Google schimbă regulile jocului pentru Europa. Ce modificări vor apărea pe dispozitivele Android

09 Iun. 2021, 14:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Iun. 2021, 14:36 // Au Bani //  MD Bani

Google a anunțat că va schimba regulile pentru Europa, iar modificările le vor vedea toți cei care utilizează sistemul de operare Android. Gigantul tehnologic va renunța la un anumit sistem de licitație.

Google va renunța la un sistem de licitație care îi obligă pe unii furnizori să liciteze pentru dreptul de a fi prezentați ca o opțiune implictă a motorului de căutare pe Android. Schimbările vin după ce gigantul a fost amendat cu 5 miliarde de dolari.

În timp ce configurează un nou dispozitiv Android sau efectuează o resetare din fabrică, utilizatorii din regiune văd un ecran care le oferă opțiunea de a alege. Aceștia își pot selecta motorul de căutare implicit din mai multe opțiuni. Cu toate acestea, ceilalți trei furnizori care sunt prezențati alături de Google, au fost determinați printr-un proces de licitare, scrie playtech.ro.

Google a hotărât să implementeze anumite modificări după ce, Comisia Europeană a lansat mai multe recomandări.

„În urma unor feedback-uri suplimentare din partea Comisiei, facem acum unele modificări finale la ecranul de alegere, inclusiv făcând participarea gratuită pentru furnizorii de căutare eligibili. De asemenea, vom crește numărul furnizorilor de căutare afișați pe ecran. Aceste modificări vor intra în vigoare din septembrie anul acesta pe dispozitivele Android”, a scris Oliver Bethell, știu competițional Google pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, într-o postare pe blog.

Noul ecran va conține până la 12 opțiuni ale motorului de căutare. Cel pe care îl aleg este implicit pentru căutările pe ecranul pornire și Chrome, dacă se utilizează ca browser. Dispozitivul tău va instala, de asemenea, aplicația de căutare a furnizorului respectiv.

Numai motoarele de căutare generale sunt eligibile și trebuie să aibă o aplicație de căutare gratuită în magazin Play. Motoarele de căutare verticală (de exemplu, cele specializate sau specifice subiectului) vor fi blocate. Furnizorii care distribuie rezultatele căutării și anunțurile de la Google nu vor fi afișate nici ele pe listă. Modificările vor intra în vigoare pentru noile dispozitive Android vândute în Marea Britanie și Spațiul Economic European până la 1 septembrie.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău