(VIDEO) Maia Sandu, declarații dure la CSM: Șmecherii apelează la judecători și obțin decizii care le permit să fure

27 Mai 2021, 14:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2021, 14:06 // Actual //  Dumitrita Culiuc

„Atunci când încerc să discut cu potențial investitori, lumea îmi spune istorii cu balauri din sistemul judecătoresc din Moldova. Ei nu au încredere că banii lor, că investiția lor nu va fi furata de către tot felul de șmecheri care apelează la sistemul judecătoresc și obțin decizii care le permit să facă aceste furturi”, declarația a fost făcută de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la o întrevedere cu membrii CSM, scrie Realitatea.md.

Maia Sandu susține că la ora actuală, sistemul judecătoresc moldovenesc este principalul factor care stopează dezvoltarea Republicii Moldova.

Nereformarea justiției ne costă enorm, din toate punctele de vedere. Eu când merg și încerc să obțin asistență externă, primul lucru care mi se spune: da ce faceți cu corupția și justiția? Fondurile care ni se dau, tot sunt plătitori de taxe în alte state și ei nu le dau ca să fie furate aici, în Republica Moldova. Ei vor să le dea pentru cetățeni și proiecte de dezvoltare, a adăugat Maia Sandu.

Președinta susține că a obținut votul cetățenilor pentru că le-a promis reforma justiției și „mort-copt, eu voi insista pe această reformă”.

Atunci când discut cu investitorii străini, credeți-mă, primul lucru care îmi spun, sistemul de justiție din Republica Moldova. Noi nu avem cum să rezolvăm celelalte probele ale țării. Aici este problema principală. Vreau să văd propunerile dumneavoastră. Prin anumite decizii ale unor judecători corupți, sunt distruse domenii întregi și este pusă în pericol securitatea statului. Avem sute de mii de oameni care primesc o pensie mai mică de 2000 de lei, dar statul vine și le spune că nu avem de unde să vă creștem pensiile, însă achită decizii la CEDO.

Realitatea.md amintește că Maia Sandu a întreprins astăzi, 27 mai, o vizită inopinată la Consiliul Superior al Magistraturii. Discuția dintre Maia Sandu și membrii CSM a fost transmisă în direct.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:02
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 11:02 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Promoția e în plină desfășurare începând cu 1 martie 2021 și până la moment peste 2000 de persoane au primit pe lângă un credit gratuit, li s-au transferat și 50 lei pe telefon, nerambursabili.

Ți s-a întâmplat vreodată să mergi în ospeție și să ieși de acolo cu cadouri și cu bani de taxi? Acesta e și cazul primului credit la Credit7.

Întâi de toate, primul credit e gratuit. Asta înseamnă că întorci exact atât cât iei. Ca între prieteni.

Îți respectăm timpul și vrem să ne asigurăm că întreg procesul este cât se poate de confortabil, pentru tine, așa cum e un credit online.

Poți solicita creditul oriunde te-ai afla, dacă ai acces la internet. Completezi formularul online, primești răspunsul prin sms, și aștepți cuminte să-ți vină banii la card, sau îi poți ridica în numerar la sucursalele Victoriabank, oficiile Poșta Moldovei, stațiile Petrom, la fel putem să ți-i transferăm în portofelul electronic Runpay/Bpay/Paynet. Nu mai pierzi timpul pe drumuri sau la stat în coadă.

Nu e mare creditul, poți solicita până la 7.000 de lei, și nu e mare câștigul, sunt 50 de lei, dar întreg procesul e făcut cu gândul la tine, fiecare detaliu e pentru comoditatea ta și asta contează. Detaliile fac diferența, iar plus cu plus se adună.

La Credit7 primești mai mult decât plătești.

Durata promoției: 1 martie 2021 – 30 iunie 2021

Ce înseamnă credit gratuit?

Un credit gratuit este un împrumut pentru care nu plătești % dobândă. Suma contractată este exact cea pe care o întorci în termenii stabiliți.

Cum primesc cei 50 de lei?

Indiferent de operatorul care te deservește, fie Orange, Moldcell sau Unite, noi îți suplinim contul cu 50 de lei, nerambursabili, timp de câteva minute după contractarea creditului.

Pot să depun cererea pentru credit offline?

Ne face plăcere să interacționăm cu clienții noștri. Puteți să ne vizitați în oricare dintre cele 12 oficii în țară, 4 în mun. Chișinău, restul în regiuni: Florești / Bălți / Fălești / Drochia / Comrat  / Rîșcani / Orhei și să depuneți cererea offline, dacă preferați.

Ce fac dacă nu am card?

Dacă nu aveți un card activ puteți să ridicați banii de la oficiile Poșta Moldovei, sucursalele Victoriabank și stațiile Petrom, sau vă putem face transferul în Portofelul Electronic Bpay / Runpay / Paynet.

P.