A fost dezvăluit cel mai mare furt de Bitcoin din istorie: cum au fugit cu banii oamenilor

24 Iun. 2021, 11:46
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 11:46 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

În ultimele săptămâni, au fost furați nu mai puțin de 3,6 miliarde de dolari în Bitcoin. Acesta s-ar putea să fie cel mai mare furt de criptomonede din istorie.

Este aproape imposibil ca banii să fie recuperați. Fondatorii celui mai mare exchange de Bitcoin din Africa de Sud au dispărut cu banii oamenilor. Inițial, s-a crezut că a fost vorba de un atac al unor hackeri. Între timp, investitorii sunt convinși că la baza întregii situații s-au aflat frații Cajee, cei care au înființat Africrypt și care, la această oră, nu par să mai poată fi găsiți.

Oficialii Africrypt au comunicat investitorilor că au fost victima unui atac de tip hacking, dar că ar fi bine să nu raporteze incidentul la autorități, pentru că ”ar încetini” procesul de recuperare al banilor lipsă, scrie playtech.ro.

Câțiva din cei păgubiți au apelat la firma de avocatură Hanekom Attorneys. Din păcate, firma cu pricina a eșuat și ea să-i găsească pe cei doi, dar a putut confirma că cineva a extras fondurile comune, toți banii Africrypt din conturile locale și din portofelele digitale ale clienților și i-a mutat printr-o serie de conturi, făcând imposibilă recuperarea lor.

Cei de la Bloomberg au încercat în mai multe circumstanțe să intre în legătură cu frații Cajee, dar de fiecare dată s-au confruntat cu căsuța vocală. Partea cea mai ”drăguță” a întregul set de circumstanțe este că autoritățile locale nu se pot implica în recuperarea banilor și nici măcar nu pot lansa o investigație oficială asupra întregii situații, deoarece criptomonedele nu sunt considerate un produs financiar din punct de vedere legal în această țară.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău