Victoriabank, desemnată cel mai onest contribuabil al anului

03 Iul. 2024, 11:33
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
03 Iul. 2024, 11:33 // Slider //  bani.md

Serviciul Fiscal de Stat a desemnat Victoriabank drept cel mai onest contribuabil al anului. Banca a fost premiată pentru transparența de care dă dovadă în administrarea afacerii și pentru modul exemplar de onorare a obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Reprezentanții companiilor selectate au fost invitați la Ministerul Finanțelor pentru a li se înmâna trofeele. La Gala Contribuabilului Onest 2024 au participat președinta Maia Sandu, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, și șefa Serviciului Fiscal de Stat, Olga Golban. Oficialii au mulțumit reprezentanților întreprinderilor premiate pentru că oferă statului resursele necesare pentru a construi un stat european. 

Cu o prezență pe piață de 35 de ani, Victoriabank e recunoscută pentru responsabilitate și pentru contribuțiile sale semnificative la bugetul de stat. În 2023, banca a achitat taxe și impozite în sumă de peste 300 de milioane de lei.

Pentru noi, responsabilitatea fiscală nu este doar o obligație, ci o parte esențială a modului în care ne desfășurăm activitatea. Această recunoaștere este o dovadă că succesul se poate atinge prin integritate, conformare și transparență financiară. A fi un contribuabil onest înseamnă a pune umărul la dezvoltarea și modernizarea țării. Vom continua să susținem economia, pentru că în acest mod contribuim la prosperitatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Vitalie Corniciuc, CFO Victoriabank. 

Lista celor 100 de agenți economici cu grad înalt de credibilitate a fost întocmită în urma unei evaluări desfășurate după criterii riguroase, inclusiv:

  • nu au fost admise restanțe la Bugetul Public Național până în ultima zi a anului de gestiune;
  • în rezultatul controalelor efectuate în ultimul an de gestiune nu au fost depistate încălcări sau sumele calculate conform deciziilor emise nu depășesc pragul de semnificație;
  • impozitele achitate la buget constituie mai mult de 10% din livrări;
  • salariul mediu al angajaților depășește salariul mediu lunar pe economie.

Victoriabank implementează cele mai înalte standarde financiare și bune practici de administrare fiscală. Conducerea băncii încurajează raportarea financiară onestă, iar prin politicile sale riguroase și practicile etice, compania sprijină dezvoltarea unui mediu economic sănătos și durabil.

Despre Victoriabank:

Victoriabank este o bancă de top din Republica Moldova, cu o cotă de piață a activelor de 14%. Activitatea băncii este organizată pe mai multe linii principale de business, incluzând servicii pentru persoane fizice, IMM-uri și corporate. Victoriabank are peste 300,000 de clienți activi și 70 de sedii în cele mai importante localități din țară. În prezent, în cadrul companiei muncesc aproximativ 1150 de angajați. Pentru trei ani consecutiv, Victoriabank a fost desemnată angajator de top din Republica Moldova.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău