ULTIMĂ ORĂ! Fără măști în spațiile deschise. Cum vor activa restaurantele

27 Mai 2021, 14:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2021, 14:47 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 27 mai, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) decis că putem scoate măștile în spațiile deschise. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit noii decizii, nu mai este obligatorie purtarea măștii în spațiul public, dar rămâne în vigoare obligativitatea de a purta masca în spațiile închise și transportul public, dar și la evenimente, manifestări în masă și întruniri publice.

De asemenea s-a decis că domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor de siguranță. Cu excepția cluburilor de noapte, organizarea discotecilor și karaoke.

Evenimentele se vor organiza cu capacitatea de 50 de procente din locurile sălii.

De asemenea, revin la programul obișnuit teatrele și sălile de concerte, cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor. Locurile de agrement și parcurile de distrații își reiau activitatea precum și târgurile tematice.

Totodată, conform noii decizii, se permite organizării activităților taberelor pe teritoriul municipiului Chișinău, și a competițiilor sportive.

Realitatea Live

05 Iul. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iul. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Hamburg, cel mai mare oraș din Uniunea Europeană, a avertizat că ar putea fi forțat să raționalizeze apă caldă, deoarece criza energetică din Rusia provoacă haos.

Jens Kerstan, senatorul de mediu pentru al doilea oraș ca mărime al Germaniei, a declarat sâmbătă pentru ziarul german Welt am Sonntag că Hamburg ar putea limita disponibilitatea apei calde la anumite perioade ale zilei „dintr-o lipsă acută de gaz”.

„Suntem într-o criză mult mai gravă decât cred majoritatea oamenilor”, a spus Kerstan într-un interviu separat pentru Hamburger Abendblatt. El a îndemnat oamenii să facă dușuri mai scurte, să evite băile și să instaleze termostate moderne și capete de duș care economisesc apă. „Cu cât economisim mai mult acum, cu atât situația va fi mai bună iarna, deoarece magazinele se vor umple”, a spus el pentru Hamburger Abendblatt, vorbind despre reducerea cererii de gaze naturale.

Națiunile occidentale s-au îndreptat spre sursele de energie rusești după ce țara a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie. Unii au impus sancțiuni sectorului energetic al Rusiei în încercarea de a opri finanțarea armatei sale, în timp ce Rusia însăși a întrerupt unele livrări de gaz către țări, inclusiv Germania, din cauza refuzului acestora de a plăti în ruble.

Ministerul Economiei și Climei din Germania a declarat că anterior a importat aproximativ 55% din gazul său din Germania, doar că acest procent a scăzut la 35% până la mijlocul lunii aprilie. Germania spune că importurile rusești ar putea reprezenta până la 10% din consumul său de gaze naturale până în vara anului 2024.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău