(VIDEO) Unde își vor petrece vacanța deputații? Londra, Barcelona, acasă sau la căutat lemne pentru iarnă

28 Iul. 2022, 16:28
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2022, 16:28 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Deputații încheie sesiunea plenară și vor pleca în vacanță. Reporterul RLIVE, Traian Stoianov, i-a prins pe holurile Parlamentului și i-a întrebat ce planuri au pentru perioada concediilor, scrie Realitatea.md.

Unii au fost rezervați și au relatat că vor petrece timpul în țară, acasă, alături de copii sau se vor pregăti pentru proteste. Adela Răileanu a relatat că intenționează să petreacă vacanța citind, iar Denis Ulanov – că va merge cu familia la odihnă.

Radu Marian s-a lăudat că și-a cumpărat bilet la concertul trupei sale preferate, care va cânta la Londra. El a povestit că are acolo prieteni și se va opri la ei, iar tichetul l-a costat 70 de euro.

Grigore Novac urmează să își petreacă vacanța cu undița în mână, iar Corneliu Furculiță spune că va căuta lemne pentru iarnă. Dumitru Alaiba a fost mai puțin modest și a povestit că va merge la Barcelona, unde îl vor găzdui amici, iar timpul liber și-l petrece alergând sau servind bere.

Colegul său de partid și președintele Legislativului, Igor Grosu, nu a făcut prea multe dezvăluiri despre planurile de vacanță. El, însă, i-a lăudat pe colegii care vor petrece acasă concediile și a îndemnat moldovenii să viziteze satul Poiana.

Cel mai mult, însă, uimește răspunsul socialistului Bogdan Țîrdea. „Nu am ales nimic și nu am de gând. Cum zicea filosoful, la Doina en vom odihni”, a spus el.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău