Elitele rusești ar putea să rămână fără șampania din Franța. Legea semnată de Vladimir Putin

05 Iul. 2021, 18:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 18:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rusia ar putea rămâne fără șampania și bulele preferate din Franța, în cazul în care Moet Hennessy va opri livrările de șampanie, ca urmare a unei legi semnate de Vladimir Putin, scrie The Moscow Time.

Biroul Moet Hennessy din Rusia și-au avertizat partenerii locali că suspendă livrările după ce rușii au adoptat o lege prin care termenul de „șampanie” ar putea fi folosit doar pentru vinul produs în Rusia, iar băutura produsă în regiunea Champagne ar purta denumirea de „vin spumant”.

Leonid Rafailov, directorul general al AST, un distribuitor de băuturi alcoolice de top care lucrează cu o serie de mărci, inclusiv Moet Hennessy, a declarat sâmbătă că firma sa a primit o scrisoare de la compania franceză prin care a fost înștiințată de suspendare.

El a precizat că, în conformitate cu legislația – semnată vineri de Putin – compania va trebui să se supună unor noi proceduri de înregistrare, printre alte cerințe.

Sebastien Vilmot, directorul general al Moet Hennessy în Rusia, a refuzat să vorbească cu AFP.

Într-o declarație publicată prin intermediul lui Rafailov, Vilmot a calificat suspendarea drept o măsură „temporară” până când se va găsi o soluție.

Moet Hennessy face parte din grupul francez de bunuri de lux LVMH și este cunoscut pentru mărci precum Moet & Chandon, Veuve Clicquot și Dom Perignon.

Francezii protejează cu înverșunare termenul „șampanie”, iar aceasta poate fi produsă doar în regiunea franceză cu același nume.

O copie a scrisorii Moet Hennessy a fost publicată pentru prima dată vineri pe rețelele de socializare de către un reprezentant al unui importator și distribuitor de băuturi alcoolice cu sediul la Moscova.

Expertul în industria băuturilor, Vadim Drobiz, a sugerat că legislația poate fi interpretată, dar a adăugat că ponderea Moet Hennessy pe piața rusă este relativ mică, iar clienții bine dotați ar putea găsi un înlocuitor.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău