(VIDEO) Fabrica din Ucraina Artyomsol a fost închisă. Era cea mai mare companie de extracție a sării geme din Europa

24 Mai 2022, 17:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Mai 2022, 17:18 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Întreprinderea de Stat „Artyomsol” din regiunea Donețk, Ucraina, producătoare de sare, și-a sistat activitatea de mai bine de o lună. Despre aceasta a anunțat directorul întreprinderii, Victor Iurin într-un interviu pentru Vilny Radio. Printre clienții sării se numără Republica Moldova, România, Polonia, Georgia, Ungaria.

Întreprinderea de Stat Artyomsol este cea mai mare întreprindere din Europa pentru extracţia sării geme. Potrivit informațiilor, produsele deja dispar de pe rafturile magazinelor din Ucraina.

„Întreprinderea nu funcționează, este inactivă, conform ordinului, până la un timp nedeterminat. Bombardarea este constantă, clădirea administrativă este parțial distrusă. Au fost lovituri directe în mine, un depozit de materiale. Procesul de producție nu este posibil. Nu punem oamenii în pericol. Mai mult, majoritatea locuitorilor din Soledar, angajați ai Întreprinderii de Stat „Artyomsol” au fost deja evacuați. Majoritatea angajaților din administrație, lucrători, ingineri și tehnici nu sunt la locul lor”, spune șeful întreprinderii.

În acest context, Ucraina va trebui să importe mai multă sare din străinătate, spune șeful întreprinderii.

„Atâta timp cât luptele vor continua, va trebui să înlocuim [sarea noastră] cu una de import”, spune el.

De asemenea, Victor Iurin consideră că închiderea Întreprinderii de Stat Artyomsol va fi resimțită de consumatorii din străinătate.

„Am fost cea mai mare companie de minerit de sare din Europa. Printre clienții noștri obișnuiți se numără Ungaria, Polonia, Georgia, Moldova, Azerbaidjan, România”, spune Victor.

Realitatea Live

24 Sept. 2024, 16:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2024, 16:49 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Amazon şi alte cinci companii au convenit să cumpere credite de compensare a emisiilor de carbon care vor ajuta la conservarea pădurii tropicale din statul brazilian Para. Afacerea este evaluată la aproximativ 180 de milioane de dolari. Demersul se realizează prin iniţiativa de conservare a pădurilor LEAF Coalition.

Acordul reprezintă prima înţelegere a LEAF privind Amazonul, cea mai mare pădure tropicală din lume, care este vitală pentru a reduce schimbările climatice, a anunţat, în premieră, Reuters. Compania Amazon a confirmat achiziţia într-un comunicat, subliniind importanţa conservării pădurilor tropicale în abordarea schimbărilor climatice.

Chiar dacă interesul pentru creditele de carbon la nivel global nu a crescut, mai mulţi giganţii tehnologici precum Microsoft, Meta şi Google au făcut astfel de achiziţii în Brazila în acest an.

Alte 7 milioane de credite vor fi scoase la vânzare. Guvernele din SUA, Marea Britanie şi Norvegia au garantat o parte din aceste credite şi le vor cumpăra dacă firmele nu o fac.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău