O româncă poate intra în rândul miliardarilor lumii după divorțul de soțul ei, cunoscut investitor de pe Wall Street

24 Sept. 2021, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
24 Sept. 2021, 10:10 // Actual //  MD Bani

John Paulson, unul dintre cei mai cunoscuți investitori de pe Wall Street, divorțează de sotia româncă după 20 de ani de mariaj. Pentru că nu există contract prenupțial iar afaceristul și-a făcut averea estimată la peste 4 miliarde de dolari după nuntă, femeia ar putea deveni miliardară.

Românca a fost întâi asistenta lui John Paulson. Cei doi s-au căsătorit în 2000. Acum, ambii și-au angajat avocați de top din New York. John Paulson a devenit cunoscut în 2007, după ce a profitat de pe urma problemelor provocate de criza financiara. Ar fi câștigat 4 miliarde de dolari dintr-o singură tranzacție, scrie remonews.com.

Cum s-au cunoscut John şi Jenny Paulson

John şi Jenny Paulson divorţează după 20 de ani de căsnicie, decizie care va remodela una dintre cele mai mari averi din Statele Unite, relatează Bloomberg.

John Paulson, 65 de ani, deţine o avere netă de 4,8 miliarde de dolari, sumă obţinută în mare parte datorită pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din Statele Unite înaintea crizei financiare din 2008. De asemenea, el deţinea în 2019 circa 1,9 miliarde de dolari în cadrul fundaţiei familiei Paulson.

Născută în Galaţi, Jenny Paulson, în vârstă de 50 de ani, şi-a întâlnit soţul cu mult timp înainte ca acesta să devină faimos. El a angajat-o ca asistentă la scurt timp după ce Jenny obţinuse azil politic în SUA şi, pe măsură ce se apropia de 45 de ani, a decis că a sosit momentul să se căsătorească, Jenny având „personalitatea îmbucurătoare pe care o căuta”, conform cărţii „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman.

„Jenny nu consuma alcool, nu fuma şi nu ieşea noaptea în oraş. Era o gură de aer proaspăt”, spune Paulson.

El a invitat-o în oraş timp de un an, însă Jenny a insistat prin a-i spune că, mai întâi, trebuie să o concedieze şi să îi găsească un alt loc de muncă.

Într-un final, a fost de acord să ia masa împreună şi, după mai bine de 200 de întâlniri, John şi-a găsit curajul de a o cere în căsătorie.

Alături de mai mulţi investitori, John Paulson a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930.

În urmă cu doi ani, John Paulson şi-a transformat fondul de hedging într-o afacere de familie, după ce activele au scăzut de la 38 de miliarde de dolari în 2011 la 9 miliarde de dolari în 2019.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 10:23
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
10 Apr. 2025, 10:23 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Maib a fost desemnată una dintre cele mai inovatoare instituții financiare din Europa Centrală și de Est în cadrul prestigiosului program „The Innovators 2025”, desfășurat de publicația internațională Global Finance. Recunoașterea a fost acordată pentru proiectul „Bancassurance”, dezvoltat în parteneriat cu Donaris VIG, parte a Vienna Insurance Group (VIG) – o soluție modernă și digitală ce integrează servicii bancare și de asigurare într-un ecosistem financiar unitar și ușor de utilizat.

Premiul evidențiază realizările maib și abordarea inovatoare în digitalizarea serviciilor financiare, precum și dedicația liderului sectorului bancar de a crea experiențe complete, rapide și digitale pentru clientul modern. Bancassurance de la maib oferă:

  • Asigurare de Protecție a Creditului (CPI) – care acoperă plata ratelor în caz de îmbolnăvire sau pierderea locului de muncă, protejând clientul și familia sa de stres financiar, procesul fiind end-to-end, de la contractarea creditului la despăgubire, nemijlocit prin aplicația maibank.
  • Asigurări RCA și Carte Verde – achiziționate direct în maibank pentru automobilul personal sau altă mașină;
  • Asigurări de călătorie – achiziționate simplu și rapid din aplicația maibank.

Toate acestea au fost gândite pentru a oferi un plus de protecție clienților, a crea mai multă comoditate, oriunde s-ar afla și orice necesitate de asigurare ar avea.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați să primim acest prestigios premiu internațional, care reconfirmă angajamentul nostru ferm pentru inovație și transformare digitală. Distincția acordată de Global Finance pentru soluția Bancassurance și aprecierea la nivel regional reflectă viziunea noastră de a construi un ecosistem financiar integrat, în care serviciile bancare și de asigurare se completează natural și intuitiv. În parteneriat cu Donaris VIG, am reușit să simplificăm procese complexe, să oferim protecție financiară inteligentă și să aducem tehnologia mai aproape de oameni, acționând cu grijă pentru clienții noștri. Le mulțumim experților Global Finance pentru această apreciere, partenerilor Donaris VIG – pentru inovațiile pe care le implementăm împreună în Republica Moldova și echipei maib – pentru dedicația continuă față de inovație, pentru centrarea pe client și pe experiențele pe care le creăm.”

Dezvoltarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării cu Donaris VIG, companie care aduce în Moldova expertiza internațională a Vienna Insurance Group în digitalizarea serviciilor de asigurare.

Andrei Plămădeală, Director Financiar și Membru al Consiliului de Administrație Donaris VIG, a punctat:

„Suntem onorați să fim parteneri ai maib într-o colaborare strategică ce reflectă angajamentul nostru comun pentru inovație, digitalizare și excelență în serviciile dedicate clienților. Ca parte a Vienna Insurance Group, Donaris VIG beneficiază de acces la cele mai bune practici internaționale din domeniul asigurărilor, pe care le adaptăm constant pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienților din Republica Moldova.

Expertiza solidă a VIG, îmbinată cu spiritul inovator al maib, contribuie activ la transformarea și modernizarea pieței financiare locale. Prin Donaris VIG, clienții aleg încrederea, transparența și accesul facil la servicii de calitate. Ne propunem să fim mereu aproape de nevoile lor, oferind soluții eficiente și relevante, construite pe realitățile pieței locale”.

Global Finance a evidențiat în acest an organizațiile care revoluționează industria financiară prin soluții digitale, plăți în timp real, tehnologii blockchain și aplicații AI. Selecțiile au fost realizate de consiliul editorial al publicației, cu contribuția jurnaliștilor specializați, pe baza aplicațiilor oficiale depuse.

Raportul complet despre „The Innovators 2025” va fi publicat în ediția din luna iunie a revistei Global Finance, atât în format tipărit, cât și digital, pe GFMag.com.

Amintim că anul acesta Global Finance a desemnat maib ca Cea mai bună bancă din Moldova pentru 2025 și Cea mai bună bancă pentru finanțare sustenabilă.

Tu conduci. maib

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU