Startupul de e-commerce cu cea mai rapidă creștere. Anul trecut a avut venituri de 10 miliarde de dolari

19 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Iun. 2021, 05:40 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Proiectul chinez Shein este startapul cu cea mai rapidă creștere din lume. Magazinul a obținut, anul trecut, venituri de 10 miliarde de dolari americani. Timp de 8 ani consecutiv brandul a înregistrat creșteri anuale de peste 100 %.

Shein este un brand internațional de modă rapidă B2C.

În acest proiect, accentul este pus pe modă. Recent, acesta a depășit Amazonul după numărul de descărcări din SUA.

Startupul controlează întregul proces de producție – de la prototip la produsul finit. Datorită acestui fapt, Shein poate lansa produse noi în mod regulat, ținând cont de unele preferințe ale unei anumite regiuni. Asemănător cu Zara, dacă apare o nouă tendință, aceasta poate fi cumpărată la Shein.

Shein își triplează zilnic cifra de afaceri. La moment, startupul se bucură de peste 1 milion de utilizatori activi zilnic și gestionează peste 10.000 de comenzi în fiecare zi.

Inițial, platforma vindea doar moda occidentală pentru femei. Astăzi, acesta urmărește o valoare medie a comenzii de 1000 INR la 1500 INR. Principalii concurenți ai Shein sunt Romwe, Zaful, Zalando și Namshi.

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 15:34 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile americane intenționează să înăsprească în curând restricțiile asupra petrolului rusesc, vizând „flota umbră” utilizată pentru transportul acestuia și reducerea volumelor de export pe piața mondială, a declarat Dalip Singh, adjunctul consilierului președintelui SUA pentru securitate națională.

Potrivit acestuia, aceste măsuri vor contribui la privarea de finanțare a mașinăriei militare rusești. „Pe termen scurt, între șase luni și trei ani, dacă ne propunem să reducem veniturile Rusiei din vânzarea de petrol, acest lucru va fi realizat prin intermediul sancțiunilor și altor instrumente care vor viza hidrocarburile lor”, a declarat Singh în cadrul unei conferințe organizate de Carnegie Endowment for International Peace.

De asemenea, oficialul a subliniat că există și alte direcții care trebuie abordate pentru a diminua capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea mașinăriei militare rusești depinde de schimbarea intereselor țărilor terțe care produc componente ce ajung, în final, pe câmpul de luptă în favoarea Rusiei, sau de livrările de tranzit ale acestor mărfuri”, a adăugat Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a menționat China, India, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Totodată, el a subliniat că China este „cel mai mare încălcător” al regimului de sancțiuni impus de SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril și un plafon de 100 de dolari pe baril pentru produsele petroliere. Restricțiile impun ca firmele din țările G7 să nu poată oferi servicii de transport pentru produsele vândute la un preț mai mare decât acest plafon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău