10 LEI// Ion Duca: Îmi doresc ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut mondial. A lansat afacerea în pandemie

10 Mai 2022, 09:00
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
10 Mai 2022, 09:00 // Interviu //  MD Bani

În anul 2021, în domeniul industriei ușoare din Republica Moldova a apărut un nou producător autohton de haine. Este vorba despre Duca Clothing fondată de tânărul antreprenor Ion Duca din Chișinău. Spune că a lansat afacerea „din entuziasm” și încearcă să devină mai bun în business în fiecare zi. Cheia succesului pentru el este să nu-ți pierzi niciodată entuziasmul chiar dacă vor fi momente când vei avea de pierdut.

„Noi am optat pentru o calitate bună, înaltă și oferim un preț accesibil pentru cumpărători.”

A crescut printre haine, întrucât părinții lui se ocupau cu comercializarea hainelor de import pe piața din Republica Moldova, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să lanseze propriul brand de haine.

Pentru a lansa Duca Clothing a investit economiile familiile, care nu erau atât de mari. De asemenea, a apelat la credite bancare. Astfel, a procurat utilajul necesar, iar primele stofe au fost luate „pe încredere” cum zice Ion, întrucât a plătit pentru ele mai târziu. Acest factor i-a ajutat să se lanseze mult mai devreme decât s-a planificat.

„Noi ne-am deschis în plină pandemie când toți încercau să pună banii la colțun și afacerile erau pe minus. Eu am zis: hai să încercăm, DE CE NU?”

Compania Duca Clothing se dezvoltă pe zi ce trece, se mărește atât echipa cât și varietatea produselor, din acest motiv, în prezent nu poate fi vorba despre profit, întrucât majoritatea banilor sunt folosiți pentru creștere. Cu toate acestea, în scurt timp Ion Duca spune că va veni și profitul.

„Odată cu creșterea veniturilor cresc și cheltuielile”, afirmă antreprenorul.

Feedbackul de la clienți, echipa și MAMA sa sunt factorii care îl motivează zi de zi pe Ion Duca. Consideră că a obținut rezultate deosebite datorită echipei pe care o consideră „familie”.

Chiar dacă unii consideră că puterea de cumpărare a Republicii Moldova, după experiența sa în domeniul industriei vestimentare, antreprenorul a observat că țara noastră are o putere de cumpărare „normală”. În prezent, echipa Duca nu reușește să facă față numărului de comenzi.

„În prezent, cu echipa pe care o avem, care nu este mică, noi nu reușim să saturăm piața Republicii Moldova. Oamenii au învățat deja să cumpere de la producătorii autohtoni. ”

Pentru a obține vânzări rapide a decis să deschidă două magazine în centrele comerciale din Chișinău. În prezent, echipa de marketing se ocupă de promovare în mediul online.

Antreprenorul Ion Duca are un scop măreț, își dorește ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut la nivel mondial.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău