A fost dezvăluit cel mai mare furt de Bitcoin din istorie: cum au fugit cu banii oamenilor

24 Iun. 2021, 11:46
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 11:46 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

În ultimele săptămâni, au fost furați nu mai puțin de 3,6 miliarde de dolari în Bitcoin. Acesta s-ar putea să fie cel mai mare furt de criptomonede din istorie.

Este aproape imposibil ca banii să fie recuperați. Fondatorii celui mai mare exchange de Bitcoin din Africa de Sud au dispărut cu banii oamenilor. Inițial, s-a crezut că a fost vorba de un atac al unor hackeri. Între timp, investitorii sunt convinși că la baza întregii situații s-au aflat frații Cajee, cei care au înființat Africrypt și care, la această oră, nu par să mai poată fi găsiți.

Oficialii Africrypt au comunicat investitorilor că au fost victima unui atac de tip hacking, dar că ar fi bine să nu raporteze incidentul la autorități, pentru că ”ar încetini” procesul de recuperare al banilor lipsă, scrie playtech.ro.

Câțiva din cei păgubiți au apelat la firma de avocatură Hanekom Attorneys. Din păcate, firma cu pricina a eșuat și ea să-i găsească pe cei doi, dar a putut confirma că cineva a extras fondurile comune, toți banii Africrypt din conturile locale și din portofelele digitale ale clienților și i-a mutat printr-o serie de conturi, făcând imposibilă recuperarea lor.

Cei de la Bloomberg au încercat în mai multe circumstanțe să intre în legătură cu frații Cajee, dar de fiecare dată s-au confruntat cu căsuța vocală. Partea cea mai ”drăguță” a întregul set de circumstanțe este că autoritățile locale nu se pot implica în recuperarea banilor și nici măcar nu pot lansa o investigație oficială asupra întregii situații, deoarece criptomonedele nu sunt considerate un produs financiar din punct de vedere legal în această țară.

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău