Traficanți de arme și spărgători de automobile! SIS a reținut un polițist și 6 membri a unei grupări criminale VIDEO

24 Iun. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
24 Iun. 2021, 12:13 // Actual //  Otilia Cotruța

Până aici le-a fost! Șase membri ai unei grupări specializată în trafic de arme și în spargerea automobilelor de lux din Moldova au fost încătușati de forțele de ordine, scrie Realitatea.md.

Potrivit informațiilor oferite de Serviciul de Informații și Securitate, se întâmplă după ce oamenii legii au stabilit aportul unui polițist în schema infracțională, reținut mai apoi în flagrant delict. Mai exact, este vorba despre un angajat al MAI cu funcție de conducere, identitatea căruia nu a fost făcută public.

Acesta ar fi vândut unui membru al grupului criminal un dispozitiv cu ajutorul căruia pot fi deschise automobilele, aparat găsit în urma descinderilor.

„În cadrul acțiunilor speciale de investigație a fost stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare. Angajatul Ministerului de Interne a fost reținut în flagrant delict, în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18 000 EURO”, se arată în comunicatul SIS.

Abia după descinderi, oamenii legii au găsit armele și munițiile indivizilor, dar și dispozitivul în cauză. Testat, SIS a confirmat eficacitatea acestuia, fiind deschise și pornite patru mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017.

Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă închisoare de la doi la șapte ani.

 

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău