Reţeta succesului: Compania de minat bitcoin care a reuşit să facă milioane de dolari

14 Aug. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Compania de minat bitcoin, Riot Platforms Inc. a câştigat milioane de dolari vânzând energie în loc să producă token-uri în al doilea trimestru, în timp ce industria minieră de criptomonede a continuat să se lupte cu impactul preţurilor scăzute ale activelor digitale, conform Bloomberg.

Compania cu sediul în Castle Rock, Colorado, a avut 13,5 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice în timpul trimestrului, în timp ce a generat 49,7 milioane de dolari în venituri din minerit. Riot a înregistrat anul trecut 27,3 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice şi 6,5 milioane de dolari în 2021 din vânzările de energie electrică către Electric Reliability Council of Texas, care este operatorul de reţea al statului.

Pierderea netă a Riot în al doilea trimestru s-a redus la 27,7 milioane de dolari, sau 17 cenţi pe acţiune, de la 353,6 milioane de dolari, sau 2,71 dolari, când preţurile bitcoin s-au prăbuşit în trimestrul din urmă cu un an. În general, veniturile din al doilea trimestru au crescut la 76,6 milioane de dolari, deşi au fost mai mici decât prognoza medie a analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Compania a avut credite de energie în valoare de 18,3 milioane de dolari în lunile iunie şi iulie, pe baza celor mai recente actualizări operaţionale lunare, inclusiv 14,8 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice primite din vânzarea de energie electrică înapoi în reţeaua ERCOT la preţuri spot determinate de piaţă în cadrul contractelor sale de energie pe termen lung şi 3,5 milioane de dolari în credite primite din participarea la programele de răspuns la cerere ERCOT.

Nu este clar ce alte companii de criptomonede au participat la programele de răspuns la cerere, deoarece includerea furnizorilor este „voluntară şi nu înseamnă neapărat că o entitate este calificată să furnizeze servicii de răspuns la cerere şi nici nu face distincţie între statutul activ sau inactiv al unei entităţi”, potrivit site-ului ERCOT.

Marjele pentru minerii bitcoin s-au redus de anul trecut, când preţul acestuia s-a prăbuşit şi costurile cu energia electrică au crescut vertiginos. Riot se numără printre minerii care au reuşit să obţină venituri prin închiderea operaţiunilor lor cu consum intensiv de energie şi revânzarea energiei la un preţ mai mare în timpul crizei.

Compania, care operează una dintre cele mai mari facilităţi de minerit bitcoin din lume în Texas, a câştigat zeci de milioane de dolari în timpul celor mai fierbinţi luni din acest stat, deoarece cererea de energie electrică a atins un nivel record pe fondul valurilor de căldură.

În timp ce Riot se numără printre primele companii din acest domeniu, alături de Marathon Digital Holdings şi Core Scientific, acesta se distinge prin eforturile sale de a-şi diversifica afacerile într-o iarnă crypto prelungită.

Segmentul de afaceri de inginerie al companiei oferă servicii de proiectare, fabricare şi instalare a produselor de distribuţie a energiei electrice, axate în principal pe clienţi comerciali şi guvernamentali de mari dimensiuni şi deserveşte clienţi de pe o gamă largă de pieţe, inclusiv centre de date şi generare de energie.
Minarea Bitcoin este un proces care consumă multă energie electrică, în care minerii folosesc computere specializate şi scumpe pentru a valida înregistrările tranzacţiilor din blockchain şi pentru a obţine recompense sub formă de token.

Acţiunile Riot au crescut cu aproximativ 380% în acest an, până la aproximativ 16,34 dolari. Acţiunile, care s-au tranzacţionat până la 79 de dolari în februarie 2021, s-au prăbuşit cu 85% anul trecut.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2024, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 11:58 // Actual //  Lupu Eduard

În luna aprilie 2024, piața imobiliară din Chișinău a continuat să fie dinamică, cu variații semnificative ale prețurilor locuințelor în funcție de sector și tipul de apartament. Datele recente indică tendințe specifice în prețurile apartamentelor atât pe piața secundară, cât și în noile construcții, oferind o imagine detaliată a peisajului imobiliar al capitalei Republicii Moldova.

Pe piața secundară, prețurile apartamentelor cu o cameră variază considerabil, potrivit datelor Bursei Imobiliare Lara. În sectorul Botanica, prețul pe metru pătrat este de 1008 euro, în timp ce în sectorul Centru acesta atinge 1063 euro. Sectorul Rîșcani înregistrează un preț de 999 euro per metru pătrat, iar în Buiucani și Ciocana prețurile sunt de 946 și, respectiv, 962 euro per metru pătrat. Sectorul Centru rămâne cel mai scump, reflectând atractivitatea centralității și accesul facil la facilități urbane. La polul opus, sectorul Buiucani oferă cele mai accesibile opțiuni pentru această categorie de locuințe.

Apartamentele cu două camere prezintă prețuri care variază între 866 și 947 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Aceste locuințe reprezintă o opțiune echilibrată pentru familii și tineri profesioniști, prețurile fiind relativ omogene între sectoare. În schimb, apartamentele cu trei și patru camere sunt cele mai accesibile, cu prețuri variind între 639 și 813 euro per metru pătrat. Aceste apartamente par să aibă o cerere mai redusă comparativ cu locuințele mai mici, ceea ce le face o alegere atractivă pentru familiile numeroase.

Prețurile apartamentelor în blocuri noi sunt mai mari, variind între 934 și 1233 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Această diferență semnificativă de preț subliniază avantajele percepute ale locuințelor noi, cum ar fi tehnologiile de construcție moderne, eficiența energetică și facilitățile suplimentare oferite de dezvoltatori.

În luna aprilie 2024, creditele imobiliare acordate au atins suma de 554,1 milioane de lei, marcând o creștere de 17,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest avans indică o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe, susținută de condițiile favorabile de creditare. Rata medie la creditele imobiliare acordate în moneda națională a scăzut ușor cu 0,12 puncte procentuale, ajungând la 7,62%. Această scădere, deși modestă, contribuie la reducerea costului total al împrumuturilor, făcând achiziția de imobiliare mai accesibilă pentru un segment mai larg de cumpărători.

Piața imobiliară din Chișinău în aprilie 2024 prezintă o diversitate de prețuri în funcție de sector și tipul de locuință. Sectorul Centru se remarcă prin prețurile cele mai ridicate pentru apartamentele cu o cameră, în timp ce apartamentele cu trei și patru camere rămân cele mai accesibile. Locuințele noi sunt în general mai scumpe, reflectând calitatea și facilitățile superioare. Creșterea semnificativă a creditelor imobiliare și scăderea ratelor dobânzilor sugerează un mediu favorabil pentru achiziția de locuințe, ceea ce ar putea stimula în continuare activitatea pe piața imobiliară. Pe termen mediu, aceste tendințe indică o piață robustă, cu potențial de creștere continuă, în special dacă condițiile economice rămân stabile și atractive pentru investiții imobiliare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău