Utilizatorii Twitter vor putea să modifice tweeturile după ce au fost postate. Compania lucrează la un buton de editare

06 Apr. 2022, 10:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2022, 10:36 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Twitter a confirmat că lucrează la un buton de editare care ar permite utilizatorilor să schimbe tweet-urile după ce acestea au fost postate, transmite BBC.

Aceasta vine după ce noul membru al consiliului de administrație, șeful Tesla, Elon Musk, i-a întrebat pe adepții săi într-un sondaj pe Twitter dacă doresc această funcție. Mulți utilizatori au cerut de mult timp un buton de editare, dar există îngrijorări cu privire la modul de executare.

Twitter a spus că va începe să testeze ideea în următoarele luni.

Echipa de comunicare a firmei de social media a postat pe Twitter: „Acum că toată lumea întreabă… da, lucrăm la o funcție de editare încă de anul trecut!

Utilizatorii Twitter Blue, serviciul de abonament al platformei, beneficiază de acces anticipat la funcțiile pe care le testează.

În cadrul unei funcții de editare, utilizatorii ar putea remedia greșelile de scriere sau erorile dintr-un tweet fără a pierde răspunsurile, retweeturile sau aprecierile pe care le-a câștigat deja.

Unul dintre reprezentanții companiei a menționat că aceasta este cea mai solicitată funcție de către utilizatori. Cu toate acestea, el a spus că compania explorează cum să construiască funcția „într-un mod sigur”.

„Fără lucruri precum limite de timp, controale și transparență cu privire la ceea ce a fost editat, Editarea ar putea fi folosită greșit pentru a modifica înregistrarea conversației publice”, a spus el. „Protejarea integrității acelei conversații publice este prioritatea noastră.”

În timpul unei discuții din 2018, fostul șef Twitter Jack Dorsey a spus că firma „probabil niciodată” nu va adăuga această funcție pe fondul preocupărilor legate de transparență.

Dar platformele rivale de socializare Facebook și Instagram permit deja utilizatorilor să-și editeze postările, iar noul șef al Twitter, Parag Agrawal, pare deschis la idee.

Elon Musk a început luni un sondaj după ce a dezvăluit că deține un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, ceea ce l-a transformat în cel mai mare acționar al companiei. Marți a fost numit în consiliul de administrație al Twitter. Sondajul a atras deja peste patru milioane de voturi.

Twitter a spus inițial că explorează un buton de editare pe 1 aprilie, dar a fost interpretat pe scară largă ca o glumă.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău