(VIDEO) Alexandru Stoianoglo nu-și va prezenta demisia de bună voi de la șefia Procuraturii Generale

19 Aug. 2021, 12:25
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
19 Aug. 2021, 12:25 // Actual //  MD Bani

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, anunță că nu va da curs solicitării guvernării de a demisiona din funcția de procuror șef al țării. În opinia lui Stoianoglo, nu ar exista nici motive legale, nici morale, scrie Realitatea.md.

Eu nu am niciun temei, nici legal, nici moral să demisionez din funcție. Tot ce am făcut până acum, am făcut conform legii. Nu cred că cineva a adus exemple unde eu am încălcat legea. Noi nu am făcut dosare la comandă, nu am persecutat oameni de afaceri, nu am persecutat clasa apolitică, jurnaliștii și așa mai departe. Tot ceea ce am făcut, am făcut conform legii, a precizat Alexandru Stoianoglo.

Realitatea.md amintește că actuala guvernare și-a arătat nemulțumirea de nenumărate ori față activitatea procurorului general Alexandru Stoianoglo. Mai mult decât atât, majoritatea parlamentară a promovat în prima lectură un proiecte de lege care ar permite ca procurorul șef să poată fi demis.

Procurorul General este numit în funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit. Actualul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, a fost ales în funcție în baza unui concurs, în anul 2019.

 

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 14:28 // Actual //  Lupu Eduard

Superiahtul Alfa Nero, aparținând miliardarului rus Andrei Guriev (locul 17 în clasamentul miliardarilor ruși din 2024 realizat de Forbes, cu o avere de 9,3 miliarde de dolari), a fost vândut pentru 40 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, citându-l pe ambasadorul Antigua și Barbuda în SUA, Ronald Sanders. Numele noului proprietar al navei nu a fost dezvăluit, invocându-se un acord de confidențialitate.

Reprezentantul cumpărătorului anonim, brokerul Northrop & Johnson, Richard Higgins, a declarat că valoarea reală a iahtului este mult mai mare decât prețul de vânzare de 40 de milioane de dolari. „Autoritățile din Antigua și Barbuda trebuiau să vândă iahtul,” a explicat brokerul. El a mai menționat că noul proprietar al Alfa Nero este un european care, cel mai probabil, va pune iahtul pe piața de charter.

Pentru întreținerea iahtului, din bugetul Antigua și Barbuda se alocau lunar peste 100 de mii de dolari, sau 28 de mii de dolari pe săptămână (în comparație, PIB-ul pe cap de locuitor în această țară este de 21,5 mii de dolari). Potrivit Wall Street Journal, această sumă includea salariul căpitanului italian, precum și cheltuieli de 2 mii de dolari pe zi pentru combustibilul diesel necesar funcționării aerului condiționat, deoarece, fără acesta, în două zile iahtul s-ar putea acoperi cu mucegai, afectând atât nava, cât și obiectele de artă de la bord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău