Warren Buffett a donat 6 miliarde de dolari organizațiilor conduse de copiii săi. Ce a făcut cu banii fiul său mai mic

05 Iul. 2021, 16:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 16:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett a donat acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari fiecărei fundații a celor trei copii ai săi în ultimii 15 ani. Peter Buffett, cel mai mic copil al său, a folosit unele dintre aceste fonduri pentru a revitaliza orașul Kingston, New York, a declarat pentru Wall Street Journal într-un interviu recent.

Buffett, un investitor miliardar și CEO al Berkshire, s-a angajat în 2006 să dea mai mult de 99% din averea sa unor cauze nobile. El a ajuns la jumătatea drumului către acest obiectiv luna trecută, ajutat de contribuția sa de 14 milioane de acțiuni „B” la fundația Peter’s NoVo de până acum. Aceste acțiuni ar valora astăzi aproape 4 miliarde de dolari și ar reprezenta majoritatea celor 17,5 milioane de acțiuni pe care le-a alocat organizației fiului său.
Peter a folosit contribuțiile tatălui său pentru a cumpăra terenuri agricole de 13 milioane de dolari lângă Kingston și pentru a le transforma într-un hub agricol local, a raportat The Journal. El a finanțat, de asemenea, un festival în care artiștii își puteau schimba piesele pentru asistență medicală, cumpărau o veche reprezentanță Honda și o transforma într-o casă pentru o cooperativă alimentară locală și transforma un post de radio local într-un post de difuzare comunitar fără publicitate, non-profit , a spus ziarul.
NoVo a lucrat, de asemenea, pe alte cauze, cum ar fi ajutarea indigenilor și victimelor abuzurilor domestice și sprijinirea proiectelor de locuințe la prețuri accesibile. Peter, un critic vocal al neajunsurilor capitalismului și un puternic credincios în drepturile lucrătorilor și în munca comunitară, dorește ca Kingston să exemplifice o formă de capitalism mai plină de compasiune, a spus el pentru The Journal.

Peter și tatăl său nu sunt de acord cu unele subiecte, dar șeful Berkshire a declarat pentru The Journal că nu susține „capitalismul neîngrădit” și el și fiul său sunt „pe aceeași pagină despre lucrurile importante”. Într-adevăr, Peter a declarat pentru The Journal că respectă profund munca tatălui său și își îmbrățișează filozofia de a face ceva ce îți place pentru a-ți trăi viața sau „să dansezi la robinet”
Dincolo de munca sa filantropică, Peter este cel mai bine cunoscut ca un muzician câștigător al unui Emmy, care a ratat o avere enormă. Când a împlinit 19 ani în 1977, a primit ca moștenire acțiunea Berkshire Hathaway în valoare de 90.000 de dolari, potrivit CNBC. El a încasat acțiunile, care ar valora astăzi peste 200 de milioane de dolari, pentru a-și urmări visul unei cariere muzicale.
„Nu regret o secundă”, a scris Peter despre decizie în „Viața este ceea ce o faci”, în memoriile sale. „Mi-am folosit oul cuibului pentru a cumpăra ceva infinit mai valoros decât banii: l-am folosit pentru a câștiga timp”.

Realitatea Live

21 Oct. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2021, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul de transport și sistem din România, Transgaz, a anunțat miercuri că, începând cu aceeași zi, oferă capacitate de rezervare disponibilă în punctul de interconectare (PI) Ungheni, pentru companiile dispuse să exporte (sau să importe, însă nu este cazul dat fiind criza de la Chișinău) gaze în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă vor exista companii interesate și dacă Chișinăul este dispus să plătească prețul de pe bursele din România, destul de ridicat în comparație cu cel pe care-l avea negociat până în acest an cu Gazprom.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, prin care România poate exporta gaze naturale în Republica Moldova, a fost pus în funcțiune de la 1 octombrie 2021 și poate asigura întregul necesar de consum de peste Prut, cu excepția Transnistriei, rămânând doar ca furnizorii interesați să înceapă să nominalizeze volumele pe care vor să le vândă, anunțase marți directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al operatorului sistemului național de transport Transgaz, Elisabeta Ghidiu, la videoconferința Profit.ro Oil&Gas – “Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?”, citată de profit.ro.

Pentru anul gazier în curs, Transgaz precizează că vor fi oferite produse de capacitate fermă grupată zilnice, lunare și trimestriale, și intrazilnice, pe ambele direcții de transport. În situația în care, la licitațiile zilnice, oferta de capacitate fermă grupată a fost epuizată, sau nu a fost oferită, Transgaz va oferi produse de capacitate întreruptibilă pentru ziua următoare. Miercuri, la prima licitație organizată, Transgaz a oferit o capacitate de export de aproximativ 55 mii MWh/zi, la un tarif de ieșire de 0,004275 RON/KWh/zi, plus unul de intrare de 0,00835 lei moldovenești/KWh/zi (0,00205 RON/KWh/zi) perceput de Vestmoldtransgaz (filiala Transgaz din Republica Moldova). În ceea ce privește capacitatea de import oferită, și aceasta de două ori mai mică, de aproximativ 21,2 MWh/zi, la un tarif de ieșire, perceput de Vestmoldtransgaz, de 0,00923 lei moldovenești/KWh/zi (0,00227 RON/KWh/zi), și unul de intrare, perceput de Transgaz, de 0,00445 RON/MWh/zi).

Așa cum a scris Profit.ro, Transgaz se teme că volumul de gaze ce urmează a fi scos la tranzacționare iarna aceasta pe platformele Bursei Române de Mărfuri (BRM) va fi unul insuficient și vrea să cumpere cantitatea de gaze necesară echilibrării Sistemului Național de Transport (SNT) din import.

Singura variantă în care Republica Moldova s-ar putea alimenta cu gaz din România pare a fi majorarea importurilor prin punctul de interconectare de Negru Vodă, pe unde intră în țară gaz rusesc din TurkStream, dar pentru aceasta este nevoie de “acordul” Gazprom.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie