10 LEI// Ion Duca: Îmi doresc ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut mondial. A lansat afacerea în pandemie

10 Mai 2022, 09:00
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Mai 2022, 09:00 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

În anul 2021, în domeniul industriei ușoare din Republica Moldova a apărut un nou producător autohton de haine. Este vorba despre Duca Clothing fondată de tânărul antreprenor Ion Duca din Chișinău. Spune că a lansat afacerea „din entuziasm” și încearcă să devină mai bun în business în fiecare zi. Cheia succesului pentru el este să nu-ți pierzi niciodată entuziasmul chiar dacă vor fi momente când vei avea de pierdut.

„Noi am optat pentru o calitate bună, înaltă și oferim un preț accesibil pentru cumpărători.”

A crescut printre haine, întrucât părinții lui se ocupau cu comercializarea hainelor de import pe piața din Republica Moldova, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să lanseze propriul brand de haine.

Pentru a lansa Duca Clothing a investit economiile familiile, care nu erau atât de mari. De asemenea, a apelat la credite bancare. Astfel, a procurat utilajul necesar, iar primele stofe au fost luate „pe încredere” cum zice Ion, întrucât a plătit pentru ele mai târziu. Acest factor i-a ajutat să se lanseze mult mai devreme decât s-a planificat.

„Noi ne-am deschis în plină pandemie când toți încercau să pună banii la colțun și afacerile erau pe minus. Eu am zis: hai să încercăm, DE CE NU?”

Compania Duca Clothing se dezvoltă pe zi ce trece, se mărește atât echipa cât și varietatea produselor, din acest motiv, în prezent nu poate fi vorba despre profit, întrucât majoritatea banilor sunt folosiți pentru creștere. Cu toate acestea, în scurt timp Ion Duca spune că va veni și profitul.

„Odată cu creșterea veniturilor cresc și cheltuielile”, afirmă antreprenorul.

Feedbackul de la clienți, echipa și MAMA sa sunt factorii care îl motivează zi de zi pe Ion Duca. Consideră că a obținut rezultate deosebite datorită echipei pe care o consideră „familie”.

Chiar dacă unii consideră că puterea de cumpărare a Republicii Moldova, după experiența sa în domeniul industriei vestimentare, antreprenorul a observat că țara noastră are o putere de cumpărare „normală”. În prezent, echipa Duca nu reușește să facă față numărului de comenzi.

„În prezent, cu echipa pe care o avem, care nu este mică, noi nu reușim să saturăm piața Republicii Moldova. Oamenii au învățat deja să cumpere de la producătorii autohtoni. ”

Pentru a obține vânzări rapide a decis să deschidă două magazine în centrele comerciale din Chișinău. În prezent, echipa de marketing se ocupă de promovare în mediul online.

Antreprenorul Ion Duca are un scop măreț, își dorește ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut la nivel mondial.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău