(Eurostat) Ce salarii se plătesc în UE. Cele mai mari salarii le au managerii. Cine obține cele mai mici salarii

27 Mai 2021, 14:29
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Mai 2021, 14:29 // Actual //  MD Bani

Câştigurile salariale brute pe oră variază considerabil în rândul profesiilor din Uniunea Europeană, iar în 2018 cea mai bine plătită ocupaţie în toate statele membre UE a fost cea de manager, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În UE, cele mai mari câştiguri salariale brute pe oră le aveau managerii (28,6 euro), specialiştii (21,4 euro) şi tehnicienii (17,8 euro). În toate statele membre, cu excepţia Danemarcei, cele mai scăzute câştiguri salariale brute pe oră se înregistrau pe segmentul ocupaţiilor elementare (cum ar fi angajaţi la curăţenie, muncitori necalificaţi, cei care ajută la prepararea produselor alimentare, lucrători în domeniul serviciilor, muncitori stradali şi cei care lucrează în vânzări), scrie Agerpres.

La nivelul UE, cele mai scăzute câştiguri salariale brute pe oră se înregistrau la angajaţii de pe segmentul ocupaţiilor elementare (9,7 euro), urmaţi de lucrătorii din servicii şi comerţ (11,2 euro), şi de operatori şi asamblori la maşini şi instalaţii (11,5 euro).

Per ansamblu, câştigurile salariale brute pe oră la cea mai bine plătită ocupaţie din UE erau de aproximativ trei ori mai mari decât la cele mai prost plătite slujbe. Câştigul salarial brut pe oră al unui manager din UE (28,6 euro) era de aproape trei ori mai ridicat decât al unui angajat de pe segmentul ocupaţiilor elementare (9,7 euro).

În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată astfel de rată era în Cipru, unde managerii (31,7 euro) erau în medie plătiţi de cinci ori mai mult decât angajaţii de pe segmentul ocupaţiilor elementare (6,3 euro). În contrast, cea mai ridicată astfel de rată era în Danemarca, unde managerii (50,9 euro) erau plătiţi aproximativ dublu faţă de lucrătorii din servicii şi comerţ (22,2 euro).

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău