cripto-ul ca pe o parte cheie a portofoliului lor pe termen lung.

Alocare

Experții financiari recomandă, în general, să investiți  în criptomonede o sumă de bani pe care sunteți gata să o pierdeți.

De obicei, deținerea a 5% din portofoliul dvs. într-un activ cu risc ridicat, cum ar fi bitcoin – sau alte monede – este o regulă sigură. Cu toate acestea, pentru unii investitori ar putea avea sens să punem și mai mult în cripto.

„Aș spune de la 5% la 15% din activele digitale în general și asta crește de la 2% la 5%”, a declarat Alex Mashinsky, cofondator și CEO al Celsius, un împrumutat de criptomonede care plătește randamente ridicate și furnizează împrumuturi folosind cripto ca garanție.

Alocările mai mari sunt, în general, pentru investitorii mai tineri care cred cu adevărat în tehnologia din spatele criptomonedelor, care cred că va fi adoptată mai larg în viitor și au timp să aștepte.

„Dacă ai 69 de ani și te retragi anul viitor și vei avea nevoie de acești bani, evident că nu este o idee bună”, a spus Mashinsky. „Dar dacă ai peste 20 de ani și proiectezi 20 sau 30 de ani înainte, atunci ar trebui să ai o alocare mai mare.”

Experții recomandă, de asemenea, ca investitorii să cumpere cripto folosind strategii similare cu cele utilizate pentru acțiuni, cum ar fi media costului în dolari – practic, introducând în mod constant cantități mici de bani, în loc să cumpere toate simultan. Acest lucru ajută la combaterea volatilității prețurilor.

„Nu este vorba despre„ voi câștiga de 10 ori banii mei, voi fi bogat ”, a spus Mashinsky. În schimb, investițiile în criptomonede ar trebui privite ca o altă cale către independența financiară care poate ajuta oamenii să depășească inflația în timp.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală