Cum un start-up criptografic a strâns 12,5 milioane de dolari în 31 de secunde. Joci și câștigi

23 Aug. 2021, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Aug. 2021, 12:58 // Bani și Afaceri //  MD Bani

A fost o șansă enormă pentru cei ce au reușit să cumpere aceste jetoane, dar puțini au reușit să facă acest lucru, deoarece acestea s-au epuizat rapid. Serverul Discord al YGG a fost inundat de reclamații – oamenii erau furioși că licitația s-a încheiat imediat. La sfârșitul lunii iulie, platforma criptografică Yield Guild Games (YGG) a câștigat 12,5 milioane de dolari în 31 de secunde din vânzarea de jetoane YGG.

Ne-am bucurat că s-a epuizat”, a declarat pentru Insider cofondatorul Gabby Dizon. „Eram cam obosiți pentru că oamenii ne-au atacat.”

YGG a convocat o întâlnire de urgență la 1 dimineața și a adunat practic membrii echipei din întreaga lume.

YGG și-a cerut scuze într-un mesaj și, atunci când ultrajul s-a potolit, echipa a avut în cele din urmă un moment pentru a sărbători realizarea lor.

Lansată în decembrie, platforma a obținut deja 4,6 milioane de dolari de la o firmă bine gestionată de capital de risc Andreessen Horowitz înainte de vânzarea simbolică, iar licitația a dovedit că au o comunitate pasionată.

Dizon descrie YGG ca „Uber pentru active digitale”. Pur și simplu, YGG împrumută jetoane nefungibile (NFT) membrilor comunității. Aceste active permit oamenilor de știință să participe la jocuri criptografice care se valorifică, cum ar fi extrem de popularul Axie Infinity, unde jucătorii aduc creaturi NFT în lupte asemănătoare Pokémon. Jucând, câștigă jetoane criptografice pe care le pot schimba pe bani.
În timpul unui an de interdicții și concedieri în masă, mii de oameni din Filipine au jucat aceste jocuri pentru a trăi.

„Mulți oameni vor fi salvați de aceste jocuri NFT în timpul pandemiei”, a spus Dizon.

Când Alexei Udall, șeful parteneriatelor de la YGG, a jucat pentru prima dată Axie Infinity vara trecută, prețul inițial pentru NFT-uri a fost de 40 de dolari („M-am gândit:„ Wow, asta este cu adevărat scump ”, a meditat el). În prezent, prețul de pornire este de peste 200 USD.

Cu toate acestea, pe măsură ce astfel de jocuri au devenit populare, la fel a făcut și costul NFT-urilor necesare pentru a le juca.

Dizon și cofondatorii săi, Beryl Li și Owl, au început să împrumute NFT-urilor oamenilor din comunitățile lor, care apoi au returnat o parte din profiturile lor comunității YGG.

Până în prezent a funcționat: YGG are în prezent 4.700 de bursieri în toată lumea, mulți din țări în curs de dezvoltare și speră să crească la 15.000 de utilizatori până la sfârșitul anului.

Pentru Arianna Simpson, partener general la Andreessen Horowitz, jocurile cripto reprezintă o parte crucială a „metaversului”, un termen la modă pentru o lume virtuală comună.

În timp ce Mark Zuckerberg cochetează cu un metavers sponsorizat de Facebook – complet cu săli de consiliu virtuale și căști Oculus – mulți din lumea criptografică visează la o economie metaversă în care oricine are un computer și o conexiune la internet poate să se conecteze și să își câștige existența.

„Ai putea fi un jucător, un fierar virtual și un producător de avatare, un designer de modă, un designer de nivel, un arhitect și să-ți aduci abilitățile în aceste diferite jocuri și lumi virtuale”, a spus Dizon.

Pentru Andreessen Horowitz acesta este un viitor.

În ceea ce privește controversa vânzării simbolurilor, fondatorii au spus că majoritatea plângerilor au dispărut de mult.

„Creează oportunități economice incredibile pe care oamenii pur și simplu nu le aveau”, a spus Simpson. „Ceea ce Gabby și YGG au făcut posibil sunt practic oamenii care au noi modalități de lucru.”

„Cred că a fost doar o altă zi în cripto”, a spus Leah Callon-Butler, directorul de comunicații YGG.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Apr. 2025, 14:55 // Actual //  bani.md

Titlurile presei care susțin că Trump a cedat în fața presiunilor interne și externe sunt, în general, încă premature. Verdictul nu a fost încă dat, întrucât foarte multe vor depinde de rezultatul negocierilor purtate de Trump cu partenerii comerciali ai Americii în următoarele 90 de zile și mai departe, precum și de evoluția relațiilor dintre SUA și China, notează evz.ro.

Un factor-cheie care îl motivează pe președintele Donald Trump este nevoia de a emana putere și dorința de a o folosi. Inițiativa sa globală, amplă, privind tarifele, marchează o reconfigurare istorică a relațiilor comerciale ale SUA la nivel mondial. Cu toate acestea, este în esență un joc de putere geopolitică care îi vizează pe mulți, dar în special China, care de ani de zile își desfășoară propriul joc de putere. Unii ar spune chiar război neregulat – împotriva SUA, a Occidentului în general și a altora.

În timp ce China este stăpâna lanțurilor globale de producție și de aprovizionare, SUA sunt încă lider în domeniul financiar. Trăim în continuare într-o lume dominată și denominată în dolari, cel puțin pentru moment. Predominanța pe frontul tehnologic, în special IA și domeniile conexe, este încă disponibilă.

Țările terțe care nu sunt pe deplin aliate sau legate de SUA sau China, și care constituie majoritatea națiunilor din întreaga lume, se luptă din ce în ce mai mult în acest mediu concurențial.

Națiunile mai mici și mai vulnerabile vor fi adesea forțate să facă alegeri dificile între marile puteri. Statele mai mari, inclusiv puterile regionale sau de mijloc, vor avea mai multe pârghii pentru a pune marile puteri una împotriva celeilalte și pentru a obține mai multe concesii în interesul propriu.

Pe măsură ce intrăm în al doilea trimestru al secolului XXI, atenția globală principală se concentrează în principal asupra ciocnirii SUA – China. Cu toate acestea, în cadrul ecuației de putere internațională a intereselor concurente și variate, este important să nu subestimăm impactul puterilor de mijloc, care pot modela evenimentele mult peste așteptări în următorii ani și decenii.

Casa Albă a declarat că a fost contactată de mai mult de 50 de țări pentru a discuta despre reducerea tarifelor. Principala țintă a lui Trump, China, a promis să „lupte până la capăt”, după ce președintele american a amenințat cu o nouă taxă de 50%. În cazul în care China nu își retrage taxele de retorsiune asupra a 34% din importurile americane, care urmează să intre în vigoare la 10 aprilie.

Deși Uniunea Europeană se confruntă cu o cotă forfetară de 20 % la exporturile către SUA, multe vor depinde de schimburile comerciale individuale ale fiecărui stat membru cu SUA.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că UE ar putea elimina tarifele la produsele industriale americane, dacă Trump ar elimina în schimb taxele echivalente.

În ciuda titlurilor, amenințarea cea mai presantă cu care se confruntă UE este de fapt dumpingul de produse chinezești în Europa, destinate inițial piețelor americane.

Țările asiatice se confruntă cu cele mai mari tarife, având în vedere proporția mai mare a exporturilor lor din SUA. Cu toate acestea, pragmatismul în soluționarea diferendelor ar putea prevala mai curând în cazul celor care se află sub umbrela de securitate a SUA, inclusiv Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Trump va folosi cu siguranță cartea apărării la masa negocierilor.

În contextul în care Coreea de Sud se află într-o criză constituțională profundă și urmează să organizeze alegeri anticipate, prim-ministrul Japoniei încearcă să obțină un angajament urgent cu Casa Albă și o posibilă vizită personală.

Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a fost lovită de un tarif de 32 %. A refuzat să riposteze și a optat pentru negocieri directe cu SUA.

Vietnamul, un important partener strategic al SUA, a fost una dintre cele mai afectate țări din Asia, cu un tarif de 46 %. Cu toate acestea, diplomația rapidă a președintelui Lam pentru a dezamorsa tensiunile. Au fost demarate discuții pentru eliminarea taxelor și pentru o întâlnire cu Trump.

Deși negocierile comerciale vor urma în mod inevitabil, o întrebare mai amplă rămâne: Cât timp pot rezista piețele și investitorii la incertitudinea și volatilitatea actuale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU