Peste 70 de foști și actuali angajați Revolut au devenit milionari. Cum au reușit

16 Aug. 2021, 14:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 14:34 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Startup-ul financiar Revolut are 76 de actuali și foști angajați care au devenit milionari, în urma creșterii fulminante a valorii aplicației financiare, de 6 ori într-un an. Personalul deține acțiuni de milioane de dolari la compania financiară.

Potrivit unei analize Sifted.eu, 12 dintre cei peste 70 de angajați dețin acțiuni la Revolut ce depășesc 10 milioane de dolari. Un exemplu este Alan Chang, care supraveghează operațiunile startup-ului britanic sau primul director financiar (2016-2019) al Revolut, Peter O’Higgin. Totuși, deocamdată banii există doar pe hârtie, pentru că startup-ul financiar nu este încă listat la bursă.

Compania înregistrează pierderi (încă din 2015), dar le-a permis totuși angajaților să încaseze sume mici din acțiunile pe care le au în diferite sectoare de vânzări și din listările în curs de desfășurare de pe Seedrs (platforma europeană de equity crowdfunding).

Ultima vânzare de acțiuni a fost anunțată în iulie, în urma celei mai recente strângeri de fonduri, când personalul angajat a putut vinde până la 20% din acțiunile sale, la un preț de 609,775 dolari pe acțiune.

Mai mulți dintre foștii angajați Revolut finanțează startup-uri noi și și-au fondat propriul sindicat de business angels, Expansion Capital. Sindicatul investește între 50.000 și 100.000 de lire sterile într-o serie de startup-uri de tehnologie, nou apărute pe piață.

Ce este Revolut

Revolut este un startup financiar, fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. În cei 6 ani de existență, „decacornul” (un startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari) britanic a ajuns la investiții de aproape 1,8 miliarde de dolari.

În iulie 2021, a ajuns să valoreze 33 de miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții.  Finanțarea obținută se ridica la aproape 800 de milioane de dolari.

Revolut în pandemia COVID-19:

  • În 2020, fintech-ul Revolut fusese evaluat la 5,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 500 milioane de dolari.
  • Tot în 2020, aplicația financiară a atins pragul de 15 milioane de clienți: 14,5 milioane sunt persoane fizice, iar 500.000 sunt cu conturi de business, potrivit bilanțului său.
  • În 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, a avut pierderi totale de 168 milioane de lire sterline, adică 233 de milioane de dolari, cu aproape 60% mai mari decât în 2019.
  • Veniturile au fost de 261 milioane de lire sterline, cu 57% mai mari decât în 2019.

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 14:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 14:50 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Comerțului din Republica Populară Chineză a anunțat vineri rezultatele finale ale anchetei antidumping privind importurile de brandy european și a decis impunerea unor tarife vamale de până la 34,9 % pe o perioadă de cinci ani, începând de sâmbătă, relatează Reuters. Măsura vizează în principal coniacul produs în Franța, componenta majoritară a importurilor chineze de brandy.

Anumite companii — printre ele giganții francezi Pernod Ricard și Rémy Cointreau — vor fi scutite de suprataxa majorată atât timp cât respectă angajamentul de a menține prețurile la un prag minim convenit cu autoritățile de la Beijing.

China a lansat investigația antidumping în 2024, la scurt timp după ce Uniunea Europeană a început să ia în calcul introducerea de taxe suplimentare pe autoturismele electrice produse în China. Decizia actuală marchează o escaladare clară a disputei comerciale sino-europene, într-un context în care ambele părți își apără piețele interne pe fondul tensiunilor economice globale.

Potrivit analiștilor, tarifele vor lovi în mod direct exportatorii francezi de coniac, care domină segmentul premium pe piața chineză. Industria europeană a băuturilor spirtoase avertizează că taxa ar putea reduce semnificativ vânzările și ar complica relațiile comerciale cu al doilea cel mai mare consumator de brandy din lume.

Comisia Europeană a transmis că „ia notă” de decizia Beijingului și va evalua impactul asupra producătorilor europeni, reamintind că orice măsură antidumping trebuie să respecte regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO