Grosu le-a luat fața hoților de miliard: Când sunt disperați aruncă cu mizerie în ventilator

26 Mai 2022, 14:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mai 2022, 14:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi am asistat la un exercițiu care poate fi caracterizat prin frăția hoților. Cum o pate dintre hoți sar în ajutor la alți hoți. Câtă mobilizare și tupeu, a comentat președintele Parlamentului, Igor Grosu ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber.

Disperare. Când hoțul este disperat, el ce face – aruncă cu toată mizeria, care iese din el, în ventilator. Este tipic organizației de filateliști, monetiști, iubitori de bani lungi ieftin și de dorit de la stat”, a punctat Grosu.

Deputatul Lilian Carp și-a exprimat speranța, de la tribuna Parlamentului, că ridicarea imunității celor doi deputați va avea o finalitate, în condițiile în care anterior ridicarea imunității nu a fost dus la nimic.

Nimeni nu a vrut să spună despre amendamentul Reidman care deschis portița în anul 2006. În gașcă era și Plahotniuc. Cum ați luat credite fără să puneți nimic în gaj. Ați luat credite fără să puneți în gaj măcar ciorapii. Avem un caz când un fost președinte (Igor Dodon n.a) și-a cumpărat o mamă de casă cu un credit cu o dobândă de zero întreg și nu știu cât. Ați fost într-o gașcă cu Plahotniuc cu Reidman. Împreună ați furat din BEM cât ați putut și v-ați ascuns după tot felul de tertipuri juridice. Ați făcut autodenunțuri și ați crezut că vă eliberează de alte acțiuni. Procuratura a venit cu învinuiri pe alte capete de acuzare. Eu sper ca măcar de data asta să avem o finalitate, că altfel oamenii își vor pierde speranța, că pot lucra și achita impozite, iar hoții sunt scoși de la cearșaf alb. Atunci nu mai veniți în Parlament cu solicitarea ridicării imunității”, a menționat Carp.

Potrivit deputatului, au furat toți, dar la pușcărie a ajuns doar Filat.

Stați și voi măcar cât a stat el. est unicul din gașa aia care ați furat pentru chiloței, iar ceilalți bani au rămas pentru costumul altcuiva. Sunt convorbiri între Filat și Șor cum acela făcea fără de legi. Parcă omul e matur, nimeni cu de-a sila nu te pune să furi. Acum să spui că te-a pus cu de-a sila Filat să furi. Nu frate, ai furat trebuie să mergi la hodină, la răcoare. Vă cumpărați haine de brand și amenințați că o să-i spânzurați pe toți pe arcul de triumf. Eu sper că va veni ziua când toți vor răspunde inclusiv pentru recipisele mâncate. O să vină ziua când o să avem o justiție ca fiecare să răspundă”, a punctat Carp.

Marina a calificat ridicarea imunității drept un show ieftin.

Eu sunt agata să fiu reținută chiar acum dacă benzină și produsele alimentare o să devină mai ieftine. La fel cum ați fost puși în acest scăunele la fel veți fi scoși. Justiția lucrează la comanda voastră”.

În cadrul ședinței de astăzi, 26 mai, a Parlamentului deputații Ilan Șor și Marina Tauber au rămas fără imunitate. acețtia suunt acuzați de apartența la un grup infracțional, dar și de spălarea banilor.

În anul 2014, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială au fost delapidate de 1 miliard USD, iar BNM a acordat un credit de urgență în sumă de 14,2 miliarde de lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 

Realitatea Live

01 Mai 2024, 07:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 07:37 // Actual //  Lupu Eduard

Încercând să iasă din cea mai severă criză din decenii, Egiptul şi-a scos active de mare valoare la vân­zare, iar marile puteri din regiunea Golfului îşi scot cecurile. În ultimele nouă luni, vizitatori importanţi din Arabia Saudită şi Qatar, cât şi din UAE, au fost zărite în Egipt. Stând pe munţi de cash de pe urma vânză­ri­lor masive de petrol şi gaze, delega­ţiile au în vizor investiţii majore.
Fondul suveran din Abu Dhabi ADQ a achiziţionat recent o partici­paţie de 40%, evaluată la 882,5 mili­oane de dolari într-o firmă egipteană care la rândul său a cumpărat deţi­neri ale guvernului aflat în criză de cash în cadrul a şapte hoteluri, considerate bijuterii ale sectorului egiptean al ospitalităţii.

În februarie, ADQ a anunţat şi o investiţie de 35 miliarde de dolari în Egipt ce include drepturile de trans­for­mare a oraşului Ras El-Hekma. Este cea mai mare tranzacţie din isto­ria Egiptului, iar Cairo a primit cashul în câteva zile, salvându-i eco­nomia.

Finanţarea a ajutat Egiptul să pună în acţiune o mult-aşteptată de­va­lorizare monetară, văzută drept vitală pentru refacerea încrederii in­vestitorilor şi atragerea de noi fon­duri. În februarie 2023, autorităţile din Egipt au listat peste 30 de compa­nii în legătură cu care investitorii puteau depune oferte pentru partici­paţii, în sectoare ca cel financiar, petrolier, imobiliar şi portuar. Iniţial, UAE a fost singurul stat arab care a investit consistent.

Arabia Saudită se luptă cu UAE pentru putere în regiune, dar nu a ac­ţionat decât după tranzacţia de 35 mi­li­arde de dolari încheiată de UAE.

La rândul său, fondul suveran din Qatar poartă discuţii pentru achi­ziţia participaţiei deţinute de guver­nul egiptean în operatorul mobil Vodafone Egypt Telecommunica­tions SAE.

Brandul de benzinării Wataniya Petroleum este de asemenea parţial de vânzare, iar tranzacţia ar fi una majoră, marcând prima privatizare a unei companii deţinute de puternica armată egipteană. În diverse etape, Petromin Corp. din Arabia Saudită şi Abu Dhabi National Oil s-au arătat interesate de acest active.

Autorităţile au sugerat că şi alte active deţinute de companii aflate sub controlul armatei ar putea fi scoa­se la vânzare, un pas care ar duce la îndeplinire cerinţele FMI şi Băncii Mondiale de reducere a controlului statului asupra companiilor. Şi China se luptă pentru influen­ţă în regiune făcând afaceri în Egipt.

Peste 1.500 de companii chineze sunt înregistrate în Egipt. Peste 140 dintre acesteau au investit în această ţară. În 2022, majoritatea investiţiilor au mers către proiecte industriale, urmate de construcţii şi servicii.

De exemplu, compania chineză CSCEC a contribuit la accelerarea procesului de modernizare a Egiptului prin construirea unui district de business cu 20 de turnuri în noua capitală administrativă a ţării.

În perioada 2017-2022, investiţiile chineze în Egipt au avansat cu 317%. În aceeaşi perioadă, investiţiile americane în Egipt au scăzut cu 31%. În această perioadă, comerţul dintre Egipt şi China a înregistrat o creştere fără precedent. Drept urmare, China a devenit cel mai mare partener comercial al Egiptului timp de opt ani consecutiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău