Investitorii moldoveni au cumpărat sediul BCR din Brașov și vor să-l transforme în hotel Hilton

18 Nov. 2021, 10:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Nov. 2021, 10:08 // Actual //  Lupu Eduard

Venus Crown Residence Estate, companie controlată de investitori moldoveni, va deschide un hotel DoubleTree by Hilton în Brașov, ce va fi operat printr-un contract de management cu Hilton. Hotelul DoubleTree by Hilton Brașov va avea 150+ camere și este estimat să fie inaugurat în vara anului 2023.

DoubleTree by Hilton Brașov, localizat în centrul Municipiului Brașov, pe Str. 15 Noiembrie nr 90A, va fi cea mai înaltă clădire din oras. Cu această nouă investiție hotelieră, Brașov va câștiga o imagine și mai bună pe piața turistică internațională.

Vitalie Său, reprezentant al Venus Crown Residence Estate SRL, compania care va dezvolta acest proiect, a spus, „am cumpărat în această primăvară de la BCR clădirea și am angajat consultantul potrivit, pe Mircea Drăghici de la EST Hospitality pentru studiul de fezabilitate și procedura de selecție a operatorului hotelier. Suntem foarte încântați să lucrăm cu Hilton și ne angajăm să dezvoltăm un hotel care să depășească așteptările comunității locale și ale oaspeților internaționali. Vom investi în acest proiect în jur de 21 de milioane de euro și contăm mult pe susținerea autorităților locale în tot acest proces. Luăm în considerare și alte investiții majore în Brașov.”

„Brașovul are o pozitie strategică în centrul țării și va atrage majoritatea conferințelor regionale în anii care vin. Odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Ghimbav – Brașov va crește numărul de turiști, business și leisure, dar și cererea pentru servicii de calitate și securitate în hotelurile existente. Prezența unui brand atât de puternic cum este Hilton în oraș va contribui la promovarea destinației “Brașov” pe piețele internaționale”, a declarat, la rândul său, Mircea Drăghici, reprezentant al EST Hospitality, citat de BizBrașov.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău