(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Transilvania. Detalii despre prețuri și facilități

16 Aug. 2021, 13:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 13:14 // Au Bani //  MD Bani

Aflată în interiorul arcului carpatic românesc, Transilvania este una dintre regiunile istorice ale României și una dintre cele mai importante destinații turistice din țara vecină. Potrivită pentru cupluri, familii cu copii, dar și aventurieri, Transilvania este o destinație pentru toate gusturile. Pentru a ajunge în zonă, puteți folosi fie mașina personală, fie autocarul, fie avionul. Iată cinci dintre cele mai frumoase cazări din Transilvania, potrivit WallStreet.ro.

Viewtopia – Tărâmul Secret, Munții Apuseni

Viewtopia – Tărâmul Secret este situată în Valea Drăganului din județul Cluj, Transilvania.

Valea Draganului este situată in inima Munților Apuseni, la limita masivului Vlădeasa, munților Meseș și depresiunii Huedin sâși este străbătută de râul Drăgan. Este situată la 65 kilometri de Cluj-Napoca.

Satul de vacanță pune la dispoziție două căsuțe rustice, de poveste, cu o capacitate totală de zece locuri:

  • Căsuța Albastră are capacitate de șase locuri dispuse în trei camere separate (două paturi duble și două paturi single), două băi și bucătăria complet utilată. Are acces la loc de grătar, filigorii și loc de mâncat.
  • Casuța mexicană are capacitate de patru persoane (două paturi duble, din care unul este situat la mezzanine), o baie și bucătărie complet utilată, dar și ponton cu ieșire la lac.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 102 euro/noapte. În timpul săptămânii, de luni până joi, la două nopți închiriate, a treia este gratuită.

La Căsuțe – Bran

Zona în care este plasată pensiunea este retrasă, cu vedere spre Piatra Craiului, Vârful Postăvarul și Măgura Codlei.

La Căsuțe oferă turiștilor patru căbănuțe, fiecare având o curte de aproximativ 1000 mp. Căbănuțele sunt ideale pentru un grup de patru persoane, având fiecare câte două dormitoare, două băi, un living și o bucătărie.

Bucătăriile sunt echipate cu produse de curățenie, prăjitor de pâine, plită de gătit, ustensile de bucătărie, cană fierbător, cuptor cu microunde, frigider, chiuvetă. Băile dispun de hârtie igienică, prosoape, papuci de casă, articole de toaletă gratuite și duşuri.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 144 de euro/noapte.

Alpine Escape Studios – Măgura

Alpine Escape Studios este o pensiune montană, situată într-o zonă izolată de munte, în masivul Piatra Craiului, înconjurată de munți, păduri, natură și liniște.

Casa este alcătuită din șase studiouri, fiecare cu baie și chicinetă proprie. Studiourile sunt ideale atât pentru familii, cât și pentru cupluri. Capacitatea totală de cazare este de 15 persoane.

Pensiunea este doată cu baie proprie, paturi confortabile, lenjerie de pat, prosoape, calorifer, wi-fi gratuit, televizor cu ecran plat, un mic aragaz electric, ustensile necesare pentru gătit, cuptor cu microunde, cafetieră, ferestre îndreptate spre frumoasele peisaje montane, dar și o zonă privată de servire a mesei.

În grădină, există un grătar rustic, o vatră amenajată pentru gătitul la ceaun și un foișor închis și încălzit, cu panoramă spre Munții Piatra Craiului.

Costul unei nopți de cazare este pornește de la 50 de euro/ noapte.

Sweet Dreams Cottage: Cabana A-frame în Munții Bucegi

Sweet Dreams Cottage este o căbănuță în formă de A, aflată în Glajerie, o zonă de case de vacanțe a orașului Râșnov. Este amplasată lângă o pădure tânără neatinsă, cu ferestre generoase.

Cabana este construită integral din lemn, iar accesul la baie, amplasată la etaj, include patru trepte pe o scară verticală.

Cabana este potrivită pentru doi adulți și este pet friendly.

Cabana dispune de o curte proprie de 50 mp, zonă exterioară de relaxare cu grătar. În cabană, la parter, veți găsi o sobă tradițională cu lemne, o masă cu două scaune, un pat matrimonial, un aragaz și o chiuvetă în zona de alimentație.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 50 de euro/noapte.

Nomad EcoVillage, Sohodol – Brașov

Nomad EcoVillage are o abordare holistică a vieții sustenabile, prin corelarea factorilor economici și a celor non-economici pentru a promova un stil de viață de înaltă calitate, cu impact redus.

Cazarea la Nomad EcoVillage presupune:

  • Cazare în corturi glamping, domuri, precum și într-un cort în formă de A,
  • Grupuri sanitare normale și ecologice (toalete uscate cu compost),
  • Zona de socializare cu hamace, terapie cu fân, loc pentru foc, zonă de relaxare în aer liber,
  • Jocuri: badminton, volei, fotbal,
  • Jocuri de societate și strategie,
  • Loc de joacă pentru copii (catarare pe frânghie, trambulină, zmee, frisbee etc.),
  • Zona de răsfăț (terapii de masaj),
  • Cursuri de yoga și dans,
  • Produse naturale locale.

Tarife

  • DOM | Cort Normal Glamping:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 600 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegană sau normală), foc de tabară, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 400 lei/noapte, cu mic dejun organic.

  • CORT A-Shape:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 700 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegana sau normala), foc de tabara, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 500 lei/noapte, cu mic dejun organic.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău