Reţeta succesului: Compania de minat bitcoin care a reuşit să facă milioane de dolari

14 Aug. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Compania de minat bitcoin, Riot Platforms Inc. a câştigat milioane de dolari vânzând energie în loc să producă token-uri în al doilea trimestru, în timp ce industria minieră de criptomonede a continuat să se lupte cu impactul preţurilor scăzute ale activelor digitale, conform Bloomberg.

Compania cu sediul în Castle Rock, Colorado, a avut 13,5 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice în timpul trimestrului, în timp ce a generat 49,7 milioane de dolari în venituri din minerit. Riot a înregistrat anul trecut 27,3 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice şi 6,5 milioane de dolari în 2021 din vânzările de energie electrică către Electric Reliability Council of Texas, care este operatorul de reţea al statului.

Pierderea netă a Riot în al doilea trimestru s-a redus la 27,7 milioane de dolari, sau 17 cenţi pe acţiune, de la 353,6 milioane de dolari, sau 2,71 dolari, când preţurile bitcoin s-au prăbuşit în trimestrul din urmă cu un an. În general, veniturile din al doilea trimestru au crescut la 76,6 milioane de dolari, deşi au fost mai mici decât prognoza medie a analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Compania a avut credite de energie în valoare de 18,3 milioane de dolari în lunile iunie şi iulie, pe baza celor mai recente actualizări operaţionale lunare, inclusiv 14,8 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice primite din vânzarea de energie electrică înapoi în reţeaua ERCOT la preţuri spot determinate de piaţă în cadrul contractelor sale de energie pe termen lung şi 3,5 milioane de dolari în credite primite din participarea la programele de răspuns la cerere ERCOT.

Nu este clar ce alte companii de criptomonede au participat la programele de răspuns la cerere, deoarece includerea furnizorilor este „voluntară şi nu înseamnă neapărat că o entitate este calificată să furnizeze servicii de răspuns la cerere şi nici nu face distincţie între statutul activ sau inactiv al unei entităţi”, potrivit site-ului ERCOT.

Marjele pentru minerii bitcoin s-au redus de anul trecut, când preţul acestuia s-a prăbuşit şi costurile cu energia electrică au crescut vertiginos. Riot se numără printre minerii care au reuşit să obţină venituri prin închiderea operaţiunilor lor cu consum intensiv de energie şi revânzarea energiei la un preţ mai mare în timpul crizei.

Compania, care operează una dintre cele mai mari facilităţi de minerit bitcoin din lume în Texas, a câştigat zeci de milioane de dolari în timpul celor mai fierbinţi luni din acest stat, deoarece cererea de energie electrică a atins un nivel record pe fondul valurilor de căldură.

În timp ce Riot se numără printre primele companii din acest domeniu, alături de Marathon Digital Holdings şi Core Scientific, acesta se distinge prin eforturile sale de a-şi diversifica afacerile într-o iarnă crypto prelungită.

Segmentul de afaceri de inginerie al companiei oferă servicii de proiectare, fabricare şi instalare a produselor de distribuţie a energiei electrice, axate în principal pe clienţi comerciali şi guvernamentali de mari dimensiuni şi deserveşte clienţi de pe o gamă largă de pieţe, inclusiv centre de date şi generare de energie.
Minarea Bitcoin este un proces care consumă multă energie electrică, în care minerii folosesc computere specializate şi scumpe pentru a valida înregistrările tranzacţiilor din blockchain şi pentru a obţine recompense sub formă de token.

Acţiunile Riot au crescut cu aproximativ 380% în acest an, până la aproximativ 16,34 dolari. Acţiunile, care s-au tranzacţionat până la 79 de dolari în februarie 2021, s-au prăbuşit cu 85% anul trecut.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău