(VIDEO) Sergiu Harea, CCI a RM, la Gala Businessului Moldovenesc: Este important să susținem producătorii autohtoni

21 Iun. 2022, 12:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2022, 12:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Pe data de 16 iunie curent Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) și Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) au organizat cel mai important eveniment pentru mediul de afaceri autohton – Gala Businessului Moldovenesc.

În cadrul Galei au fost premiați laureații concursurilor „Marca Comercială a Anului” și „Premiul pentru Realizări în Domeniul Calității”. Astfel, la Gala Businessului Moldovenesc au fost premiate circa 140 de întreprinderi care s-au remarcat prin calitatea serviciilor și produselor.

„Noi în Republica Moldova avem cu ce ne mândri. Avem companii și personal bine pregătit care asigură piața internă și exportă în alte țări. Produsele noastre sunt deja cerute peste hotare”, a declarat Sergiu Harea, președintele CCI a RM.

În urma evenimentului am discutat cu Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie care a menționat încă o dată cât de important este să susținem producătorii autohtoni.

„A fost un eveniment de suflet, dar și de anvergură națională unde am încercat să scoatem în evidență tot ce avem noi mai bun în Republica Moldova, atât mărcile și brandurile autohtone cât și calitatea produselor și serviciilor din țara noastră. În cadrul Galei Businessului Moldovenesc avem foarte mulți premianți, laureați care pe parcursul anului 2021 au investit în tot ceea ce fac. Și autoritățile publice centrale prezente la eveniment au înțeles cât de important este să susținem producătorii autohtoni astfel încât să creăm noi locuri de muncă pentru a ține cetățenii noștri acasă.”

De asemenea, președintele CCI a RM a îndemnat și antreprenorii care nu au participat în acest an sau nu au fost desemnați învingători să nu-și piardă speranța și să se înscrie la concursul în următoarele ediții.

Pe viitor, Camera de Comerț și Industrie va continua să susțină businessul autohton, fiind propuse noi nominalizări pentru participanți.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău