A fost dezvăluit cel mai mare furt de Bitcoin din istorie: cum au fugit cu banii oamenilor

24 Iun. 2021, 11:46
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 11:46 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

În ultimele săptămâni, au fost furați nu mai puțin de 3,6 miliarde de dolari în Bitcoin. Acesta s-ar putea să fie cel mai mare furt de criptomonede din istorie.

Este aproape imposibil ca banii să fie recuperați. Fondatorii celui mai mare exchange de Bitcoin din Africa de Sud au dispărut cu banii oamenilor. Inițial, s-a crezut că a fost vorba de un atac al unor hackeri. Între timp, investitorii sunt convinși că la baza întregii situații s-au aflat frații Cajee, cei care au înființat Africrypt și care, la această oră, nu par să mai poată fi găsiți.

Oficialii Africrypt au comunicat investitorilor că au fost victima unui atac de tip hacking, dar că ar fi bine să nu raporteze incidentul la autorități, pentru că ”ar încetini” procesul de recuperare al banilor lipsă, scrie playtech.ro.

Câțiva din cei păgubiți au apelat la firma de avocatură Hanekom Attorneys. Din păcate, firma cu pricina a eșuat și ea să-i găsească pe cei doi, dar a putut confirma că cineva a extras fondurile comune, toți banii Africrypt din conturile locale și din portofelele digitale ale clienților și i-a mutat printr-o serie de conturi, făcând imposibilă recuperarea lor.

Cei de la Bloomberg au încercat în mai multe circumstanțe să intre în legătură cu frații Cajee, dar de fiecare dată s-au confruntat cu căsuța vocală. Partea cea mai ”drăguță” a întregul set de circumstanțe este că autoritățile locale nu se pot implica în recuperarea banilor și nici măcar nu pot lansa o investigație oficială asupra întregii situații, deoarece criptomonedele nu sunt considerate un produs financiar din punct de vedere legal în această țară.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Acum două sute de ani, s-a născut conglomeratul francez de luc, Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție de bijuterii, care este un omagiu adus formidabilului fondator și impactului său asupra industriei de modă, în general.

Colecția de 90 de piese este creată de directorul artistic pentru bijuterii și ceasuri a lui Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof. Bătrâna, în vârstă de 53 de ani a analizat arhivele casei pentru a se asigura că moștenirea Vuitton a fost reflectată cu acuratețe și îndemânare.

Denumită în mod corespunzător, colecția Bravery, este alcătuită din opt capitole care prezintă viața Louis Vuitton cronologic. Gândiți-vă la asta ca la o biografie descrisă cu cele mai prețioase pietre și metale. Colierele sunt elementul central al fiecărui capitol și simbolizează momentele-cheie din viața Vuitton. Colecția include, de asemenea, inele, cercei și broșe.

Primul capitol, La Constellation d’Hercule, a fost numit pentru constelația sub care s-a născut Vuitton la 4 august 1821. Colierul este confecționat din tanzanit, tsavorit și opali australieni care reprezintă cerul nopții plin de stele.

Următoarea etapă majoră a venit atunci când Vuitton a plecat de acasă la vârsta de 13 ani, la doar câțiva ani după ce mama sa a murit. I-a trebuit trei ani să călătorească 250 de mile de la regiunea rurală Jura din estul Franței până la Paris, în timp ce își perfecționa ambarcațiunile de-a lungul drumului. Această situație este descrisă în izbitorul colier La Flêche, care are trei rânduri de platină, aur galben și aur alb, în ​​întregime pavate cu diamante și smaralde columbiene pentru a reprezenta pădurile.

„Împins de curiozitatea sa despre lume, el s-a angajat în acea călătorie incredibilă prin Franța. De aceea am numit această colecție Bravery, a spus Amfitheatrof într-un comunicat.

Piesa de rezistență, totuși, este colierul Le Mythe pe trei rânduri (de sus) care combină mai multe semnături Louis Vuitton, inclusiv modelul Damier (șah), știfturi și motive inspirate de încuietori pentru trunchi și icoana florii. Incrustat cu safire, smaralde și diamante, acesta reprezintă Vuitton punând bazele casei sale, care este acum un tur de forță global în valoare de aproape 15 miliarde de dolari. Cu siguranță merită sărbătorit.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală