ULTIMĂ ORĂ! Fără măști în spațiile deschise. Cum vor activa restaurantele

27 Mai 2021, 14:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2021, 14:47 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 27 mai, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) decis că putem scoate măștile în spațiile deschise. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit noii decizii, nu mai este obligatorie purtarea măștii în spațiul public, dar rămâne în vigoare obligativitatea de a purta masca în spațiile închise și transportul public, dar și la evenimente, manifestări în masă și întruniri publice.

De asemenea s-a decis că domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor de siguranță. Cu excepția cluburilor de noapte, organizarea discotecilor și karaoke.

Evenimentele se vor organiza cu capacitatea de 50 de procente din locurile sălii.

De asemenea, revin la programul obișnuit teatrele și sălile de concerte, cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor. Locurile de agrement și parcurile de distrații își reiau activitatea precum și târgurile tematice.

Totodată, conform noii decizii, se permite organizării activităților taberelor pe teritoriul municipiului Chișinău, și a competițiilor sportive.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.