FOTO În așteptarea unui investitor, Hotelul renumitei interprete Sofia Rotaru, continuă să fie gol. La cât este evaluat

18 Iul. 2021, 14:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Iul. 2021, 14:24 // Au Bani //  MD Bani

Hotelul-restaurant Villa Sofia, care se află în Crimeea și aparține celebrei cântărețe originare din Republica Moldova, Sofia Rotaru, continuă să fie gol. Agenții imobiliari locali cred că în acest timp un cetățean al Ucrainei a pierdut zeci, dacă nu chiar sute de milioane de ruble din profit net, deoarece hotelul este situat chiar în centrul celebrului terasament din Yalta din spatele sculpturii „Doamna cu un câine”, dar nu primește oaspeți.

În ciuda faptului că hotelul are doar 12 camere, locația sa favorabilă și stilul în sine, inclusiv interiorul – fiecare cameră este decorată diferit – a contribuit întotdeauna la cererea turiștilor cu cereri mari. Costul vieții pe zi, dacă vă uitați la cele mai recente prețuri înainte de închidere, a ajuns la aproximativ 82 de mii de ruble. În același timp, la hotel era și un restaurant, care aducea și mulți bani, transmite corespondentul Ria FAN.

„Hotelul arată bine îngrijit, deși nimeni nu locuiește acolo de mult timp. Poate părea dintr-o privire că este pustiu, dar nu este. Am văzut de câteva ori cum cineva și-a curățat teritoriul, cel mai probabil, a fost un fel de companie de curățenie. Mai devreme, îmi amintesc, Rotaru venea aici în fiecare an, așa că uneori o puteai întâlni pe terasament. Acum nici restaurantul, nici hotelul în sine nu sunt deschise, ci în zadar. Cred că multe dintre vedetele noastre ar dori să se odihnească în acest loc, pentru că este cu adevărat minunat aici ”, a declarat rezidentul local Dmitry Maltsev.

Potrivit acestuia, toată lumea din Yalta știe de mult că Sofia Rotaru încearcă să vândă Villa Sofia de multă vreme, totuși, aparent, nimeni nu-i oferă suma care ar fi interesantă pentru ea. De ce hotelul este închis și nu funcționează, nimeni nu știe cu adevărat.

Unii spun că hotelul ar fi intrat în faliment, în timp ce alții susțin că acest lucru se datorează poziției personale a lui Rotaru în Crimeea, se presupune că nu recunoaște statutul rus al peninsulei, dar se află încă în Federația Rusă, pentru care este criticată de mulți în Ucraina.

Poate că închiderea hotelului se datorează unor motive politice, dar având în vedere faptul că Villa Sofia este încă proprietatea cântăreței, este probabil ca hotelul să-și reia activitatea în viitor, a spus sursa.

Este demn de remarcat faptul că mai devreme, într-o conversație cu Ria FAN, un specialist în vânzări imobiliare din Yalta a estimat costul hotelului Rotaru la aproximativ 13 milioane de euro. În același timp, el a menționat că cifra de 25 de milioane de euro sunată în mass-media este foarte mare pentru astfel de bunuri imobiliare.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ