TOP 5 producători de telefoane în semestrul II al 2021: Apple cade pe locul 4, sub Xiaomi și Oppo

07 Sept. 2021, 19:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Sept. 2021, 19:50 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În urma căderii Huawei din ultimele luni, Apple a luat locul companiei chineze pentru locul al doilea în topul vânzărilor de smartphone-uri la nivel global. Totuși, alte companii chineze au depășit Apple, în ciuda faptului că iPhone 12 este cel mai bine vândut smartphone de pe piață. Compania se află acum pe locul al patrulea în clasament, conform TrendForce, în urma Samsung, Oppo și Xiaomi.

Apple ar putea să-și revină în trimestrul următor

Potrivit informațiilor, în trimestrul al doilea al anului 2021 companiei Apple îi revin doar 13,7% din totalul vânzărilor de pe piața de smartphone-uri din această perioadă, care pune compania pe locul al patrulea. În general, vânzările de iPhone scad în trimestrul 2 în fiecare an, întrucât o parte dintre clienți așteaptă inevitabila lansare a generației următoare, care are loc de obicei în trimestrul al treilea.

În ciuda scăderii producției cu 11% față de trimestrul întâi, TrendForce marchează faptul că piața s-a bucurat de o creștere de unități vândute cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, întreaga piață a crescut cu 18% în prima jumătate din 2021 față de prima jumătate a lui 2020.

Analiștii TrendForce spun însă că Apple ar putea să își revină în trimestrul al treilea, cu vânzări crescute în urma mult așteptatei lansări a generației iPhone 13. Apple ar putea urca astfel înapoi pe locul al doilea, în urma Samsung, proiecțiile estimând un procent de 15,8% din piața globală de smartphone-uri în această perioadă. Există însă și posibilitatea în care Apple nu va putea livra destule unități pentru a acoperi cererea, în urma creșterilor cazurilor de COVID-19 în Malaezia, unde sunt produse anumite componente folosite în asamblarea de iPhone-uri.

TOP 5 producători de smartphone-uri în T2 2021
Samsung – 19%
Oppo – 16,1%
Xiaomi – 16,1%
Apple – 13,7%
Vivo – 11,1%
Oppo și Xiaomi sunt la egalitate pe locul al doilea, în timp ce vivo este de asemenea în creștere cu 11,1% din piață pe locul al cincilea. În total, în trimestrul al doilea din 2021 sunt estimate vânzări de peste 307 milioane de smartphone-uri la nivel global. Samsung continuă să conducă piața de pe locul întâi, la distanță nu foarte mare de restul rivalilor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală