(VIDEO) Brutăria Bardar, locul cu tradiții de 20 de ani! Au pregătit surprize culinare pentru sărbătorile de iarnă

29 Dec. 2021, 14:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Dec. 2021, 14:59 // Bani și Afaceri //  MD Bani

La doar 20 km de Chișinău găsim Brutăria Bardar, unde mirosul deliciilor culinare persistă în această perioadă a sărbătorilor. Este o brutărie cu tradiții de peste 20 de ani. A fost înființată de familia Sava și Victoria Plugaru. Este o afacere care a reușit să reziste în timp, care tradițional, cocea și coace pâine, colaci, cozonaci, rulade, Panettone, mai nou.

Brutăria a pregătit un meniu vast pentru sărbătorile de iarnă! Puteți găsi produse ca: rulade dulci, crăciunei, colaci, plăcinte semifabricate congelate, cozonaci, Panettone după rețeta italiană.

„Avem pentru consumatorii noștri, atât un meniu dulce, care este format din rulade cu diferite umpluturi precum rulada cu ciocolată, cu vișină, mac, nucă. Avem și mix de ruladă cu vișină și mac. La fel avem produse precum Panettone, produs nou pentru consumatorii noștri. Bineînțeles aceste Panettone sunt adaptate pentru gustul cumpărătorilor noștri. I-am dat un pic de culoare și un gust autentic. La fel, sunt și produsele tradiționale pentru sărbători: crăciuneii, colăceii pentru urători”, a menționat Dorin Platon, tehnolog alimentar.

Pentru cei care nu doresc să se complice în ceea ce ține de pregătirea bucatelor de la 0, Brutăria Bardar vine cu soluții perfecte rapide și eficiente!

Mai nou am dezvoltat și produsele semifabricate congelate, care sunt plăcintele. Noi le pregătim gata de copt, după care oamenii le pot pregăti acasă, a menționat administratorul brutăriei, Victor Nistorică.

Puteți accesa pagina de facebook sau site-ul oficial pentru a comanda produsele dorite!

Ne-am gândit să ne modernizăm. Am lansat și site-ul nostru brutariabardar.md pe care foarte ușor, doar cu câteva clickuri se pot alege deliciile preferate de Crăciun și noi le livrăm gratuit în raza orașului Chișinău, direct acasă”, a adăugat administratorul.

VIDEO disponibil pe Realitatea.md.

 

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău