Warren Buffett a donat 6 miliarde de dolari organizațiilor conduse de copiii săi. Ce a făcut cu banii fiul său mai mic

05 Iul. 2021, 16:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 16:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett a donat acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari fiecărei fundații a celor trei copii ai săi în ultimii 15 ani. Peter Buffett, cel mai mic copil al său, a folosit unele dintre aceste fonduri pentru a revitaliza orașul Kingston, New York, a declarat pentru Wall Street Journal într-un interviu recent.

Buffett, un investitor miliardar și CEO al Berkshire, s-a angajat în 2006 să dea mai mult de 99% din averea sa unor cauze nobile. El a ajuns la jumătatea drumului către acest obiectiv luna trecută, ajutat de contribuția sa de 14 milioane de acțiuni „B” la fundația Peter’s NoVo de până acum. Aceste acțiuni ar valora astăzi aproape 4 miliarde de dolari și ar reprezenta majoritatea celor 17,5 milioane de acțiuni pe care le-a alocat organizației fiului său.
Peter a folosit contribuțiile tatălui său pentru a cumpăra terenuri agricole de 13 milioane de dolari lângă Kingston și pentru a le transforma într-un hub agricol local, a raportat The Journal. El a finanțat, de asemenea, un festival în care artiștii își puteau schimba piesele pentru asistență medicală, cumpărau o veche reprezentanță Honda și o transforma într-o casă pentru o cooperativă alimentară locală și transforma un post de radio local într-un post de difuzare comunitar fără publicitate, non-profit , a spus ziarul.
NoVo a lucrat, de asemenea, pe alte cauze, cum ar fi ajutarea indigenilor și victimelor abuzurilor domestice și sprijinirea proiectelor de locuințe la prețuri accesibile. Peter, un critic vocal al neajunsurilor capitalismului și un puternic credincios în drepturile lucrătorilor și în munca comunitară, dorește ca Kingston să exemplifice o formă de capitalism mai plină de compasiune, a spus el pentru The Journal.

Peter și tatăl său nu sunt de acord cu unele subiecte, dar șeful Berkshire a declarat pentru The Journal că nu susține „capitalismul neîngrădit” și el și fiul său sunt „pe aceeași pagină despre lucrurile importante”. Într-adevăr, Peter a declarat pentru The Journal că respectă profund munca tatălui său și își îmbrățișează filozofia de a face ceva ce îți place pentru a-ți trăi viața sau „să dansezi la robinet”
Dincolo de munca sa filantropică, Peter este cel mai bine cunoscut ca un muzician câștigător al unui Emmy, care a ratat o avere enormă. Când a împlinit 19 ani în 1977, a primit ca moștenire acțiunea Berkshire Hathaway în valoare de 90.000 de dolari, potrivit CNBC. El a încasat acțiunile, care ar valora astăzi peste 200 de milioane de dolari, pentru a-și urmări visul unei cariere muzicale.
„Nu regret o secundă”, a scris Peter despre decizie în „Viața este ceea ce o faci”, în memoriile sale. „Mi-am folosit oul cuibului pentru a cumpăra ceva infinit mai valoros decât banii: l-am folosit pentru a câștiga timp”.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 09:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 09:44 // Oameni şi Idei //  Valentina Buză

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția de vară 2021. În acest top, sunt analizate peste 24 000 de universități din întreaga lume, inclusiv 24 de instituții din Republica Moldova. Astfel, potrivit acestui raport, cea mai bună universitate din Republica Moldova este Universitatea de Stat din Moldova.

Pentru a realiza topul, Web of Universities (Webometrics) a luat în calcul indicatorii: vizibilitatea, transparența și excelența.

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;
10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituţiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală