H&M și-a scos la vânzare afacerea din Federația Rusă

28 Iul. 2022, 15:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Iul. 2022, 15:21 // Actual //  Lupu Eduard

Lanțul de magazine de îmbrăcăminte H&M, care și-a anunțat retragerea de pe piața rusă, și-a scos la vânzare activele din Federația Rusă, scrie Kommersant.

Cumpărătorilor li se oferă drepturi de închiriere pe termen lung pentru aproximativ 170 de magazine în 65 de orașe ale Federației Ruse, un centru de distribuție cu o suprafață de 57,7 mii de metri pătrați, precum și un inventar cu o valoare totală de 210 milioane USD.

Sursele Kommersant de pe piață sugerează că cei mai mari retaileri de modă ruși au primit cel mai probabil oferte de cumpărare a afacerii rusești ale H&M – Melon Fashion Group (peste 840 de magazine sub mărcile Zarina, Befree, Love Republic și Sela), grupul Sportmaster ( peste 840 de magazine sub mărcile Zarina, Befree, Love Republic și Sela). 600 de puncte). Aceste companii nu au putut răspunde prompt la întrebări, iar H&M nu a oferit comentarii nici la momentul publicării.

Potrivit interlocutorilor publicației, este puțin probabil ca H&M să poată găsi un cumpărător pentru toate activele sale, mai ales având în vedere refuzul companiei de a-și furniza produsele către Federația Rusă. Ei presupun că retailerul va vinde stocurile rămase de bunuri și va vinde treptat drepturile de închiriere în pachete, de exemplu, în orașe individuale.

Grupul H&M, care include Monki, Weekday, Cos, Other Stories și Cheap Monday, după începerea invaziei ruse a Ucrainei, și-a închis magazinele în Rusia, iar pe 18 iulie și-a anunțat retragerea din țară. În august, H&M va deschide temporar unele dintre magazinele sale pentru a vinde restul bunurilor. În același timp, așa cum a anunțat compania, magazinul online nu va relua activitatea vânzările. H&M lucrează în Rusia din 2009.

Potrivit Universității Yale, de la începutul războiului din Ucraina, peste 1.200 de companii străine și-au anunțat deja retragerea din Rusia sau restrângerea activităților în țară.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 06:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 06:04 // Actual //  Lupu Eduard

​Jurnalistul de investigații bulgar Christo Grozev, investigatorul principal pentru Rusia al grupului, afirmă că este nevoit să se mute din Austria din cauza amenințării pe care o reprezintă serviciile secrete ruse în această țară, relatează The Moscow Times.

El a anunțat acest lucru într-un interviu acordat cotidianului vienez Falter.

„Suspectez că în oraș există mai mulți agenți, informatori și acoliți ai rușilor decât polițiști”, a afirmat el cu privire la capitala austriacă.

El a mai spus că a fost nevoit să își anuleze întoarcerea în Austria după ce mai multe surse ale sale din comunitatea de informații i-au spus că ar fi în pericol dacă face acest lucru. În prezent el se află într-o vizită în Statele Unite.

Jurnalistul bulgar a locuit de aproape 20 de ani la Viena, unde beneficia de protecţia serviciilor de securitate austriece.

Investigațiile de anvergură la care a participat Christo Grozev

În calitate de investigator principal pentru Rusia, Grozev a jucat un rol esențial în anchetele despre presupusa implicare a serviciilor secrete ruse în otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a opozantului rus Alexei Navalnîi în timpul unui zbor în Siberia.

El a participat, de asemenea, la investigaţiile care au identificat doi militari ruşi care ar fi avut legătura cu doborârea în 2014 a unui avion al Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în care au murit 298 de persoane.

În luna noiembrie a anului trecut Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, a fost condamnat la închisoare pe viață în Olanda pentru rolul său în doborârea avionului. Alături de acesta au mai fost condamnați un fost agent de informații rus și un alt lider al separatiștilor din estul Ucrainei.

Este puțin probabil ca vreunul dintre ei să fie vreodată extrădat de Rusia justiției olandeze.

Jurnalistul bulgar a fost dat în urmărire de Rusia în timp ce locuia în Austria

Grozev a fost dat în urmărire de Rusia în data de 26 decembrie a anului trecut, o măsură despre care afirmă că Moscova nu a justificat-o în vreun fel.

„Încă nu am nicio informaţie cu privire la motivul pentru care sunt căutat, iar singura explicaţie vine de la agenţia de presă de stat RIA Novosti, care susţine că aş fi răspândit ştiri false despre armata rusă”, a declarat el într-un interviu acordat la începutul acestui an.

El a afirmat însă că a fost inclus probabil pe lista neagră a Kremlinului după ce în una din anchetele sale recente i-a identificat pe cei 33 de militari ruşi care ghidează rachetele lansate împotriva unor ținte civile din Ucraina.

Autoritățile ruse au interzis site-ul de investigații Bellingcat la jumătatea lunii iulie, măsură ironizată de fondatorul său la momentul respectiv din moment ce el nu are niciun fel de prezență juridică sau financiară în Rusia.

„În acest caz, problema protecţiei mele depăşeşte interesul meu personal, pentru că, pentru prima oară, o lege destinată cetăţenilor ruşi se aplică cetăţenilor din alte ţări, în special celor din Uniunea Europeană. Aceasta ar fi fără precedent şi ar reprezenta o mare ameninţare pentru toţi jurnaliştii”, a adăugat el.

În cadrul aceluiași interviu el a denunțat și infiltrarea agențiilor de informații ruse în Bulgaria.

„Este periculos pentru mine să merg pe jos prin Plovdivul meu natal (al doilea oraş ca mărime din Bulgaria) sau să mă plimb pe malul mării. Sunt mai relaxat cu familia mea în ţara în care mă aflu”, afirma el la momentul respectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău