Putin ar putea pierde războiul din Ucraina! Forțele ruse sunt „decimate”

07 Mart. 2022, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Mart. 2022, 09:50 // Actual //  bani.md

Invadatorii ruși recurg la bombardarea civililor și uciderea familiilor care încearcă să scape de ororile războiului din Ucraina. Cu toate acestea, forțele lui Vladimir Putin ar putea pierde războiul din Ucraina, a sugerat un comandantul militar de rang înalt al armatei Marii Britanii.

Forțele „decimate” ale lui Vladimir Putin ar putea pierde războiul din Ucraina, a spus amiralul Sir Tony Radakin. Comentariile sale reprezintă cea mai optimistă evaluare de până acum a modului în care se poate termina conflictul actual, anunță presa britanică. În acest timp baraje de artilerie puternice și rachete sunt trase asupra civililor ucraineni în orașul Irpin din nordul Ucrainei. Orașul a fost atacat în contextul în care încetarea focului pentru a permite evacuarea Mariupolului a fost anulată după doar câteva minute din cauza bombardamentelor.  Prima încetare a focului de sâmbătă a durat doar 45 de minute înainte ca rutele să fie bombardate – lăsând refugiații blocați

Cu taote acestea, Amiralul Sir Tony Radakin a spus că trupele Rusiei sunt „în derută” și invazia „nu merge bine”. Comentariile sale de ieri reprezintă cea mai optimistă evaluare de până acum a modului în care se poate termina conflictul – dar au venit într-o altă zi sumbră, cu forțele ruse trăgând asupra familiilor care fugeau de lupte.

Când invazia a început cu mai puțin de două săptămâni în urmă, se presupunea că era inevitabil ca tancurile rusești să se oprească la Kiev în câteva ore. Dar, după o serie de gafe strategice și rezistența remarcabilă a trupelor ucrainene pe câmpul de luptă, rezultatul campaniei ar putea fi acum pus la îndoială.

„Cred că vedem și o rezistență remarcabilă a Ucrainei, atât a forțelor armate, cât și a poporului său și vedem unitatea întregului glob, aplicând presiune asupra Rusiei. Rusia suferă, Rusia este o putere izolată. Este mai puțin puternică decât era acum zece zile. Unele dintre elementele de conducere ale forțelor ruse au fost decimate de răspunsul ucrainean”, afirmă Tony Radakin, citat de evz.ro.

Ați văzut, de asemenea, defecțiuni de bază în ceea ce privește întreținerea și aprovizionarea lor. Rusia nu a funcționat la această scară de la al Doilea Război Mondial și este incredibil de complex și dificil (să susții un asemenea război)”, a declarat Amiralul Radakin.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău