Warren Buffett a donat 6 miliarde de dolari organizațiilor conduse de copiii săi. Ce a făcut cu banii fiul său mai mic

05 Iul. 2021, 16:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 16:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett a donat acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari fiecărei fundații a celor trei copii ai săi în ultimii 15 ani. Peter Buffett, cel mai mic copil al său, a folosit unele dintre aceste fonduri pentru a revitaliza orașul Kingston, New York, a declarat pentru Wall Street Journal într-un interviu recent.

Buffett, un investitor miliardar și CEO al Berkshire, s-a angajat în 2006 să dea mai mult de 99% din averea sa unor cauze nobile. El a ajuns la jumătatea drumului către acest obiectiv luna trecută, ajutat de contribuția sa de 14 milioane de acțiuni „B” la fundația Peter’s NoVo de până acum. Aceste acțiuni ar valora astăzi aproape 4 miliarde de dolari și ar reprezenta majoritatea celor 17,5 milioane de acțiuni pe care le-a alocat organizației fiului său.
Peter a folosit contribuțiile tatălui său pentru a cumpăra terenuri agricole de 13 milioane de dolari lângă Kingston și pentru a le transforma într-un hub agricol local, a raportat The Journal. El a finanțat, de asemenea, un festival în care artiștii își puteau schimba piesele pentru asistență medicală, cumpărau o veche reprezentanță Honda și o transforma într-o casă pentru o cooperativă alimentară locală și transforma un post de radio local într-un post de difuzare comunitar fără publicitate, non-profit , a spus ziarul.
NoVo a lucrat, de asemenea, pe alte cauze, cum ar fi ajutarea indigenilor și victimelor abuzurilor domestice și sprijinirea proiectelor de locuințe la prețuri accesibile. Peter, un critic vocal al neajunsurilor capitalismului și un puternic credincios în drepturile lucrătorilor și în munca comunitară, dorește ca Kingston să exemplifice o formă de capitalism mai plină de compasiune, a spus el pentru The Journal.

Peter și tatăl său nu sunt de acord cu unele subiecte, dar șeful Berkshire a declarat pentru The Journal că nu susține „capitalismul neîngrădit” și el și fiul său sunt „pe aceeași pagină despre lucrurile importante”. Într-adevăr, Peter a declarat pentru The Journal că respectă profund munca tatălui său și își îmbrățișează filozofia de a face ceva ce îți place pentru a-ți trăi viața sau „să dansezi la robinet”
Dincolo de munca sa filantropică, Peter este cel mai bine cunoscut ca un muzician câștigător al unui Emmy, care a ratat o avere enormă. Când a împlinit 19 ani în 1977, a primit ca moștenire acțiunea Berkshire Hathaway în valoare de 90.000 de dolari, potrivit CNBC. El a încasat acțiunile, care ar valora astăzi peste 200 de milioane de dolari, pentru a-și urmări visul unei cariere muzicale.
„Nu regret o secundă”, a scris Peter despre decizie în „Viața este ceea ce o faci”, în memoriile sale. „Mi-am folosit oul cuibului pentru a cumpăra ceva infinit mai valoros decât banii: l-am folosit pentru a câștiga timp”.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău