(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Transilvania. Detalii despre prețuri și facilități

16 Aug. 2021, 13:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 13:14 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Aflată în interiorul arcului carpatic românesc, Transilvania este una dintre regiunile istorice ale României și una dintre cele mai importante destinații turistice din țara vecină. Potrivită pentru cupluri, familii cu copii, dar și aventurieri, Transilvania este o destinație pentru toate gusturile. Pentru a ajunge în zonă, puteți folosi fie mașina personală, fie autocarul, fie avionul. Iată cinci dintre cele mai frumoase cazări din Transilvania, potrivit WallStreet.ro.

Viewtopia – Tărâmul Secret, Munții Apuseni

Viewtopia – Tărâmul Secret este situată în Valea Drăganului din județul Cluj, Transilvania.

Valea Draganului este situată in inima Munților Apuseni, la limita masivului Vlădeasa, munților Meseș și depresiunii Huedin sâși este străbătută de râul Drăgan. Este situată la 65 kilometri de Cluj-Napoca.

Satul de vacanță pune la dispoziție două căsuțe rustice, de poveste, cu o capacitate totală de zece locuri:

 • Căsuța Albastră are capacitate de șase locuri dispuse în trei camere separate (două paturi duble și două paturi single), două băi și bucătăria complet utilată. Are acces la loc de grătar, filigorii și loc de mâncat.
 • Casuța mexicană are capacitate de patru persoane (două paturi duble, din care unul este situat la mezzanine), o baie și bucătărie complet utilată, dar și ponton cu ieșire la lac.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 102 euro/noapte. În timpul săptămânii, de luni până joi, la două nopți închiriate, a treia este gratuită.

La Căsuțe – Bran

Zona în care este plasată pensiunea este retrasă, cu vedere spre Piatra Craiului, Vârful Postăvarul și Măgura Codlei.

La Căsuțe oferă turiștilor patru căbănuțe, fiecare având o curte de aproximativ 1000 mp. Căbănuțele sunt ideale pentru un grup de patru persoane, având fiecare câte două dormitoare, două băi, un living și o bucătărie.

Bucătăriile sunt echipate cu produse de curățenie, prăjitor de pâine, plită de gătit, ustensile de bucătărie, cană fierbător, cuptor cu microunde, frigider, chiuvetă. Băile dispun de hârtie igienică, prosoape, papuci de casă, articole de toaletă gratuite și duşuri.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 144 de euro/noapte.

Alpine Escape Studios – Măgura

Alpine Escape Studios este o pensiune montană, situată într-o zonă izolată de munte, în masivul Piatra Craiului, înconjurată de munți, păduri, natură și liniște.

Casa este alcătuită din șase studiouri, fiecare cu baie și chicinetă proprie. Studiourile sunt ideale atât pentru familii, cât și pentru cupluri. Capacitatea totală de cazare este de 15 persoane.

Pensiunea este doată cu baie proprie, paturi confortabile, lenjerie de pat, prosoape, calorifer, wi-fi gratuit, televizor cu ecran plat, un mic aragaz electric, ustensile necesare pentru gătit, cuptor cu microunde, cafetieră, ferestre îndreptate spre frumoasele peisaje montane, dar și o zonă privată de servire a mesei.

În grădină, există un grătar rustic, o vatră amenajată pentru gătitul la ceaun și un foișor închis și încălzit, cu panoramă spre Munții Piatra Craiului.

Costul unei nopți de cazare este pornește de la 50 de euro/ noapte.

Sweet Dreams Cottage: Cabana A-frame în Munții Bucegi

Sweet Dreams Cottage este o căbănuță în formă de A, aflată în Glajerie, o zonă de case de vacanțe a orașului Râșnov. Este amplasată lângă o pădure tânără neatinsă, cu ferestre generoase.

Cabana este construită integral din lemn, iar accesul la baie, amplasată la etaj, include patru trepte pe o scară verticală.

Cabana este potrivită pentru doi adulți și este pet friendly.

Cabana dispune de o curte proprie de 50 mp, zonă exterioară de relaxare cu grătar. În cabană, la parter, veți găsi o sobă tradițională cu lemne, o masă cu două scaune, un pat matrimonial, un aragaz și o chiuvetă în zona de alimentație.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 50 de euro/noapte.

Nomad EcoVillage, Sohodol – Brașov

Nomad EcoVillage are o abordare holistică a vieții sustenabile, prin corelarea factorilor economici și a celor non-economici pentru a promova un stil de viață de înaltă calitate, cu impact redus.

Cazarea la Nomad EcoVillage presupune:

 • Cazare în corturi glamping, domuri, precum și într-un cort în formă de A,
 • Grupuri sanitare normale și ecologice (toalete uscate cu compost),
 • Zona de socializare cu hamace, terapie cu fân, loc pentru foc, zonă de relaxare în aer liber,
 • Jocuri: badminton, volei, fotbal,
 • Jocuri de societate și strategie,
 • Loc de joacă pentru copii (catarare pe frânghie, trambulină, zmee, frisbee etc.),
 • Zona de răsfăț (terapii de masaj),
 • Cursuri de yoga și dans,
 • Produse naturale locale.

Tarife

 • DOM | Cort Normal Glamping:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 600 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegană sau normală), foc de tabară, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 400 lei/noapte, cu mic dejun organic.

 • CORT A-Shape:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 700 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegana sau normala), foc de tabara, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 500 lei/noapte, cu mic dejun organic.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:24
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 18:24 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Entuziaști și motivați să îmbunătățească procesele și produsele din sectorul financiar-bancar, mai multe startup-uri din țară au participat la programul Fintech Moldova 2021, lansat de Startup Moldova, în parteneriat cu MAIB și Mastercard și cu suportul USAID și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill.

Mary Nemciuc, manageră de programe antreprenoriale, TEKWILL:  „Pe măsură ce domeniul IT propulsează inovația, procesele și schimbă paradigmele, crește considerabil și necesitatea produselor noi, care oferă soluții viabile în procesul de tehnologizare a serviciilor din sfera financiar-bancară. Pentru o mai bună înțelegere a necesităților pieței, am identificat un partener privat de încredere, interesat de astfel de soluții, gata să vină cu suport, pilotare și integrare. De aceea, suntem recunoscători implicării partenerilor MAIB și Mastercard în dezvoltarea Verticalei FinTech 2021, care detectează problemele cu care se confruntă companiile bancare și furnizează soluții IT relevante pentru rezolvarea lor.”

Pe parcursul câtorva luni tinerii au lucrat asupra ideilor inovatoare în cadrul primelor două etape ale programului – Hackathon și Accelerator. Cele mai bune 11 startup-uri au fost selectate pentru a trece la nivelul următor de pilotare. Timp de 3 luni, în cadrul Acceleratorului, participanții au avut parte de sesiuni de mentorat și consultanță din partea mentorilor și experților din domeniu, au avut acces la o rețea extinsă de business din domeniul financiar-bancar, au obținut cunoștințe noi și au interacționat cu viitorii clienți, pentru a beneficia de potențiale investiții și informații despre modul în care corporațiile pot susține o inițiativă locală.

Evgeny Frolov, senior startup tracker: „În calitate de senior tracker, sunt mândru că, bazându-ne pe feedbackul de la sfârșitul programului, trackerii au fost desemnați ca unul dintre principalele instrumente eficiente și valoroase acceleratorului. Nu a fost un parcurs simplu, acesta solicită întotdeauna investiții de emoții, timp și cunoștințe, dar este și o experiență extraordinară pentru a sprijini fondatorii în călătoria lor către succes. Sunt bucuros să vă anunț că startup trackers activează acum, în mod deschis, pe piața moldovenească și pot ajuta toate startup-urile locale să ajungă la victorie!”.

În cadrul Acceleratorului au fost dezvoltate 9 soluții, care urmează a fi analizate de MAIB pentru a fi implementate în scopul facilitării proceselor de afaceri în cadrul băncii și pentru a aduce valoare clienților existenți, dar și celor potențiali din sectorul financiar-bancar.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte MAIB:Programul de accelerare a avut drept scop de a ajuta startup-urile să-și valideze ideile și să creeze produse, precum și să construiască o relație de suport între MAIB și fiecare dintre aceste startup-uri. Experiența a fost una nouă și pentru noi, provocând persoanele responsabile de produse din cadrul băncii să gândească altfel modul de a construi parteneriate. Contăm pe faptul, ca această primă experiență va continua, facilitând dezvoltarea ecosistemului de parteneriate ale MAIB în beneficiul clienților noștri, dar și a ecosistemului fintech din Republica Moldova”.

La finalul acceleratorului, au avut loc două zile de Demo Day, în care participanții și-au prezentat produsele dezvoltate pe parcursul programului.

Programul FinTech 2021 se va încheia cu o conferință, în luna octombrie, la care vor participa experți, startup-uri și toți cei asociați industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor și potențialul soluțiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare și alți jucători de pe piață ar putea oferi cele mai bune servicii clienților și partenerilor de business.

P.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală