UNZIP Moldovan Designers – cel mai mare eveniment din industria ușoară de până acum. Ce branduri participă

21 Sept. 2022, 10:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2022, 10:39 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Pe 27 Septembrie, la Palatul Republicii, se va organiza cel mai mare eveniment din industria ușoară de până acum, un spectacol de modă ce promovează talentele designerilor din Republica Moldova – UNZIP Moldovan Designers.

Astfel, pe 27 septembrie sunteți așteptați să admirați creațiile designerilor tineri și celor consacrați ce vor fi expuse publicului într-o manieră inovativă. O îmbinare dintre o defilare de modă clasică și un spectacol artistic, UNZIP Moldovan Designers este un eveniment monden ce pune în valoare creațiile vestimentare autohtone, create pentru a accentua frumusețea unică a fiecăruia.

La eveniment vor fi expuse noile colecții ale EHO by Evgheni Hudorojcov, Julia Allert, Nicole Storm, Ramuri, Lilia Ceaicovschi, Rodica Nicov, Șotropa, De Basme, DUCA, March Again, Maison Criss, L. Storojuc, Georgette, Odevalle, Barbara Collection, Ionel.

La fel, 10 designeri începători, participanți la concursul Z-Generation, își vor expune creațiile vestimentare la licitație, iar cele mai faine ținute din cadrul categoriei ART și Ready-To-Wear vor fi premiate cu o sumă de 10.000 MDL, suma care va putea fi utilizată pentru procurarea cursurilor de perfecționare în domeniu sau a utilajului tehnic de profil.  Z-Generation este un concurs anual, lansat în anul 2018, datorită căruia studenții, tinerii designeri și absolvenții domeniilor creative au oportunitatea unică de a crea propriile colecții vestimentare cu suportul mentorilor proiectului.

„UNZIP Moldovan Fashion Designers – UNZIP your sense of Fashion!” este organizat de Centrul de Excelență în Design ZIPHOUSE și Asociația Patronală a Industriei Ușoare APIUS, în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia.

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău