10 LEI// Ion Duca: Îmi doresc ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut mondial. A lansat afacerea în pandemie

10 Mai 2022, 09:00
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
10 Mai 2022, 09:00 // Interviu //  MD Bani

În anul 2021, în domeniul industriei ușoare din Republica Moldova a apărut un nou producător autohton de haine. Este vorba despre Duca Clothing fondată de tânărul antreprenor Ion Duca din Chișinău. Spune că a lansat afacerea „din entuziasm” și încearcă să devină mai bun în business în fiecare zi. Cheia succesului pentru el este să nu-ți pierzi niciodată entuziasmul chiar dacă vor fi momente când vei avea de pierdut.

„Noi am optat pentru o calitate bună, înaltă și oferim un preț accesibil pentru cumpărători.”

A crescut printre haine, întrucât părinții lui se ocupau cu comercializarea hainelor de import pe piața din Republica Moldova, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să lanseze propriul brand de haine.

Pentru a lansa Duca Clothing a investit economiile familiile, care nu erau atât de mari. De asemenea, a apelat la credite bancare. Astfel, a procurat utilajul necesar, iar primele stofe au fost luate „pe încredere” cum zice Ion, întrucât a plătit pentru ele mai târziu. Acest factor i-a ajutat să se lanseze mult mai devreme decât s-a planificat.

„Noi ne-am deschis în plină pandemie când toți încercau să pună banii la colțun și afacerile erau pe minus. Eu am zis: hai să încercăm, DE CE NU?”

Compania Duca Clothing se dezvoltă pe zi ce trece, se mărește atât echipa cât și varietatea produselor, din acest motiv, în prezent nu poate fi vorba despre profit, întrucât majoritatea banilor sunt folosiți pentru creștere. Cu toate acestea, în scurt timp Ion Duca spune că va veni și profitul.

„Odată cu creșterea veniturilor cresc și cheltuielile”, afirmă antreprenorul.

Feedbackul de la clienți, echipa și MAMA sa sunt factorii care îl motivează zi de zi pe Ion Duca. Consideră că a obținut rezultate deosebite datorită echipei pe care o consideră „familie”.

Chiar dacă unii consideră că puterea de cumpărare a Republicii Moldova, după experiența sa în domeniul industriei vestimentare, antreprenorul a observat că țara noastră are o putere de cumpărare „normală”. În prezent, echipa Duca nu reușește să facă față numărului de comenzi.

„În prezent, cu echipa pe care o avem, care nu este mică, noi nu reușim să saturăm piața Republicii Moldova. Oamenii au învățat deja să cumpere de la producătorii autohtoni. ”

Pentru a obține vânzări rapide a decis să deschidă două magazine în centrele comerciale din Chișinău. În prezent, echipa de marketing se ocupă de promovare în mediul online.

Antreprenorul Ion Duca are un scop măreț, își dorește ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut la nivel mondial.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

18 Mart. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Mart. 2024, 20:28 // Actual //  bani.md

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va deține rolul de entitatea responsabilă de gestionarea și monitorizarea procesului de implementare a proiectului „Consolidarea managementului riscurilor de dezastre și rezilienței Republicii Moldova” (P504278) pe care țara noastră urmează să-l implementeze.

„Proiectul va fi derulat cu implicarea directă a Ministerului Afacerilor Interne, fiind finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD – Banca Mondială). Recent țara noastră a elaborat proiectul Planului de angajament social și de mediu, care va servi ca baza principală pentru desfășurarea programului în conformitate cu rolurile entităților implicate în acest proces. Planul stabilește măsurile și acțiunile semnificative pe care Republica Moldova le va efectua și le va pilota. Planul va stipula, după caz termenele acțiunilor, mecanismele instituționale, măsuri și acțiuni din sfera de personal, de formare, de monitorizare, raportare și gestionare a reclamațiilor”, informează reprezentanții MAI.

Ministerul Afacerilor Interne are următoarele atribuții conform planului stabilit:

  • pregătește și transmite către Banca Mondială rapoarte periodice,
  • raportează orice incident sau accident legat de proiect,
  • face evaluarea și gestionarea riscurilor și impacturilor sociale de mediu,
  • adoptă și pune în aplicare un cadru de management de mediu și social pentru proiect,
  • asigură asistența tehnică în organizarea studiilor de fezabilitate și consolidarea capacităților, precum și altor instruiri.

Totodată, conform proiectului planului de angajament, Ministerul Afacerilor Interne va determina în decurs de cel mult 60 de zile, de la data întrării în vigoare a Planului, entitățile relevante și responsabile de desfășurare a proiectului, privind etapele stabilite în conformitate cu procedurile managementului muncii.

„Planul de angajament va include activități de gestionare a deșeurilor periculoase și nepericuloase, precum și a celor electronice. MAI va stabili măsuri de utilizare eficientă a resurselor de prevenire și gestionare a poluării cu elaborarea planurilor de acțiuni necesare. Acestea prevăd și măsuri care trebuie să fie întreprinse în cazul emisiilor sonore și de pulberi, generare de deșeuri electronice și deșeurilor de construcții.

Realizarea planului de angajament prevede asigurarea, de către subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne a sănătății și a siguranței rutiere, dar și a măsurilor menite pentru asigurarea sănătății și siguranței comunității, în urma evaluării riscurilor și impacturilor specifice pentru comunitate, care decurg din activitățile Proiectului. Aspectul este legat de prevenirea riscului afluxului de forță de muncă, bolile transmisibile legate de prezența forței de muncă, situații de urgență”, se mai arată într-un comunicat al instituției.

Pentru reușita proiectului, Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Ministerul Apărării vor elabora un plan de formare pentru lucrătorii din cadrul proiectului cu detașarea formatorilor specializați din cadrul Ministerului Apărării.

Instruirile vor fi pe teme de sănătate și securitate la locul de muncă, de prevenire și reacționare la situații de urgență.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău