7 obiceiuri proaste care îți „aduc” sărăcia la ușă. Evită să le repeți

04 Iul. 2021, 15:11
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
04 Iul. 2021, 15:11 // Slider //  MD Bani

Cercetătorii au stabilit care sunt obiceiurile proaste care-ți „programează” sărăcia. Unele dintre ele au o influență mare asupra stării fizice a creierului și îți „asigură” sărăcia la ușă.

Acestea sunt obiceiurile de care ar fi bine să te ții departe, să le excluzi din viața ta, să le ignori, să faci orice altceva pentru a scăpa de ele pentru că îți creează doar neplăceri:

1. Obiceiul de a cere compătimire

Primele semne ale sărăciei apar atunci când începi să te plângi prea des de soarta nefericită pe care o ai și ceri compătimirea celor din jur. Nu ai silueta potrivită, nu ai salariul dorit, nu ai studiile pe care ți le-ai dorit, nu ai casa pe care o visezi, nu e vremea dorită, nu e nimic – totul, absolut totul din jurul tău îți pare a fi un motiv bun pentru a cere milă și compătimire pentru viața pe care o ai și cât de nenorocit ești.

Mai mult decât atât, oamenii care obișnuiesc să se plângă mereu, își pierd atenția celor din jur. Poate să-ți fie milă de cineva la nesfârșit, dar și acel cineva trebuie să facă ceva pentru a-și schimba viața. Autocompătimirea – e cea mai bună soluție pentru a obține un serviciu slab plătit și o viață gri.

2. Obiceiul de a face economii din orice

Dacă primul lucru pe care îl faci atunci când mergi într-un magazin este să cauți sectorul cu reduceri, dacă crezi că colegii tăi au un salariu mai mare, lucrând mai puțin și dacă niciodată nimănui nu îi împrumuți bani, nu lași chelnerului bacșiș, mai mult decât atât, nu vrei să ai un copil din cauza salariului pe care îl ai – cel mai probabil, obiceiurile care te duc la sărăcire sunt deja în sângele tău.

Analiștii spun că intenția spre o economisire totală – e un semn al unei griji iraționale, iar asta demonstrează că individul nu are o balanță între venit și cheltuieli. Un om care are venituri bune este gata să plătească pentru lucruri cu prețul lor adevărat. Mai mult decât atât, este gata să plătească pentru munca altuia  și asta așteaptă de la alții.

3. Obiceiul de a-i analiza pe toți „prin bani”

Doar oamenii care s-au auto-programat la sărăcie, consideră că fericit poți să fi doar dacă ai un salariu cu multe zerouri. Ei mai consideră că nu te poți bucura de viață dacă nu ai haine scumpe, o vilă și o mașină de lux. Sociologii declară că la întrebarea „Ce ai nevoie pentru a fi fericit?”, doar oamenii sărăci încep să enumere bunuri materiale.

Oamenii cu venituri mari enumeră dragostea adevărată și prietenia. Iar bogăția lor nu se află în contul din bancă. Potrivit lor, bogați sunt cei care atrag banii, care creează idei pentru business din nimic. Un om cu adevărat de succes nu depinde de cât de mare este sacul său cu aur.

4. Obiceiul de a intra în panică atunci când se termină banii

Când doar la gândul că ai putea să fii demis, pulsul tău crește, acesta poate fi un semn că deja începi să te pregătești de sărăcie. Oamenii bogați nu pun accentul pe bani – azi au bani, mâine nu. Și așa de fiecare dată.

5. Obiceiul de a cheltui mai mult decât câștigi

Ai două locuri de muncă dar banii oricum nu-ți ajung? Ar fi timpul să schimbi ceva! Dacă o persoană nu vede diferența dintre un credit și altul, atunci cu siguranță, bogat nu va fi niciodată.

6. Obiceiul de a face o muncă care nu-ți place

Dacă nu eu, atunci cine? Psihologii afirmă că oamenii care de obicei fac lucruri care nu le plac – potențial sunt pregătiți pentru insuccese și sărăcie. Cauza acesteia este sentimentul care apare din cauza faptului că trebuie să facă lucruri care nu îi plac. Prin urmare, fă doar ceea ce îți place, pentru a primi o plăcere dublă.

7. Obiceiul de a sta departe de rude/familie

Cei mai buni ghinioniști sunt cei care se îndepărtează de familie. „De ce trebuie să-mi sun soacra? Are nevoie, să mă sune…”, „Tată, îți amintești când m-ai certat de față cu toți vecinii? Atunci aveam doar patru ani, dar eu nu am uitat…”

Să-ți spun un secret: toți oamenii bogați au o trăsătură comună – familia este cea mai mare bogăție a lor. Deoarece doar aici poți găsi susținere, liniște și înțelegere atunci când în viața de zi cu zi e  o adevărată criză. Gândește-te la asta…  

via cluber.com.ua, tradus de dozadesucces.net.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău