Volkswagen pariază tot pe electric: Gigantul german vrea să dubleze eforturile pentru vehiculele electrice în China

02 Apr. 2023, 07:05
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Apr. 2023, 07:05 // Actual //  bani.md

Un director executiv al Volkswagen AG din China a reiterat sâmbătă angajamentul constructorului auto german de a accelera ritmul electrificării în a doua economie ca mărime din lume, în ciuda unor probleme precum intensificarea concurenţei şi cererea slabă, potrivit Reuters.

Volkswagen AG intenţionează să crească numărul de posturi de încărcare din China pentru vehiculele electrice la 17.000 până în 2025, în condiţiile în care a planificat să investească 15 miliarde de euro în această ţară în domeniul mobilităţii electrice împreună cu cele trei societăţi mixte ale sale până în 2024, a declarat Stefan Mecha, directorul executiv al mărcii Volkswagen în China, la forumul EV 100 din China, desfăşurat la Beijing.

„Piaţa este plină de jucători noi, foarte competitivi, dar concurenţa puternică ne motivează pur şi simplu să inovăm şi să ne îmbunătăţim în mod constant”, a spus Mecha.

El a adăugat că, în ciuda cererii mai slabe pe termen scurt în China, compania este încrezătoare că va exista o redresare.

În februarie, producătorul chinez de vehicule electrificate BYD a depăşit vânzările de maşini marca Volkswagen, devenind cea mai bine vândută marcă de autoturisme pe cea mai mare piaţă auto din lume pentru a doua lună din patru.

Mecha a îndemnat, de asemenea, China să extindă scutirea de taxe de achiziţie pentru vehiculele cu energie nouă (NEV), care includ atât maşinile pur electrice, cât şi cele hibride plug-in, dincolo de acest an, ca parte a politicii de sprijin pentru acest sector.

În septembrie, China a prelungit cu un an, până la sfârşitul anului 2023, scutirea de taxe pentru astfel de vehicule.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 17:10 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Exporturile de gaze naturale prin conducte din Rusia către Europa au crescut în noiembrie cu aproape 9%, ajungând la 2,75 miliarde de metri cubi, conform datelor furnizate de Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport Gaze (ENTSOG) și Gazprom. Această creștere se datorează în principal fluxurilor mai mari pe cele două rute principale: TurkStream și coridorul ucrainean.

Conform ENTSOG, livrările prin TurkStream au fost, în medie, de 49,4 milioane de metri cubi pe zi, în comparație cu 42,7 milioane de metri cubi în noiembrie 2023. Astfel, volumul total transportat prin această rută a crescut cu 15,6%, atingând 1,48 miliarde de metri cubi în luna noiembrie. În același timp, fluxurile zilnice de gaze prin coridorul ucrainean au fost de 42,3 milioane de metri cubi, echivalentul a 1,27 miliarde de metri cubi pentru întreaga lună, cu 1,9% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe ansamblul perioadei ianuarie-noiembrie 2024, exporturile totale de gaze rusești către țările europene au crescut cu aproape 15% față de 2023, atingând un volum de 29,3 miliarde de metri cubi. Experții estimează că, până la sfârșitul anului, exporturile totale de gaze către Uniunea Europeană și țările Balcanilor de Vest vor crește cu 25%, de la 24 miliarde la 30 miliarde de metri cubi.

Creșterea exporturilor este atribuită, în principal, unei baze scăzute de comparație din prima jumătate a anului 2023 și preocupării statelor europene de a-și asigura rezervele de gaze în eventualitatea opririi tranzitului prin Ucraina după 2024.

În prezent, gazele naturale din Rusia ajung în Europa prin două rute majore. Prima este reprezentată de TurkStream, care transportă gazul către Bulgaria, Serbia și mai departe către România, Grecia, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, precum și Ungaria. A doua rută este coridorul ucrainean, prin care sunt alimentate Slovacia și regiunea transnistreană din Moldova. Din Slovacia, gazul ajunge ulterior în Austria și parțial în Italia. Ambele rute transportă anual volume similare, de aproximativ 14-15 miliarde de metri cubi fiecare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală