Franţa, prima mare ţară europeană care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance

05 Mai 2022, 11:32
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Mai 2022, 11:32 // Actual //  bani.md

Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance, care este cea mai mare din lume.

Compania este acum înregistrată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către autoritatea franceză de supraveghere a pieţei de valori, AMF, ceea ce îi permite să ofere servicii de tranzacţionare şi custodie pentru bitcoin şi alte criptomonede.

Binance este cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede la nivel global. Compania gestionează volume de tranzacţionare spot de peste 14 miliarde de dolari şi un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko.

Autorizarea face din Franţa prima naţiune europeană importantă care a dat undă verde Binance. Compania este supravegheată în Lituania de autorităţile de reglementare împotriva spălării banilor din ţară şi solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere a sectorului financiar suedez.

Binance nu are un sediu oficial şi cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autorităţile de reglementare, după o reacţie de anul trecut din partea autorităţilor din numeroase ţări, inclusiv Regatul Unit, Italia şi Singapore.

Binance a căutat să atragă sprijinul Franţei, în ultima vreme. Fondatorul şi CEO-ul companiei, Changpeng Zhao, a susţinut o prezentare la un eveniment al industriei cripto la Paris, luna trecută, pentru a lansa un nou program de accelerare pentru aşa-numitele start-up-uri ”Web3”.

Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro în ţară. Changpeng Zhao, CEO-ul şi fondatorul Binance, a descris Franţa ca fiind ”foarte progresistă” în adoptarea cripto. ”În interacţiunile noastre cu ei, sunt mult mai avansaţi în înţelegerea lor şi sunt, de asemenea, mult mai progresişti în atitudinile lor. Sunt foarte stricti, Franţa are un organism de reglementare foarte strict. Dar au înţelegerile avansate pentru a merge cu asta”, a spus el pentru CNBC.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

23 Iul. 2025, 12:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
23 Iul. 2025, 12:30 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Fugarul Vladimir Plahotniuc, fost oligarh și lider politic din Republica Moldova, a fost reținut recent pe aeroportul din Atena, însă locul în care s-a ascuns până la arestare stârnește rumoare și revoltă. Este vorba despre o vilă spectaculoasă din zona Saronida Panorama, una dintre cele mai exclusiviste și scumpe zone rezidențiale ale Atenei. În aceeași reședință s-ar fi aflat și fostul deputat Constantin Țuțu.

Proprietatea, ascunsă de ochii publicului și înconjurată de pădure și stânci, potrivit RISE Moldova, are o suprafață construită de aproape 1.400 m², desfășurată pe patru niveluri, și include facilități demne de un resort de lux:

8 dormitoare, fiecare cu baie proprie
Piscină infinity cu vedere panoramică spre Marea Egee
Cramă, sală de fitness, hammam (baie turcească)
Casă separată pentru oaspeți și garaj subteran

Pe platformele imobiliare internaționale, vila nu este listată cu un preț afișat, fiind destinată exclusiv cumpărătorilor din categoria „Price on request” — un indiciu clar că suma cerută depășește lejer milioane de euro.

Fotografiile din dosarele autorităților grecești arată interiorul decorat cu finisaje de lux, marmură, candelabre uriașe, geamuri vitrate din tavan până în podea și mobilier de designer.

Această reședință impresionantă pare să fi fost ultimul bastion de lux al lui Plahotniuc, aflat în urmărire internațională pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, spălare de bani și escrocherii în proporții deosebit de mari.

Autoritățile din Republica Moldova au demarat deja procedura de extrădare a acestuia, iar ancheta internațională vizează și sursa banilor care au permis achiziția sau închirierea unor asemenea proprietăți de lux în străinătate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA