Impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar discutate de SFS și CALM

12 Nov. 2021, 18:34
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
12 Nov. 2021, 18:34 // Actual //  MD Bani

Astăzi, 12 noiembrie 2021, Conducerea Serviciului Fiscal de Stat a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În contextul demarării acțiunilor de recuperare a creanțelor respective de la contribuabilii persoane fizice-cetățeni, în vederea identificării celor mai bune soluții în direcția eficientizării procesului în cauză cu suportul autorităților publice locale, în cadrul întâlnirii au abordat subiectul impozitului pe bunurile imobiliare/impozitul funciar.

Prezentă la eveniment, Directoarea SFS, doamna Rozalina Albu a menționat că mizează pe suportul deplin al administrației publice locale în procesul de recuperare a creanțelor la impozitul pe bunurile imobiliar de la persoanele fizice-cetățeni.

Potrivit dnei Rozalina Albu, în anul 2021, SFS a avut o abordare diferită în procesul de colectare a impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar, astfel măsurile de conformare voluntară au contribuit la sporirea încasărilor din obligațiile fiscale respective, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

La rândul său, directorul executiv al CALM, domnul Viorel Furdui a mulțumit Serviciului Fiscal de Stat pentru deschiderea manifestată, reiterând disponibilitatea membrilor Congresului de a oferi suportul necesar în cei mai restrânși termeni, inclusiv prin intermediul rețelei de perceptori fiscali.

De asemenea, dl Furdui a subliniat necesitatea unei cooperări strânse între SFS și CALM pe marginea mai multor subiecte de interes comun aferente domeniului fiscal.

La final, părțile au convenit asupra organizării unei noi ședințe, într-un format mai lărgit, pentru a discuta problemele pe care le întâmpină în procesul de lucru, precum și soluțiile de îmbunătățire.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, la data de 30 iunie 2021 a expirat termenul pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor persoanelor fizice – cetăţeni subiecți ai impunerii, existente și/sau dobândite pînă la 31 martie inclusiv a anului curent.

În vederea eliberării avizului de plată corespunzător situației curente, Vă rugăm să vă adresați la Serviciul de colectare a impozitelor şi taxelor locale (SCITL) din cadrul primăriei în raza de administrare a căreia sunt amplasate bunurile imobiliare sau la Direcția deservire fiscală în raza de administrare pentru a primi informația privind suma restantă.

Achitarea poate fi efectuată prin diverse modalități:

–         în numerar, la cea mai apropiată instituție financiară;

–         prin intermediul terminalelor de plată sau oficiului poștal;

–         on-line, prin Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay (www.mpay.gov.md) sau prin intermediul paginii oficiale a SFS (www.sfs.md), compartimentul ,,Servicii„, categoria ,,persoane fizice”, subcompartimentul ,,Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni„;

–         Internet Banking/aplicație mobilă a instituției financiare care Vă deservește, cu selectarea serviciului Mpay.

Totodată, menționăm că, în scopul facilitării utilizării modalităților on-line de achitare, Serviciul Fiscal de Stat a elaborat Ghidul privind achitarea impozitelor și taxelor prin intermediul serviciului MPay și serviciului electronic „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice cetățeni”, care poate fi accesat aici.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:42 // Actual //  Lupu Eduard

Cei mai bogaţi oameni din întreaga lume pot cheltui până la 500.000 de dolari (400.000 de lire sterline) pe pachete “ultra-exclusive” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, despre care promotorii susţin că includ întâlniri cu sportivii, acces la satul sportivilor şi “şansa de a lua parte la ceremonia de deschidere”, relatează The Guardian.

GR8 Experience, o “agenţie internaţională de experienţe” deţinută în parte de managerul de afaceri al starului de baschet LeBron James şi de managerul de relaţii publice al jucătorului de tenis Rafael Nadal, vinde pachete olimpice despre care susţine că includ bilete la 14 evenimente, cum ar fi finala masculină de 100 de metri şi ceremonia de deschidere, pentru 381.600 de dolari.

În plus faţă de aşa-numitele bilete de categoria A, agenţia susţine că poate organiza “experienţe pe care nu le poţi cumpăra”, inclusiv întâlniri cu sportivii, tururi ale zonelor cu acces restricţionat, cum ar fi satul sportivilor, acces privat după orele de program la Luvru şi o “cină regală la Palatul Versailles”.

Barnabas Carrega, directorul executiv al GR8 Experience, a declarat pentru The Guardian că firma sa le oferă super-bogaţilor “acces care nu este disponibil publicului, inclusiv timp cu sportivii”. El a refuzat să numească sportivii pe care i-a înscris, dar a spus că a organizat anterior evenimente private cu Nadal şi cu Novak Djokovici, o altă vedetă a tenisului, precum şi cu fostul schior olimpic italian Giorgio Rocca.

“Pentru Jocurile Olimpice sunt câţiva jucători de tenis”, a spus el. “Şi o serie de alţi sportivi, dar nu sunt în măsură să-i numesc”.

Întrebat despre costul întâlnirilor, acesta a spus că “depinde de structura întâlnirii”, care, potrivit acestuia, variază de la “15 minute pentru a face fotografii şi a discuta rapid până la alte întâlniri mult mai implicate… în care se petrece masa de prânz”. Preţul, a spus el, variază de la 25.000 de dolari la 500.000 de dolari “dacă vorbim despre unul dintre cei mai buni sportivi care petrece mult timp”.

Carrega a declarat că este “foarte selectiv” în ceea ce priveşte sportivii cu care lucrează compania sa şi a spus că unii ar putea să nu ofere experienţa pe care o caută clienţii. “Unii sportivi au un nume uriaş, dar s-ar putea să nu aibă carisma necesară pentru clienţi, alţii oferă o experienţă adevărată”, a spus el. “Sportivii trebuie să pară că vor să fie acolo, nu să spună “bună ziua”, dar apoi, în cinci minute, este evident că vor să plece.”

El a susţinut că, în trecut, compania sa – care este deţinută parţial de partenerul de afaceri şi managerul lui James, Maverick Carter, şi de managerul de PR al lui Nadal, Benito Perez-Barbadillo – a aranjat ca un client să petreacă aproape o săptămână cu Nadal, inclusiv să urmărească un meci din loja jucătorului, iar un alt client să joace un meci împotriva lui Djokovici.

Carrega a mai afirmat că ar putea vinde accesul pentru a face “parte din ceremonia olimpică”. În timp ce partenerul oficial al Jocurilor Olimpice, On Location, oferă bilete “Riverside Gold Package” pentru a urmări ceremonia de deschidere la preţul de 7.500 de euro (5.980 de lire sterline), înainte de taxe, de-a lungul Senei, Carrega a declarat că a putut oferi acces “în interiorul Trocadéro”, unde va avea loc partea principală a ceremoniei, cu vedere la Turnul Eiffel. “Nu puteţi cumpăra acest lucru. Trebuie să îţi foloseşti relaţia cu familiile sportivilor şi cu delegaţiile [ţărilor]”.

El a spus că are şase până la opt spaţii disponibile pentru ceremonia de deschidere care ar costa aproximativ 25.000 de dolari fiecare şi că a vândut deja câteva unui client pe termen lung cu o avere netă foarte mare. “Evident, la acest nivel de preţ trebuie să fii o persoană foarte calificată pentru a dori să cheltuieşti aceşti bani”, a spus el. “Este accesul pe care banii nu-l pot cumpăra, nivelul inaccesibil la ceva foarte, foarte unic şi special”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău