„Vaccinează-te pe Nou, ca să sărbătorim pe Vechi! Fii în Siguranță!”. Campanie lansată de MĂR și primărie

29 Nov. 2021, 10:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Nov. 2021, 10:52 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Asociația MĂR, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, lansează campania de vaccinare:„Vaccinează-te pe Nou, ca să sărbătorim pe vechi!”

Prin această campanie, organizatorii își manifestă susținerea pentru lucrătorii medicali, care de la începutul pandemiei luptă pentru viața fiecărui pacient.
În acest context, cetățenii sunt îndemnați să se vaccineze într-un număr cât mai mare, astfel încât să poată păși în siguranță în noul an și să poată petrece sărbătorile de iarnă alături de oamenii dragi.
Potrivit informațiilor, în fiecare weekend al lunii decembrie, autobusul vaccinării va staționa în mai multe sectoare din oraș, între orele 11:00 – 18:00, lângă restaurantele partenere:
Participanții care se vor vaccina în cadrul campaniei susținute de către MĂR vor primi bonuri de consum în localuri. Aceștia pot folosi bonurile oferite pentru a lua la pachet produsele/bucatele menționate în bon sau pentru a le consuma în spațiile exterioare ale localurilor.
Restaurantele partenere a weekend-ului 4-5 decembrie:
5. MuzCafe

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău