Zuckerberg se plânge că Musk nu este serios în privința luptei în cușcă

14 Aug. 2023, 11:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2023, 11:24 // Actual //  Lupu Eduard

Mark Zuckerberg anunţă că a renunţat la lupta în cuşcă cu Elon Musk, precizând într-un mesaj postat în social media, că şeful Tesla „nu este serios”.

Miliardarii rivali au convenit aparent în iunie să se lupte, când Musk a scris pe Twitter că este „gata pentru o luptă în cuşcă”.

Zuckerberg, care conduce Facebook şi Instagram, a făcut o captură de ecran a tweet-ului lui Musk, replicând „trimite-mi adresa”.

Cu toate acestea, duminică, el a transmis pe platforma de socializare Threads: „Cred că putem fi cu toţii de acord că Elon nu este serios şi că este timpul să mergem mai departe. Am oferit o dată reală. Dana White (şeful UFC) s-a oferit să facă din asta o competiţie legitimă în scop caritabil. Elon nu vrea să confirme o dată, apoi spune că are nevoie de o operaţie, iar acum cere să facă o rundă de antrenament în curtea mea. Dacă Elon devine vreodată serios în privinţa unei date reale şi a unui eveniment oficial, ştie unde să mă găsească. În caz contrar, este momentul să mergem mai departe. Mă voi concentra să înfrunt oameni care iau acest sport în serios.”

Musk, proprietarul Twitter, pe care a redenumit-o X, a părut să sugereze că lupta va avea loc într-o „locaţie epică” din Italia.

El a prezentat opţiunile de streaming şi un cadru antic pentru evenimentul propus, susţinând că a vorbit cu prim-ministrul italian, Giorgia Meloni.

Tensiunile au fost mari între companiile celor doi miliardari, după lansarea în iulie a aplicaţiei Threads, o aplicaţie de conversaţie bazată pe text, de către Meta a lui Zuckerberg. Twitter i-a trimis o notificare lui Zuckerberg după lansare, afirmând că Meta şi-a însuşit „în mod ilegal secretele comerciale şi alte proprietăţi intelectuale ale Twitter”.

Zuckerberg este antrenat în arte marţiale mixte, el postând despre faptul că a încheiat primul său turneu de jiu jitsu la începutul acestui an.

Musk a declarat săptămâna trecută că se antrenează pentru luptă ridicând greutăţi. El a scris pe X: „Nu am timp să mă antrenez, aşa că le aduc la serviciu”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău