Grupul BT contribuie la integrarea financiară dintre România și R. Moldova prin gratuități la transferuri de bani

03 Feb. 2025, 11:13
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Feb. 2025, 11:13 // Actual //  bani.md

Banca Transilvania și Victoriabank anunță beneficii semnificative pentru clienții persoane fizice și pentru companii, care înseamnă costuri operaționale mai mici și acces mai rapid la bani:

  • gratuitate la transferurile dintre cele două bănci, în lei, euro, dolari, lire sterline și franci elvețieni, indiferent de valoarea acestora și de canalul prin care sunt realizate;
  • primirea sumelor în aceeași zi în care s-au făcut plățile, dacă acestea sunt realizate până la ora 15.00, pentru lei, euro, dolari și lire sterline.

“Clienții celor două bănci au un motiv în plus pentru ca prima opțiune când trimit bani în România sau Republica Moldova să fie Banca Transilvania și Victoriabank. Inițiativa, prin abordarea comercială integrată, crește legăturile dintre cele două bănci, care sunt parte din Grupul Banca Transilvania. De asemenea, contribuie la integrarea financiară dintre România și Republica Moldova și la sinergiile Moldovei cu România și Uniunea Europeană”, declară Bogdan Pleșuvescu, Director General Adjunct, Banca Transilvania și Director General Victoriabank în perioada 2018 – 2023.

Cele două bănci au peste 4,7 milioane de clienți în România și Republica Moldova.

Grupul Banca Transilvania | Relaţii Publice & Comunicare

Despre Banca Transilvania & Victoriabank:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei. Bancă universală, acoperă toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Are peste 20% cotă de piață, 4,4 milioane de clienți, peste 10.000 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Dincolo de banking, strategia BT este să aibă impact pozitiv pentru oameni, business și mediu.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de piață de 14% și active de peste 23 de miliarde de lei moldovenești. Cu o rețea de 63 de unități și peste 1.200 de angajați, banca oferă servicii și produse pentru 330.000 de clienți, prin soluții financiare moderne. Victoriabank susține economia locală, inovația și dezvoltarea durabilă.

Detalii contact presă: comunicare@btrl.ro , pr@vb.md

Realitatea Live

03 Feb. 2025, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Feb. 2025, 15:48 // Actual //  Ursu Victor

Industria alimentară, pilon esențial al economiei Moldovei, traversează o criză profundă, conform unei analize prezentate de Iurie Rija de la Agrocereale, bazată pe datele Biroului Național de Statistică (BNS). În noiembrie 2024, producția industrială a scăzut cu 3,6% comparativ cu aceeași perioadă din 2023, iar sectorul alimentar a înregistrat un recul de 34,2% – cel mai mare din ultimii 15 ani, conatată Iuriee Rija de la  Agrocereale.

Indicele industriei alimentare a ajuns la 136,7 puncte procentuale, cel mai scăzut nivel din 2010. Comparativ, în noiembrie 2023, indicatorul era de 179 p.p., iar în 2022, de 215 p.p. Scăderea reflectă probleme structurale în sector, în special în industria uleiurilor vegetale, unde exporturile au scăzut dramatic. În primele trei trimestre din 2024, valoarea exporturilor alimentare a fost de 159,7 milioane USD, cu 43% mai puțin decât în aceeași perioadă din 2023.

„Industria de prelucrare a semințelor de floarea-soarelui a fost grav afectată, pe fondul prețurilor scăzute la ulei, accesului limitat la materie primă și restricțiilor impuse de mecanismul de licențiere a importurilor. Fabricile mari de ulei și numeroase oloinițe din mediul rural și-au redus sau sistat activitatea, afectând mii de locuri de muncă”, susține Rija.

Regresul industriei de prelucrare a uleiurilor a redus ponderea exporturilor acestui sector la doar 0,2% din totalul exporturilor Moldovei în al treilea trimestru din 2024, comparativ cu 6% în 2023. Criza afectează nu doar producătorii și angajații, ci și consumatorii. Uleiul de floarea-soarelui produs local devine o raritate, iar în mediul rural, uleiul nerafinat tradițional dispare de pe rafturi.

„Deși industria alimentară se confruntă cu dificultăți majore, autoritățile nu au inclus procesatorii de uleiuri vegetale în programele de sprijin, precum compensarea facturilor la energie sau ajutoarele de stat pentru industriile prelucrătoare. Această omisiune pune în pericol viitorul gospodăriilor agricole și al industriei alimentare în ansamblu”, a mai punctat Rija.

Iurie Rija avertizează că este imperativ ca autoritățile să reevalueze urgent politicile economice și să adopte măsuri care să permită relansarea industriei. Accesul la materie primă, sprijinul financiar pentru producători și eliminarea barierelor de import sunt esențiale pentru stabilizarea sectorului. În absența unor intervenții rapide, efectele negative se vor adânci, afectând economia națională, exporturile și securitatea alimentară a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală