VIDEO Traian în inspecție în sectorul Centru: Cum a reușit pretura să ajute zeci de persoane social vulnerabile

16 Mart. 2023, 16:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Mart. 2023, 16:19 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ora de LIVE cu Traian la preturile din Capitală a ajuns la ultima destinație – sectorul Centru. Colegul nostru a discutat despre reușitele, problemele și proiectele de dezvoltare cu pretorul Vadim Hîncu.

„Pe lângă gestionarea sectorului, avem și proiectele investiționale, cu care de mândrim. Știm că în sectorul Centru este cel mai mare flux de cetățeni și am pus accentul pe renovarea străzilor, pe renovarea trotuarelor și a trecerilor subterane. Astăzi sunt în renovare ultimele trei subterane la care nu s-a intervenit – cea de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Ciuflea, Ștefan cel Mare colț cu Ismail și subterana de pe strada Gagarin”, a declarat Vadim Hîncu.

Pretura sectorului Centru se mândrește cu mai multe proiecte, printre care se numără și reabilitarea străzii Bernardazzi, care este deja 98% finisată.

„Este vorba de strada Korolenko, la care s-a intervenit, scuarul „Miorița”, scuarul „Mihai Eminescu”, scuarul de pe strada Ialoveni 98/2 și strada Valea Trandafirilor – care va fi un model de proiect realizat cap-coadă de primărie. Se va interveni la carosabil, la iluminat, și la spațiile verzi. Sunt proiecte care fac orașul mai frumos, mai comod și mult mai modern”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În ultimul an, în sectorul Centru au fost organizate o serie de acțiuni sociale cu adevărat frumoase. Unul dintre acestea este pregătirea prânzurilor calde pentru cei mai triști.

„Sunt prânzuri pe care noi deja a patra lună le oferim gratuit la 100 de persoane social-vulnerabile din sectorul Centru. Aceste prânzuri sunt de luni până vineri, pe perioada rece a anului. Sperăm să putem continua acest proiect social frumos chiar și după ce se încălzește afară, până la finele anului sau chiar și la anul viitor”, menționează Vadim Hîncu.

De asemenea, 50 de locuitori ai sectorului primesc de două ori pe lună pachete cu produse alimentare, acasă. Beneficiarii sunt persoane țintuite la pat, persoane care nu au posibilitate să iasă din casă sau familii cu mulți copii, pentru care este problematic să vină până la pretură.

„Ținem să facem acest lucru, deoarece înțelegem oamenii, înțelegem timpurile grele în care trăim acum, înțelegem că facturile sunt înalte și că banii pentru un prânz cald chiar reprezintă o problemă. Prânzul include felul întâi, felul doi, iar meniul este diferit în fiecare zi. Ne vom strădui să facem asta atât timp cât vom avea posibilitate”, a conchis pretorul.

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău