CEO EQT: Exporturile de gaze americane pot înlocui „cu ușurință” frunizările de gaz natural din Rusia

14 Mart. 2022, 10:27
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Mart. 2022, 10:27 // Actual //  MD Bani

Piața mondială a energiei a fost brusc perturbată după ce Rusia a invadat Ucraina. În acest sens, un șef energetic spune că SUA ar putea interveni și ar putea ajuta la consolidarea aprovizionării globale.

Toby Rice, care conduce cel mai mare producător de gaze naturale din SUA, EQT, a declarat pentru BBC că SUA ar putea înlocui cu ușurință furnizările de gaz natural din Rusia.

„Avem capacitatea de a face mai mult, dorința de a face mai mult”, a spus domnul Rice.

El a estimat că SUA are potențialul de a-și multiplica de patru ori producția de gaz până în 2030.

Declarația lui Rice precum că companiile americane ar putea juca un rol mai important în furnizarea de gaze către Europa, vine la mai puțin de o săptămână după ce secretarul american pentru Energie, Jennifer Granholm, a cerut industriei combustibililor din țară să pompeze mai mult petrol.

„Suntem pe picior de război”, a spus Granholm. „Asta înseamnă că produci mai mult chiar acum, unde și dacă poți.”

De asemenea, compania EQT din Pittsburg ar putea fi capabilă să crească producția. Dar fără mai multe conducte, nu poate trimite gazul acolo unde este cel mai necesar.

Un alt obstacol în calea ambițiilor SUA de a exporta mai mult gaz natural lichefiat este lipsa de facilități de export. Terminalele din SUA transportă aproape de tot gazul. Înainte ca gazul natural să poată fi expediat în străinătate, acesta trebuie să meargă la o instalație specială unde este răcit la temperaturi sub minus 260 de grade Fahrenheit, transformându-l într-un lichid. Apoi poate fi încărcat pe nave de marfă.

În prezent, în Statele Unite funcționează opt terminale, cu încă 14 proiecte aprobate pentru construcție.

„Putere strategică”

Rice a spus că opoziția politică față de construirea de conducte și de instalații de export – parțial determinată de preocupările de mediu – împiedică în primul rând industria sa să ajute Europa să înceteze dependența de gazul rusesc.

În acest sens, Rice a cerut administrației Biden să simplifice procesul de aprobare a proiectelor de conducte.

Având în vedere dorința administrației Biden de a-și ajuta aliații cu problemele energetice și de a se opune agresiunii ruse, Rice ar putea obține ceea ce își dorește, secretarul american pentru Energie, Granholm, spunând producătorilor de petrol și gaze:

„Sunt aici pentru a întinde o mână de parteneriat”.

Realitatea Live

18 Oct. 2024, 08:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
18 Oct. 2024, 08:18 // Actual //  Ursu Victor

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a acordat, pe 15 octombrie 2024, prima licență pentru administrarea fondurilor de pensii facultative companiei „Aragonn Grup” SA. Aceasta devine prima societate autorizată în Republica Moldova pentru administrarea acestor fonduri, marcând un pas important în dezvoltarea sistemului de pensii facultative din țară.

În aprilie 2024, CNPF a emis avizul de constituire pentru „Aragonn Grup” SA, fondată de compania de asigurări „Asterra Grup” SA. Procesul de avizare a inclus aprobarea persoanelor desemnate să gestioneze activitatea noii societăți și eliberarea avizului prealabil pentru ca „Asterra Grup” SA să dobândească o participație de peste 50% din acțiunile „Aragonn Grup” SA.

Următorii pași pentru „Aragonn Grup” includ obținerea avizelor necesare de la CNPF pentru constituirea fondului de pensii, desemnarea unui depozitar al activelor și aprobarea prospectului pentru pensiile facultative.

„Aragonn Grup” va avea posibilitatea de a înființa fonduri de pensii individuale sau ocupaționale, atrăgând participanți prin contracte de societate civilă. Persoanele interesate vor deveni membri ai fondului prin semnarea unui contract de aderare și contribuirea la fond. Conform reglementărilor, un fond de pensii trebuie să aibă minimum 15 participanți pentru a funcționa.

Asterra Grup SA este controlată de Roman Andronic, care deține direct 35,9% din capitalul companiei și alte 14,37% indirect, prin firma Braus Com SRL, la care este asociat cu 41,2%. Braus Com SRL, specializată în comerțul cu materiale de construcții și cu pierderi de 3,3 milioane lei în 2023, deține 34,87% din Asterra Grup. În afară de Andronic, acționarii importanți ai companiei sunt Larisa Ciobu, cu 11,03%, și Dumitru Ciobu, cu 5,97%. Oleg Digori deține 58,8% din Braus Com SRL.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău