Un oligarh rus implicat în scandalul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt. A cumpărat o podgorie de milioane

18 Feb. 2022, 18:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Feb. 2022, 18:05 // Au Bani //  MD Bani

Brad Pitt o dă în judecată pe fosta lui soție, Angelina Jolie, pentru că și-a vândut acțiunile firmei care administrează moșia Chateau Miraval, podgoria franceză pe care au cumpărat-o împreună, scrie BBC. Actrița și-a vândut acțiunile unui oligarh și producător de băuturi alcoolice din Rusia fără să se consulte cu Pitt.

Cuplul a cumpărat Chateau Miraval în 2008 și s-au căsătorit acolo 6 ani mai târziu. Pitt a spus că el și soția sa de la acea vreme au fost de acord să nu își vândă acțiunile fără a avea consimțământul celuilalt.

Avocații lui Pitt, câștigător a două premii Oscar, au spus că Chateau Miraval, care cuprinde o vilă și o podgorie din sudul Franței, a „devenit pasiunea lui Pitt” și, sub conducerea sa, s-a transformat într-o poveste de renume internațional” care valorează multe milioane de dolari.

Documentele legale depuse joi în Los Angeles arată că Pitt a ajutat la consolidarea rentabilității podgoriei, care „produce unul dintre cele mai renumite vinuri rozé”.

Iuri Shefler, oligarhul rus care a cumpărat acțiunile Angelinei Jolie

Pitt susține că Jolie și-a vândut partea ei din acțiuni unui oligarh rus și producător de băuturi alcoolice, Iuri Shefler, fără să-i aducă la cunoștință tranzacția.

„Ea și-a vândut acțiunile în cunoștință de cauză și cu intenția ca Shefler și afiliații săi să încerce să preia controlul asupra afacerii pentru care Pitt și-a devotat viața și pentru a submina investiția lui Pitt în Miraval”, se arată în documente.

Avocații actorului au spus că acțiunea actriței a fost făcută cu intenția de a-i cauza „un prejudiciu nejustificat” lui Pitt, care a investit capital și a făcut eforturi mari pentru a-și susține afacerea cu vinuri.

Avocații actorului: Jolie a profitat de pe urma afacerii, deși nu s-a implicat deloc

În documente se mai menționează și faptul că Pitt a contribuit 60% din suma de achiziționare a proprietății din Franța, iar Jolie a plătit restul de 40%, scrie Sky News. Avocații actorului au mai spus că Jolie nu s-a implicat deloc în eforturile de dezvoltare a activităților întreprinse la Chateau Miraval, cu toate că „a beneficiat” de pe urma succesului afacerii.

Proprietatea Miraval, aflată în satul Correns din sud-estul Franței, a fost cumpărată de fostul cuplu cu o sumă aproximativă de 25 de milioane de euro, potrivit BBC.

Jolie „l-a informat pe Pitt în scris” cu privire la decizia ei de a-și vinde acțiunile lui Shefler în ianuarie 2021, menționând că a ajuns la „această decizie dureroasă cu multă tristețe”, potrivit procesului.

Avocații lui Pitt au solicitat judecarea procesului de către un juriu. Jolie nu a oferit încă niciun comentariu.

Pitt și Jolie au avut o relație de 10 ani, înainte să se căsătorească în 2014. Jolie a intentat divorțul în 2016. Cei doi au șase copii împreună, dintre care trei sunt adoptați.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală